Nabeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

Afgelopen weekend zijn de Asopos Najaarswedstrijden op de Bosbaan verroeid. En wat was het wederom spannend! Op zaterdag zijn de damesploegen gestart. Het was klassiek Najaarsweer met flinke hoosbuien en windstoten. Dat weerhield Triton er niet van om ontzettend lekker te roeien. Het spits werd afgebeten door Dames 7/14 ‘17 in de Jutphaas. Met een ongelooflijke omriggertijd van 06:00,00 minuten hebben ze een mooie derde plek veroverd in hun voorwedstrijd, echter helaas was dat niet genoeg voor een finaleplaats.

Later op de dag brak even de zon door en startten Dames 1 ‘17 en de voormalig Damesch-ploeg o.l.v. Bart van Es in het DErv4+ veld. Dames 1 ‘17 wist een plek te veroveren in de B-finales en de Damesch van Bart hebben een bloedstollend spannende A-finale gevaren met een Oude Vier-waardige eindsprint op de laatste 500 meter. Zij hebben een stevige derde plaats veroverd net achter Pelargos en Laga. Dames, goed gedaan!

Op zondag was het de beurt aan de heren. Wederom Najaarsweer, maar wel warme koffie, stroopwafels en 26% van Asopos’ baromzet bestaat uit Ice Tea. De heren startten de voorwedstrijden op een rustige zondagmorgen. Heren 6/9/12 ‘17 kwamen onder leiding van Fiep met een tijd van 08:12,82 minuten over de eindstreep. Heren 8/11 ‘17 wisten met een invalstuur van Saurus als Tritonsaurus-combinatie een tijd van 08:11,53 neer te zetten, precies zoals hun ploegnaam al verklapte. Helaas op zondag geen finaleplaatsen, maar heren ook jullie fijn gevaren!

Aankomend weekend gaan we roeien op de Spiegelwaal in Nijmegen in een wedstrijd genaamd de Traianus Regatta. Tot dan!