Nabeschouwing Knorrensteijn Memorial Regatta 2017

Afgelopen zaterdag tijdens de Diesviering is door drie ouderejaars ploegen van Triton op het Twentekanaal in Enschede de eerste wedstrijd van de Najaarsbokaal gevaren. De Knorrensteijn Memorial Regatta bestond uit een achtervolgingsrace van 4400 meter incluis keerboei.

Het spits werd afgebeten door Dames 1 ‘17 in de 4+ die de afstand aflegden in 20:58.78 minuten. Met die tijd veroverden zij de tweede plaats. Dit had de eerste plaats moeten zijn, waar zij meerdere seconden lang gehinderd werden door een ongelukkige aanvaring bij de keerboei.

Later op de dag sloeg het weer om. De wind woei flink en de regen bleef maar vallen. Door weer en wind hebben ‘s middags de twee herenploegen zich geweerd op het Twentekanaal. De combinatieboot van Heren 8 ‘17 en Heren 11 ‘17 behaalde een veertiende plaats en de combinatieboot van Heren 6, 9 en 12 ‘17 een solide zestiende. Gelukkig was daar ‘s avonds de warmte van de zaal om tijdens de Diesviering weer op te warmen.

De volgende wedstrijd is de Asopos Najaarswedstrijd op 21 en 22 oktober op de Bosbaan in Amsterdam. De toon is gezet en de geur van de taarten is geroken. Dikke kans op taart voor Triton op de Bosbaan. Tot dan!