125 jaar Merwedekanaal

Ter ere van het 125-jarige bestaan van het Merwedekanaal wordt op 1 en 2 september een tweetal evenementen georganiseerd door en voor de gebruikers van het Merwedekanaal. De (sloep)roeiers, woonbootbewoners, zeeverkenners en botenclub slaan de handen ineen om een feest te organiseren waar zij elkaar eens op het droge kunnen ontmoeten. Daarnaast zijn andere geïnteresseerden natuurlijk ook van harte welkom!

Het feest start op vrijdag 1 september met een openlucht bioscoop in de veilinghaven. Vanaf 20:30 uur zal er een film gedraaid worden op het zeil van een van de oude schepen. Bezoekers kunnen de film bekijken vanaf de kade of vanuit een bootje.

Op zaterdag 2 september kunnen bezoekers vanaf 11:00 uur vanaf de veilinghaven deelnemen aan een historische rondvaart over het kanaal. Vanaf 15:00 uur begint bij de roeiverenigingen (Verlengde Hoogravenseweg 13) een roeiwedstrijd in verschillende disciplines! Om 18:30 uur begint de barbecue en borrel en om 20:00 uur  zal de prijsuitreiking plaatsvinden.