Lid worden bij u.s.r. triton

Waarom roeien?

Roeien is een echte studentensport. De meeste roeiers beginnen pas in hun studententijd. Iedereen start daardoor op hetzelfde niveau en je kunt als je wilt ook snel naar de top doorgroeien. Veel Tritonezen gingen je voor door binnen een paar jaar de Nederlandse Kampioenschappen, Wereldkampioenschappen en sommigen zelfs de Olympische Spelen te bereiken! Met roeien train je niet alleen je armen, maar ook je buik, rug en benen. Een perfecte manier om fit en in vorm te blijven tijdens je studentenleven!

Waarom Triton?

Triton heeft alle faciliteiten in huis om van jou een toproeier te maken. We beschikken over goede boten, een moderne loods, een krachthonk, een indoor roeibak en professionele coaches. Als roeier word je begeleid door enthousiaste coaches. Als je echte roeitalenten blijkt te bezitten kun je via het Regionaal Talent Centrum Midden-Nederland doorgroeien naar de top. Jouw ambities en inzet bepalen hoe ver je komt.

Triton is meer dan alleen roeien. De vereniging is in 1880 opgericht als subgezelschap van het Utrechtsch Studenten Corps en heeft een mooie geschiedenis. Binnen Triton kun je dan ook kennis maken met de verschillende tradities die nog steeds leven. Onze vereniging kent een ontzettend leuke, authentieke sfeer. Er zijn het hele jaar door wedstrijden, feestjes en je kunt twee keer per week komen eten en borrelen. Daarnaast is er jaarlijks een gala, een wintersportreis en een ontzettend mooie roeitocht door Venetië. Triton leeft op haar actieve commissies, waar je ook als eerstejaars al deel van kunt uitmaken.

Kortom: bij Triton ga je roeien met ambitie!

Inschrijven

Wil jij lid worden bij Triton? Kom op 21 en 22 maart langs op de Uithof, of op 23 maart op Triton om je in te schrijven. In de zomer kan dit op 14, 15, 16 , 17 en 18 augustus tijdens de UIT. Kom langs op Triton, het Janskerkhof of de Sportmarkt en schrijf je in!  Heb je een vraag? Stuur dan een bericht naar intro@usrtriton.nl.

Professionele Begeleiding

Onze eerstejaars wedstrijdploegen worden begeleid door onze Hoofdcoach Eerstejaarsploegen, Erik Mus. Daarnaast heeft Triton een overkoepelend hoofdcoach, Coen Eggenkamp, die de gehele wedstrijdsectie begeleidt. Coen was een succesvol roeier, maar als coach heeft hij de grootste prestaties neergezet. Zo heeft hij verscheidene atleten naar EK, WK en Olympische Spelen gecoacht. Triton heeft ook een professionele krachttrainer,  Tjalling Knijff. Hij begeleidt roeiers zodat zij sterker worden en daarbij blessures voorkomen. Daarnaast is Triton aangesloten bij 'Toproeien Utrecht', het Regionaal Talent Centrum Midden Nederland (RTC-MN), dat onze grootste talenten begeleidt in hun weg naar de top. Klik hier voor meer informatie over de professionele begeleidingsstructuur op Triton.

Wil jij 'roeien met ambitie'? Dit is het juiste moment om in te stappen!

Aanmelden

Heb je een vraag? Stuur dan een bericht naar: intro@usrtriton.nl of kader@usrtriton.nl

Inschrijven tijdens de UIT: intro@usrtriton.nl.

Inschrijven voor de Lente Introductieperiode: LIC@usrtriton.nl