Foto: Anish Bhatoe

Tromp Boat Races

Tromp Boat Races

Op 20 en 21 oktober werden de Tromp Boat Races weer verroeid. Dit is een wedstrijd die in korte tijd veel populariteit heeft gewonnen bij zowel de studenten- als de burgerroeier. Sinds een aantal jaar heeft de wedstrijd zelfs zo veel inschrijvingen dat het over twee dagen georganiseerd dient te worden. Het wordt ook wel gezegd dat het water bij Cornelis Tromp het mooiste roeiwater van Nederland is. Geen wonder dat de Tromp Boat Races, een wedstrijd over 5km, zo geliefd is. Ook dit jaar kwamen er weer veel junioren, senioren en veteranen in actie en dit zorgde voor een gezellige sfeer. Het mooie herfstweer maakte het idyllische plaatje compleet. Uiteraard was ook Triton dit jaar weer van de partij.

Zaterdag

Ochtend

In de ochtend shift, mochten de mannen van middengroep zwaar aftrappen in de twee zonders. Pieter van Veen en Jeppe Komdeur hadden helaas een moeizame race met een aanvaring. Ondanks dat wisten ze de 5km in een krappe 21 minuten af te leggen. Een leerzame ervaring en genoeg ruimte voor verbetering. In hetzelfde veld startte de jonge Eli Brouwer met zijn partner Willem de Bruijn. Deze nieuwe combinatie eindigde op een knappe 6e plek. Een van de combinaties die sneller was in dit veld, was de combinatie van Melle le Fevre en Thomas van Tussenbroek (Vidar). Deze twee mannen die normaliter in de lichte catergorie uitkomen, hebben in de vierzonder in Shanghai al laten zien over veel snelheid te beschikken. Zij behaalden hier een bronzen medaille. Op de Tromp Boat Races werden zij vierde met een tijd van 19:40,7. In het HSB2- veld, waarin roeiers onder de 23 jaar starten, kwamen Thomas van Olderen en Wessel Boosman in actie. Zij roeiden in een overtuigende race naar een baanrecord! De nieuwe te kloppen tijd staat nu op 19:07,6. Uiteraard wisten ze hiermee ook een blik in de wacht te slepen.

Door Anish Bhatoe

In de skiff kwam Stijn Kanters uit in de lichte categorie en eindigde op een vijfde plek. Ben van Brussel kwam ook in actie in de lichte skiff, maar dan in de categorie voor mensen onder de 23 jaar. Hij eindigde in een tijd van 20:17,5 op een knappe tweede plek! Jakub Grabmüller deed ook mee in dit veld, maar dan tussen de zware roeiers. Hij werd vierde in 20:04,6.

Middag

In het volgende blok kwamen de dames in actie in de dubbel twee. Voor Agnès Lanooy en Emma de Fraiture van middengroep lichte damesch was dit de eerste wedstrijd in dit nummer. Het niveau van het veld lag echter nog te hoog om bij te top mee te doen, maar voor een eerste keer was het een prima race. De meer ervaren lichte dames van Triton kwamen in actie in combinatieploegen. Ze roeiden beiden in combinatie met roeisters  met wie ze op het WK onder de 23 in Poznan ook gestart hebben. Femke van de Vliet wist samen met Iris Hochstenbach (Gyas) een baanrecord neer te zetten in 20:10.8! Anna Verkuil eindigde daar vlak achter met haar partner Marike Veldhuis (Nereus) en werd tweede. Haar tijd was 20:15.3.

In het laatste blok kwamen twee vier metten van middengroep dames in actie. Het lukte hen helaas niet om aansluiting te vinden bij de top van het veld, die ook meer ervaren waren. Ze werden 13e en 16e.

Zondag

Ochtend

De volgende ochtend om 10:00 uur lagen Florentine Timmenga en Lis Verouden klaar bij de start voor een 5km in de skiff. Voor Florentine was het haar eerste wedstrijd in de skiff en ze eindigde op een knappe 10e plek. Lis Verouden kwam uit in het veld voor roeiers onder de 23 en werd hier 19e. Ook kwamen er twee lichte dames in actie in het SB skiff veld. Inez de Hond en Fieke Verhaaf, die vorig jaar het development klassement wisten te winnen in de dubbel twee, eindigden respectievelijk 8e en 9e.

Middag

In het middagblok waren de heren viermetten van Triton de hekkensluiters. De roeiers van middengroep licht hebben twee viermetten op het water gelegd en niet zonder succes. Ze eindigden op een knappe 2e en 6e plek! De mannen van middengroep zwaar werden 12e in hun categorie.