Triton Carrièredagen

Openingsceremonie

MAANDAG 10 FEBRUARI

OPENINGSCEREMONIE

De officiële opening van de Carrièredagen zal dit jaar opnieuw op een bijzondere locatie plaatsvinden. Er zullen carrièregerichte lezingen gegeven worden op zowel zakelijk als topsport gebied, waarbij inspirerende sprekers zullen vertellen hoe zij zijn gekomen waar ze nu staan.

Vanaf 18:30 heten wij u welkom om op deze bijzondere locatie, het hart en het gezicht van de Universiteit Utrecht, de Triton Carrièredagen 2020 feestelijk af te trappen. Let op! Er zullen een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn, dus zorg ervoor dat u zich snel inschrijft.

Lees meer
Sprekers/bedrijven
 • Steven Dondorp - Northwave, Intelligent Security Operations
 • Liesbeth Maas - Nationale Politie
 • Levi Heimans - Olympisch baanwielrenner
 • Thecla Bodewes - Thecla Bodewes Shipyards

Openingsceremonie

Maandag 10 februari, in het oudste deel van het Academiegebouw, zal de derde editie van de Triton Carrièredagen officieel geopend worden! U bent allen van harte welkom in de zaal die dateert uit 1462 en waar in 1579 de Unie van Utrecht werd getekend en de grondbeginselen van de Nederlandse Staat werden geformuleerd: de Aula.

Vanaf 18:30 heten wij u welkom om op deze bijzondere locatie, het hart en het gezicht van de Universiteit Utrecht, de Triton Carrièredagen 2020 feestelijk af te trappen. Let op! Er zullen een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn, dus zorg ervoor dat u zich snel inschrijft. Hieronder kunt u alvast kennis maken met onze sprekers.

Steven Dondorp

Als officiële hoofdsponsor van de Triton Carrièredagen en tevens riemsponsor van de donkerblauwe vloot krijgt Steven Dondorp, CEO van Northwave, Intelligent Security Operations, het openingswoord. Vorig jaar heeft hij tijdens zijn introductielezing toegelicht wat een cybersecuritybedrijf en een roeivereniging met elkaar gemeen hebben. Dit jaar zal hij een andere blik op de maatschappij met jullie delen.

Liesbeth Maas

Liesbeth Maas is sinds juli 2018 Districtschef van de stad-Utrecht bij de Nationale Politie. In 1994 begon haar carrière bij de politie in Amsterdam. Ze maakte in 2003 de overstap naar de noordelijk regio Zaanstreek-Waterland, waar ze binnen de recherche eerst verantwoordelijk werd voor de afdeling zeden en daarna voor de afdeling zware- en georganiseerde criminaliteit. Aansluitend werkte ze enkele jaren als Chef Opsporing bij de Nationale Recherche. Na een aantal jaren op Sint Maarten te hebben gewoond, werd zij  programmaleider synthetische drugs en mensenhandel bij de Landelijke Eenheid.

Tijdens de openingsceremonie zal Maas onder andere vertellen over haar werkzaamheden als politiebaas van Utrecht, wat daar allemaal bij komt kijken en met welke belangen zij te maken heeft. Daarnaast zal zij ons vertellen over de rol die zij had tijdens de tragische aanslag die plaatsvond op 18 maart 2019.

Levi Heimans

Als baanwielrenner nam Levi Heimans deel aan de Olympische Spelen in Athene (2004), Beijing (2008) en Londen (2012). Hij won medailles op Wereld- en Europese Kampioenschappen en werd meerdere keren Nederlands kampioen. Levi combineerde deze sportcarrière met de bacheloropleiding bewegingswetenschappen aan de UVA om nog meer kennis te vergaren over inspanningsfysiologie, sportvoeding, trainingsleer en over het optimaliseren van training. Deze praktische ervaring en theoretische kennis draagt Levi graag over aan anderen. Dit doet hij door als docent aan de VU te werken en door groepstrainingen te geven.

Thecla Bodewes

In 2011 werd Thecla Bodewes persoonlijk door minister-president Mark Rutte uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar. Vanwege haar innovatieve ideeën, haar vooraanstaande positie binnen de scheepsbouw wereld en de snelle groei die haar bedrijf doormaakte, is dit een titel die haar eer aan doet.

In 1998, na een opleiding scheepsbouw, kwam de 29-jarige Thecla als zevende generatie aan het hoofd van het familiebedrijf te staan. Ze heeft een hart voor de maakindustrie, benadrukt voortdurend het belang van exportbevordering en handelsmissies en reist zelf de hele wereld over om nieuwe orders binnen te halen. Tevens is ze een vraagbaak voor mkb-ondernemers.

‘Thecla Bodewes Shipyards’ bezit inmiddels vier werven en heeft 120 man personeel rondlopen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de nieuwbouw van commerciële schepen onder meer duwboten, zeeslepers en baggerschepen.

Naast haar drukke werk voor haar bedrijf vervult Bodewes ook een aantal nevenfuncties. Zo is ze voorzitter Raad van Toezicht Zwolse Theaters, Commissaris voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en Windpark Friesland (WPF) en voorzitter RvC Scania Productions.

Verder is ze door de Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aangesteld als voorzitter voor het Internationaal Strategisch Overleg (ISO NL). Het ISO NL is een publiek-privaat overleg op strategisch niveau over internationaal ondernemen en internationaal-economische vraagstukken. Het ISO NL ontwikkelt de publiek-private internationaliseringsstrategieën, houdt toezicht op de voortgang van (meerjarige) internationale projecten en programma’s en de onderlinge samenhang en samenwerking in het publiek-private internationale economische netwerk.

In het verleden was Thecla columnist bij het FD.

Duurzaamheid & Innovatie avond

DINSDAG 11 FEBRUARI

DUURZAAMHEID & INNOVATIE AVOND

De Duurzaamheid & Innovatie avond zal bestaan uit een voorprogramma en een avond gedeelte. In het voorprogramma zal er door Calco een workshop Hacken verzorgd worden. Begin van de avond vinden er twee lezingen plaats en na de pauze zal de groep, aan de hand van uw opgegeven voorkeur, opgedeeld worden in twee groepen. Er zullen parallel twee verschillende workshops gegeven worden. De eerste workshop zal een innovatieve workshop zijn en de tweede workshop een duurzame workshop

Lees meer Bekijk programma
Sprekers/bedrijven
 • Workshop Hacken - Calco
 • Dirk Jan de With - Covestro
 • Rolf Brzesowsky - Philips
 • Harry van Berkel - Belastingdienst
 • Fay van Zeijl - TwynstraGudde

Duurzaamheid & Innovatie avond

De Duurzaamheid & Innovatie avond zal bestaan uit een voorprogramma en een avond gedeelte. In het voorprogramma zal er door Calco een workshop Hacken verzorgd worden. Begin van de avond vinden er twee lezingen plaats en na de pauze zal de groep, aan de hand van uw opgegeven voorkeur, opgedeeld worden in twee groepen. Er zullen parallel twee verschillende workshops gegeven worden. De eerste workshop zal een innovatieve workshop zijn en de tweede workshop een duurzame workshop.

Calco – Workshop Hacken

Tegenwoordig is bijna wekelijks in de krant te lezen hoe grote organisaties hun informatieveiligheid niet op orde hebben. Is het echt zo moeilijk om je te weren tegen hackers? En hoe makkelijk is het eigenlijk om iemand te hacken? De beste manier om je er tegen te wapenen is door in ieder geval te weten hoe je gehackt kunt worden. In deze workshop leer je hoe hackers te werk gaan. Zo leer je onder anderen hoe je phishing mails stuurt en inbreekt op een WiFi-netwerk. Je leert begrijpen hoe een hacker te werk gaat en waar zich kwetsbaarheden voordoen. Het uiteindelijke doel is leren hoe je hacks kunt vermijden en bij je (toekomstige) werkgever kwetsbaarheden kunt ontdekken.

De workshop zal verzorgd worden door Calco. Calco is een jonge, innovatieve en ambitieuze organisatie. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden, detacheren en coachen van startende én ervaren IT-professionals. Calco heeft sinds de oprichting in 2004 al meer dan 1600 professionals geholpen aan een succesvolle carrière in de IT.

Lezing Covestro – ‘’Plastic is fantastisch‘’

Kunnen we van al het kunststof af? Of draagt kunststof bij aan duurzame oplossingen? Gaat ‘circulaire economie’ echt werken voor kunststof? (Kunst)stof voor discussie!

Dirk Jan de With neemt je mee in de wereld van plastic. Sinds 2015 werkt hij als Hoofd Inkoop bij Covestro, één van ‘s werelds grootste chemische bedrijven. Tevens maakt hij deel uit van de stuurgroep ‘Together for Sustainability’.  Dit is een sectorinitiatief dat is opgezet door vooraanstaande chemische bedrijven met het doel om de duurzaamheidspraktijken binnen hun wereldwijde toeleveringsketen te beoordelen, te controleren en te verbeteren. In het verleden heeft De With meerdere manager functies gehad bij Unilever omtrent de logistieke keten.

Covestro is een van oorsprong een Duits bedrijf. Het bedrijf maakt hoogwaardige producten van plastic en het ontwikkelt nieuwe producten voor dagelijks gebruik. De sectoren die ze voornamelijk dienen zijn de auto-, bouw-, houtverwerkings-, meubel-, elektrische- en elektronische industrie.  In 2018 had het bedrijf een omzet van 14,6 miljard euro en 16.800 werknemers in dienst.

Dirk Jan de With is met zijn functie verantwoordelijk voor alle materialen en services van Covestro met een waarde van circa 10 miljard euro. De With heeft samen met zijn chemisch bedrijf enorm veel impact op de duurzaamheid in onze samenleving. Tijdens de lezing neemt hij je mee in de grootte van de impact die een chemische bedrijf heeft op de samenleving.

Lezing Philips – Digital Twin

Sinds 2016 is Philips volledig gefocust op de gezondheidszorg. Philips gebruikt hierbij het concept van digitale tweeling zowel in Research & Development, als in het operationele en klinische domein. Een digitale tweeling bestaat uit de verzameling van essentiële data van een fysieke voorwerp of mens gecombineerd met kunstmatige intelligentie. Deze intelligentie zorgt voor extra inzichten die verborgen lagen in de data, en is bovendien in staat voorspellingen te doen wat er met het fysieke voorwerp of de mens gaat gebeuren. In gezondheidszorg is een operationeel voorbeeld te vinden in preventief onderhoud van complexe medische beeldvormende systemen (zoals MRI of CT). In het klinisch domein is een voorbeeld een patiënt specifiek hart model dat gebruikt wordt om fysiologische parameters te bepalen of te ondersteunen in interventie keuzes.

De lezing zal nader ingaan op de visie en het concept van de digitale tweeling. Daarnaast zullen een aantal praktijkvoorbeelden aangehaald. De lezing wordt gegeven door Rolf Brzesowsky, wie ondertussen ruim 20 jaar werkzaam is bij Philips. Hij is cum laude afgestudeerd voor zijn master aardwetenschappen. In zijn studententijd is hij lid geworden van het Utrechtsch Studenten Corps én tweemaal bestuurslid geweest bij de U.S.R. “Triton”.

Innovatieve Workshop – Belastingdienst

De Belastingdienst is een van de grootste uitvoeringsorganisaties in Nederland. De wet en regelgeving die de Belastingdienst dient te handhaven is niet alleen heel divers, maar vaak ook zeer complex. Wat is eigenlijk de handhavingsstrategie van de Belastingdienst?  Welke instrumenten heeft de Belastingdienst om wet en regelgeving te handhaven? Tussen het geven van voorlichtingen aan burgers en bedrijven, en een strafrechtelijk onderzoek door de FIOD, zit een heel scala aan instrumenten. Op een aantal van deze instrumenten zal tijdens de workshop dieper in worden gegaan.  Aan het eind van de workshop ga je aan de slag met een casus. De workshop zal onder andere gegeven worden Harry van Berkel, die werkzaam is bij de Corporate Directie Vaktechniek/Handhaving van de Belastingdienst.

Duurzaam Workshop – TwynstraGudde

Hoe zorg je dat bedrijven minder CO2 uitstoten?

Het inrichten van een duurzame samenleving is een van de grootste vraagstukken van deze eeuw. Menselijk handelen heeft het systeem aarde onder niet eerder vertoonde druk gezet. Om klimaatverandering te voorkomen moet er een transitie plaatsvinden. Fay van Zeijl, consultant bij TwynstraGudde, helpt bedrijven bij het vormgeven van deze transitie. De technische oplossingen zijn er voor een groot deel al, de vraag is hoe bedrijven zich zo gaan organiseren dat we deze oplossingen kunnen toepassen.

Tijdens de workshop staan we kort stil bij wat het klimaatprobleem eigenlijk inhoudt, waarna we aan de hand van een casus samen nagaan welk nieuw gedrag er van bedrijven en organisaties gevraagd wordt. Ook als je geen achtergrond in duurzaamheid hebt, kan je mee doen aan deze workshop!

 

Programma Duurzaamheid & Innovatie avond

dinsdag 11 februari

16:00 - 17:30
Workshop Calco
18:00 - 18:45
Lezing Covestro
18:45 - 19:30
Lezing Philips
19:30 - 20:15
Krachtvoer
20:15 - 22:00
Duurzame & Innovatieve workshop
Triton Talks - een andere blik op de maatschappij

WOENSDAG 12 FEBRUARI

TRITON TALKS - EEN ANDERE BLIK OP DE MAATSCHAPPIJ

Verliezen we onszelf in het streven naar het perfecte plaatje? Zijn er andere manieren om te kijken naar de economie en de waarde van geld? Deze en andere vragen zullen aan bod komen. Aan de hand van TED Talks zullen verschillende sprekers hun visie delen op hedendaagse onderwerpen. Filosofische dilemma’s worden op een interactieve en toegankelijke wijze op tafel gelegd. De avond is de nieuwste aanwinst voor de Carrièredagen en is voor iedereen de moeite waard om bij te wonen, ongeacht studierichting!

Lees meer Bekijk programma
Sprekers/bedrijven
 • Anne Kervers - Activiste
 • Simeon Karsten - Oprichter Stichting Vitamine Z
 • Marian Donner - Schrijfster

Triton Talks - een andere blik op de maatschappij

Verliezen we onszelf in het streven naar het perfecte plaatje? Zijn er andere manieren om te kijken naar de economie en de waarde van geld? Deze en andere vragen zullen aan bod komen tijdens ‘TritonTalks’ op woensdagavond 12 februari. De avond gaat om 18.00u van start met een lezing van Anne Kervers. Zij pleit op activistische wijze voor een andere manier van kijken naar onze economie. Na deze lezing opent om 18.45u het luik voor een bordje krachtvoer. Om 19.30 gaat de avond verder met een ‘Spoedcursus Imperfectionisme’ verzorgt door Simeon Karsten. Het is een interactieve lezing waarbij kritisch wordt gekeken naar het streven naar geluk; iets wat in onze maatschappij één van de belangrijkste doelen lijkt te zijn. De avond wordt afgesloten door Marian Donner, iemand die deze ideeën in praktijk heeft gebracht door het roer volledig om te gooien. Haar boodschap: ‘het beeld dat we onszelf aansmeren, dat alles perfect en succesvol moet zijn, is rijp voor vernietiging‘.  Er is volop ruimte voor vragen vanuit het jullie!

Anne Kervers

Anne Kervers is een jonge activiste die pleit voor een andere kijk op onze economie. We gaan er vaak vanuit dat geld een neutraal middel is en dat het er nu eenmaal ‘is’. Echter, ons geldsysteem bestaat uit menselijke en politieke keuzes. Als je iets wilt veranderen in de wereld, bijvoorbeeld klimaatverandering, dan kan je de economie niet buiten beschouwing laten. Anne Kervers is aangesloten bij het internationale netwerk ‘Rethinking Economics’, een organisatie die bestaat uit studenten, academici en professionals die samenkomen om het economisch denken te diversifiëren en vernieuwen. Daarnaast heeft ze een eigen monetair consultancy bureau waarmee zij de verschillende rollen die geld kan spelen, analyseert. Ze deelt haar inzichten regelmatig in artikelen die ze voor Triodos Bank schrijft en in keynotes op verschillende conferenties. Woensdagavond trapt ze de avond af en deelt ze met ons haar ideeën en bevindingen!

Simeon Karsten – Spoedcursus Imperfectionisme

Simeon Karsten is de oprichter van Stichting Vitamine Z. Dit is een stichting die een tegengeluid biedt aan onze ‘burn-out epidemie’, door kwetsbaarheid weer ruimte te geven en de imperfectie in het leven weer te normaliseren. De stichting richt zich op jongvolwassenen omdat zij zich, wat dit thema betreft, in een cruciale levensfase bevinden. De stichting was een initiatief van Simeon Karsten, een jongvolwassene die zelf vijf jaar geleden in een depressie raakte. Als geestelijk verzorger met een filosofie achtergrond en een passie voor organiseren wil hij het monopolie op succes doorbreken. Tijdens de Carrièredagen verzorgt Simeon Karsten een ‘Spoedcursus Imperfectionisme’. Een interactieve lezing waarin vraagtekens worden gezet bij het streven naar geluk. We willen allemaal gelukkig zijn maar in de zoektocht worden mensen juist ongelukkig. Het geluk dat we nastreven blijkt namelijk vaak helemaal niet haalbaar en realistisch. Tijdens de ‘Spoedcursus Imperfectionisme’ word je, in een ontspannen en vertrouwelijke sfeer, bekend gemaakt met imperfectie en falen. Hierdoor hoeft niemand de onhaalbare norm meer hoog te houden.

Marian Donner

Nooit zijn er meer boeken, cursussen, YouTube video’s en Ted Talks geweest die ons vertellen hoe we een betere versie worden van onszelf: gezonder, gelukkiger, slanker en succesvoller. Als we maar ons huis opruimen, mediteren, falen als les zien, in het nu leven, problemen als uitdagingen zien en geen fuck geven, dán komt alles goed.

Marian Donner laat in haar nieuwste boek, het ‘Zelfverwoestingsboek’, een tegengeluid horen. Ze doet een oproep om de teugels te laten vieren, om strengheid te vervangen door vergevingsgezindheid, om te falen, ongezond en lelijk te zijn, om af te wijken van de norm, en zo een systeem te ondermijnen dat ons allemaal naar beneden haalt. Het huidige beeld is dat het individu meer moet relaxen, weerbaarder moet worden of dankbaarder moet zijn. Als dit niet lukt voelen we ons schuldig. Nergens voor nodig, vindt Marian Donner. Het ligt niet aan de mensen, het ligt aan het systeem. En ze spreekt uit eigen ervaring. Na een korte carrière bij de PvdA, gooide Marian op haar dertigste het roer volledig om. Ze verruilde haar negen tot vijf baan voor een baan als barvrouw in een nachtclub. Op woensdag 12 februari vragen we Donner de oren van het lijf omtrent haar ideeën, keuzes en levenspad. Daarbij is er volop ruimte voor jullie vragen en opmerkingen!

Programma Triton Talks - een andere blik op de maatschappij

woensdag 12 februari

17:45 - 18:00
Aanvang
18:00 - 18:45
Lezing Anne Kervers
18:45 - 19:25
Krachtvoer
19:30 - 20:30
‘Spoedcursus Imperfectionisme’ door Simeon Karsten
20:45 - 21:30
Marianne Donner
Medische avond

WOENSDAG 12 FEBRUARI

MEDISCHE AVOND

Op deze avond zullen nieuwe carrière-inzichten opgedaan worden omtrent medische baanbrekende ontdekkingen. De avond zal zowel lezingen als interactieve onderdelen omvatten, interessant voor de gehele medische doelgroep.

Lees meer Bekijk programma
Sprekers/bedrijven
 • Erik Schoon - MDL arts
 • Jelle Stekelenburg - Gynaecoloog, tropenarts en hoogleraar
 • Alwin Huitema - Klinisch farmaceut en hoogleraar
 • Fons Slieker - PhD-onderzoeker

Medische avond

De Medische avond zal om 18:00 aanvangen en zal bestaan uit twee lezingen en een interactief deel. Dr. Erik Schoon en prof. dr. Jelle Stekelenburg zullen de lezingen verzorgen. Erik is MDL-arts in het Eindhovense Catharina Ziekenhuis. Hij heeft een passie voor het onderzoek naar en de behandeling van slokdarmkanker. Jelle is gynaecoloog, tropenarts en hoogleraar. Hij richt zich vooral op het onderwerp ‘Maternal Health’ en is een van de opleiders tot tropenarts. Na de pauze zal het panel om 20:15 van start gaan.

Het panel

Op de medische avond kan vanzelfsprekend geen bijdrage op het gebied van arbeidsmarktoriëntatie ontbreken. Aanwezig op deze avond zullen zijn:

 • Prof. dr. Alwin Huitema is een klinisch farmaceut en heeft veel onderzoek gedaan. Hij heeft zich vooral gericht op kanker en heeft onder andere in de wetenschappelijke raad van Kika gezeten. Hij weet dus veel over een farmaceutische carrière en onderzoek doen.
 • Dr. Erik Schoon zal als MDL-arts vooral ingaan op de mogelijkheden om medisch specialist te worden en hoe je je daarop voor kan bereiden. Door zijn ervaring heeft hij veel kennis over vragen als hoe in opleiding te komen en moet je nou wel of niet moet promoveren?
 • Fons Slieker is begonnen aan zijn PhD en opleiding tot MKA-chirurg. Hij weet als geen ander hoe het is om (bijna) klaar te zijn met je studie en te denken: “Wat nu?”
 • Maarten Smit richtte samen met Emile Flinkenflögel 12 jaar geleden Me-Doc op om startende artsen op een passende wijze werkervaring aan te bieden die hen voorbereidt op een vervolgopleiding in de eerstelijn. Vanuit deze ervaring zal hij deelnemen aan het panelgesprek: Hoe zorg je ervoor dat je het maximale uit je jaren als ANIOS haalt? Welke mogelijkheden zijn er om ook buiten het ziekenhuis klinisch te werken en wat moet je doen om de stap van arts naar ondernemer te kunnen zetten?

Programma Medische avond

woensdag 12 februari

17:45 - 18:00
Aanvang
18:00 - 18:45
Lezing dr. Erik Schoon
18:45 - 19:15
Krachtvoer
19:20 - 20:00
Lezing prof. dr. Jelle Stekelenburg
20:15 - 22:00
Panel
Juridische middag

DONDERDAG 13 FEBRUARI

JURIDISCHE MIDDAG

Bent u als sportieve rechtenstudent benieuwd naar juridische thema’s in de sport? Ambieert u een carrière bij het Openbaar Ministerie? Kom dan langs tijdens de juridische middag van de Triton Carrièredagen!

Lees meer Bekijk programma
Sprekers/bedrijven
 • Frans de Weger - Sportrecht - BMDW advocaten
 • Liesbeth Schuijer - Plaatsvervangend hoofdofficier bij het CVOM

Juridische middag

Bent u als sportieve rechtenstudent benieuwd naar juridische thema’s in de sport? Ambieert u een carrière bij het Openbaar Ministerie? Of studeert u helemaal geen rechten maar wekken onderstaande sprekers uw interesse? Kom dan langs tijdens de juridische middag van de Triton Carrièredagen! Zowel leden als oud-leden zijn van harte welkom op donderdag 13 februari vanaf 15:15u. De juridische middag wordt afgetrapt met een lezing door sportrecht advocaat Frans de Weger. Aansluitend zal oud-Tritonees Liesbeth Schuijer (Damesch ‘89), plaatsvervangend hoofdofficier bij het CVOM, het woord nemen. Het programma duurt tot ongeveer 17:30. Heeft u er dan nog geen genoeg van? Schrijf u dan tevens in voor het recruitmentdiner. Zie hiervoor de aparte webpagina over het recruitmentdiner.

Frans de Weger

Frans de Weger is partner bij het in sportrecht gespecialiseerde advocatenkantoor BMDW advocaten. Na zijn studie rechten is hij werkzaam geweest als juridisch medewerker bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), heeft hij juridische ervaring opgedaan bij de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO) en heeft hij vele Nederlandse professionele voetbalclubs bijgestaan in (inter)nationale geschillen. Bij BMDW advocaten is hij betrokken bij vele internationale sportgeschillen. Tijdens de juridische middag zal hij komen vertellen over zijn werk als sportrechtadvocaat en arbiter bij het hoogste arbitragehof in de internationale sport, het Court of Arbitration for Sport (CAS). Hij zal een lezing komen geven over de juridische kanten van een internationale transfer in het betaald voetbal. Frans de Weger is een ervaren spreker en geeft regelmatig gastcolleges. Deze lezing mag u niet missen!

Liesbeth Schuijer

Oud-Tritonees Liesbeth Schuijer (Damesch ‘89) zal de tweede lezing verzorgen. Als plaatsvervangend hoofdofficier bij het CVOM zal zij u alles vertellen over haar werkzaamheden bij het Openbaar Ministerie. In 1997 is Liesbeth Schuijer begonnen aan de opleiding tot officier van justitie en vanaf 2001 was zij werkzaam als Officier van Justitie in Den Haag. Sinds 2009 was zij achtereenvolgens werkzaam op de parketten in Dordrecht, Rotterdam en het functioneel parket. Bij het functioneel parket was Liesbeth Schuijer leidinggevende van teams die zich bezighielden met de bestrijding van zware georganiseerde criminaliteit, fraude en milieucriminaliteit. Sinds september 2019 is Liesbeth Schuijer plaatsvervangend hoofdofficier bij het parket CVOM, het parket dat zich bezighoudt met strafbare feiten begaan in het verkeer. Bovendien is zij betrokken bij de selectie van assistent Officieren van Justitie. De jarenlange en brede ervaring van Liesbeth Schuijer maakt haar de perfecte spreker om u alles te vertellen over de carrièremogelijkheden bij het OM. Dus is het uw grote droom om als Officier van Justitie misdadigers op te sporen en te vervolgen? Of heeft u te veel misdaadseries gekeken en bent u nieuwsgierig hoe de vervolging ‘in het echt’ in zijn werk gaat? Noteer donderdag de 13e dan in uw agenda!

Programma Juridische middag

donderdag 13 februari

15:15 - 16:15
Lezing 1: verzorgd door Frans de Weger, sportrechtadvocaat
16:30 - 17:30
Lezing 2: verzorgd door Liesbeth Schuijer, plaatsvervangend hoofdofficier bij het CVOM
Business middag

DONDERDAG 13 FEBRUARI

BUSINESS MIDDAG

Op donderdag 13 februari vinden de zakelijke middag en het recruitmentdiner plaats. In de middag zal Rob Haaring, CFO bij TOPdesk, een leiderschapstraining verzorgen van 15:30u tot 17:30u. Om 17:45u vangt het recruitmentdiner aan. Erik Noordam, voormalig roeier en initiatiefnemer van Defensity College, zal het diner openen met een inspirerende lezing over zijn loopbaan. Aansluitend kunnen onze leden kennismaken met diverse interessante bedrijven en andersom. Vanuit de zakelijke sector zullen, onder andere, TOPdesk en Defensity College aanwezig zijn.

Lees meer Bekijk programma
Sprekers/bedrijven
 • TOPdesk

Business middag

Op donderdag 13 februari vinden de zakelijke middag en het recruitmentdiner plaats. In de middag zal Rob Haaring, CFO bij TOPdesk, een leiderschapstraining verzorgen van 15:30u tot 17:30u. Om 17:45u vangt het recruitmentdiner aan. Erik Noordam, voormalig roeier en initiatiefnemer van Defensity College, zal het diner openen met een inspirerende lezing over zijn loopbaan. Aansluitend kunnen onze leden kennismaken met diverse interessante bedrijven en andersom. Vanuit de zakelijke sector zullen, onder andere, TOPdesk en Defensity College aanwezig zijn.

TOPdesk

TOPdesk is twintig jaar geleden opgericht in Delft door twee studenten die een verschil wilden maken. Hun doel was om anderen te helpen met het verbeteren van hun dienstverlening – met software die simpel en eenvoudig is in gebruik. Inmiddels is het bedrijf gegroeid: van twee werknemers naar zevenhonderdvijftig, van een klein kantoor naar vestigingen in elf landen.

TOPdesk maakt standaard software die gebruikt wordt door afdelingen als IT, HR en FM. Hun takenpakket wordt ook wel service management genoemd. In TOPdesk leggen deze afdelingen de onderlinge taakverdeling vast, en registreren en behandelen vragen van medewerkers. TOPdesk is marktleider in de Benelux en wereldwijd gebruiken meer dan 4500 organisaties deze software; van profit en non-profitorganisaties tot overheid, adviesbureaus en multinationals.

Leiderschapstraining door TOPdesk

De kans is groot dat je later in teamverband gaat werken. Misschien kom je zelfs in een managementfunctie terecht. Hoe zorg je er in dat geval voor dat jouw team optimaal presteert? Dat alle individuele krachten optimaal benut worden en dat conflicten op een vreedzame manier opgelost worden? De leiderschapstraining wordt gegeven door Rob Haaring, CFO bij TOPdesk. Hij geeft zijn visie en deelt zijn ervaringen op het gebied van leiderschap en het aansturen van een team of afdeling. Wil je hier meer over weten, zorg dat je je inschrijft voor de leiderschapstraining op donderdag 13 februari!

Programma Business middag

donderdag 13 februari

15:30 - 17:30
Leiderschapstraining verzorgd door TOPdesk
Recruitmentdiner

DONDERDAG 13 FEBRUARI

RECRUITMENTDINER

Een schitterend driegangendiner waarin selecteerde studenten de kans krijgen om in gesprek te gaan met verschillende kantoren binnen de zakelijke en juridische sector.

Lees meer Bekijk programma
Sprekers/bedrijven
 • Juridisch: Van Benthem en Keulen, Lumen Lawyers en Heere Advocaten
 • Business: TOPdesk, Defensity College en Fincade en Annual Insight

Recruitmentdiner

Carrièretijgers opgelet! Het recruitmentdiner staat alweer bijna voor de deur. Dit meergangen diner biedt u een unieke kans om met diverse potentiële werkgevers in contact te komen. De deelnemende advocatenkantoren zijn Van Benthem en Keulen, Lumen Lawyers en Heere Advocaten. Vanuit de zakelijke sector zijn onder andere, TOPdesk en Defensity College aanwezig. Voor deelname geldt een cv-selectie, dus zorg ervoor dat uw cv opgepoetst is. U wordt voor het recruitmentdiner tussen 17:30 en 18:00 op ‘’de Punt‘’ verwacht. Het is daarom goed te combineren is met het juridische- en business middagprogramma. De avond zal tot ongeveer 22:00 duren.

U kunt zich tot en met 2 februari inschrijven voor het recruitmentdiner. Het diner is voor geselecteerde leden gratis en voor geselecteerde oud-leden geldt een kleine bijdrage van 10 euro. Wilt u genieten van een overheerlijk meergangen diner en uw netwerk uitbreiden door persoonlijk met gerenommeerde kantoren, bedrijven en organisaties in contact te komen? Schrijf u dan in!

Deelnemende juridische bedrijven:

 • Van Benthem en Keulen
 • Lumen lawyers
 • Heere advocaten

Deelnemende Business bedrijven

 • TOPdesk
 • Defensity College
 • Fincade

Op donderdag 13 februari zullen vanaf 17:30 de zaaldeuren voor alle genodigden geopend zijn. Deze avond zal om 18:00 ‘s avonds aanvangen met een openingslezing van Erik Noordam, voormalig roeier en initiatiefnemer van Defensity College. Na deze lezing zullen alle aanwezige (oud-)leden onder het genot van een heerlijk diner kennismaken met verschillende afgevaardigden uit de zakelijke en de juridische sector. Gedurende de avond zullen enkele sprekers kort iets vertellen over hun carrière of de carrièremogelijkheden binnen hun bedrijf.

Bedrijfsprofielen deelnemende kantoren:

Van Benthem & Keulen

Van Benthem & Keulen is hét ambitieuze en toegankelijke fullservice kantoor in advocatuur en notariaat. Dit kantoor is inmiddels niet meer weg te denken van de Triton Carrièredagen. Het kantoor richt zich op grote en middelgrote ondernemingen en instellingen en is binnen de sectoren retail, zorg, finance, onderwijs, energie en overheid sterk vertegenwoordigd. Ook staat Van Benthem & Keulen particulieren bij in de familie- & erfrecht praktijk. Het kantoor is aangesloten bij het internationale netwerk SCG Legal dat bestaat uit 148 advocatenkantoren in 82 landen.

Van Benthem & Keulen behoort tot de top 20 grootste kantoren van Nederland met ruim 90 juridische professionals en behoort tot de voorlopers in Legal Tech-oplossingen. Bovendien is Van Benthem & Keulen in 2019 door de MT:1000 binnen de categorie Advocatuur en Notariaat uitgeroepen tot beste zakelijke dienstverlener van Nederland. Kernwaarden die daarbij hebben geholpen zijn transparantie, toegankelijkheid en topkwaliteit. Meer weten over ons kantoor? Kijk dan op vbk.nl.

Lumen Lawyers

Lumen Lawyers is een vooruitstrevend nichekantoor op het gebied van financieel, economisch en fiscaal sanctierecht, ondernemingsstrafrecht en daaraan gerelateerde aandachtsgebieden zoals compliance & integriteit en interne onderzoeken.

Lumen Lawyers is opgericht door een groep ervaren advocaten, die geloven dat de advocatuur op een andere manier uitgeoefend kan worden. Onze aanpak is effectief en oplossingsgericht. Bij Lumen Lawyers vindt juridische dienstverlening plaats op het hoogste niveau. Bij Lumen Lawyers is de menselijke maat leidend. Alle advocaten binnen Lumen Lawyers zijn volwaardige advocaten. Ze hebben vertrouwen in elkaar, gaan begripvol, weinig hiërarchisch en respectvol met elkaar om. Verder onderscheidt Lumen Lawyers zich door grote maatschappelijke betrokkenheid. Ze zien het als hun sociale verantwoordelijkheid om rekening te houden met duurzaamheid bij al hun keuzes, ze dragen bij aan charitatieve doelen en doen zaken voor stichtingen en NGO’s doorgaans pro bono. Meer weten? Bekijk dan de website: https://lumenlawyers.com/.

Heere advocaten

Heere advocaten is een nichekantoor gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Dit kantoor biedt een breed advies aan ondernemers, werkgevers en werknemers op het gebied van arbeidsrecht in al haar facetten: ontslagzaken, reorganisaties, arbeidsgeschillen, zieke werknemers, medezeggenschap, toepasselijkheid van CAO’s, wijzigen van arbeidsreglementen en arbeidsongevallen. Ook adviseert Heere advocaten ondernemers bij ondernemingsrecht. “Founding father” van het kantoor is oud-Tritonees Arjen Heere. Zijn belangrijkste doel bij de oprichting van het kantoor in 2005 was op basis van wederzijds vertrouwen en op een plezierige manier het vak van arbeidsrechtadvocaat op het allerhoogste niveau uitoefenen. Het kantoor is gevestigd in Rotterdam en is hier een belangrijke juridische speler.  Meer weten? Kijk op www.heere.biz.

Bedrijfsprofielen deelnemende bedrijven en organisaties:

TOPdesk

TOPdesk is twintig jaar geleden opgericht in Delft door twee studenten die een verschil wilden maken. Hun doel was om anderen te helpen met het verbeteren van hun dienstverlening – met software die simpel en eenvoudig is in gebruik. Inmiddels is het bedrijf gegroeid: van twee werknemers naar zevenhonderdvijftig, van een klein kantoor naar vestigingen in elf landen.

TOPdesk maakt standaard software die gebruikt wordt door afdelingen als IT, HR en FM. Hun takenpakket wordt ook wel service management genoemd. In TOPdesk leggen deze afdelingen de onderlinge taakverdeling vast, en registreren en behandelen vragen van medewerkers. TOPdesk is marktleider in de Benelux en wereldwijd gebruiken meer dan 4500 organisaties deze software; van profit en non-profitorganisaties tot overheid, adviesbureaus en multinationals. Benieuwd geworden? Lees hier verder! https://careers.topdesk.com/nl/vacatures/.

Defensity College

Defensity College is het werkstudentprogramma van het Ministerie van Defensie voor academische studenten. Het programma verbindt de Krijgsmacht met jou door je een bijbaan in de organisatie aan te bieden en te vormen tot militair. Bij Defensity College werken studenten vanuit verschillende disciplines, van historici tot werktuigbouwkundigen. Kennis is wat werkstudenten bij Defensity College met elkaar verbindt en die de brug slaat tussen Defensie en de maatschappij.

Fincade

Je weet dat je carrière wilt maken in Finance, maar nog niet wat jou in dit vakgebied het beste ligt. Je wilt ontdekken wat je mogelijkheden zijn en wat je daarvoor nodig hebt. Komt dit je bekend voor? Ontdek samen met Fincade hoe jij supersnel een Finance topper wordt! Stap in ons Finance Traineeship, krijg intensieve begeleiding, ga aan de slag met analyses, rapportages en procesoptimalisaties binnen Finance. Uitdagende opdrachten bij interessante bedrijven, krijg de kans om door te groeien tot bijvoorbeeld (Business) Controller en doe 5 jaar werkervaring op in 2 jaar tijd. Maak kennis met ons tijdens het recruitmentdiner op 13 februari 2020.

Annual Insight

We zijn een specialist in het toepassen van openbare data op operationele en strategische vraagstukken. Dit doen we voor onder andere Aviko, Johma & Gemeente Amsterdam. We stellen onze klanten in de gelegenheid om op basis van onze inzichten, belangrijke en strategische keuzes te maken.

Sinds de oprichting groeien we succesvol en zijn dit jaar opnieuw bekroond met een (17e!) plek in de FD Gazellen top 100; de erkenning voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Onze cultuur is jong en informeel, met veel ruimte voor groei en nieuwe ideeën. Ondanks het succes zijn we altijd op zoek naar verbetering en innovatie van onze dienstverlening. We geloven in de kracht van data en in onze mensen. Hier investeren we graag in, zodat we altijd het beste kunnen geven.

Programma Recruitmentdiner

donderdag 13 februari

17:30 - 18:00
Inloop
18:00 - 18:45
Opening door Erik Noordam (Defensity College)
18:45 - 22:00
Recruitmentdiner
Kroegcollege

VRIJDAG 14 FEBRUARI

KROEGCOLLEGE

Om de week op een feestelijke manier af te sluiten, zal dit jaar voor het eerst een college georganiseerd worden in een kroeg in de binnenstad. In een informele setting, onder het genot van een biertje, zal een, charismatisch spreker vertellen over ambitie, ondernemerschap en het nastreven van dromen. Hierna zal de week dan toch echt worden afgesloten met een gezellige borrel. Locatie: Bar Josefien, Voorstraat 96

Lees meer Bekijk programma
Sprekers/bedrijven
 • Govert Viergever - Olympisch roeier

Kroegcollege

Om de week op een feestelijke manier af te sluiten, zal dit jaar voor het eerst een college georganiseerd worden in een kroeg in de binnenstad. In een informele setting, onder het genot van een drankje, zal niemand minder dan Govert Viergever vertellen over onder andere zijn carrière,  ambities en het nastreven van dromen. U bent allen vanaf 15:30 welkom in Bar Josefien aan de Voorstraat. Na deze inspirerende lezing sluiten we de week met zijn allen dan toch echt af met een gezellige borrel.

Deze namiddag/avond is voor iedereen toegankelijk, zowel lid, als oud-lid, als externen. Dus neem vooral je vrienden mee!

Govert Viergever

Govert Viergever is een, inmiddels voormalig, toproeier en bij de meeste van jullie ongetwijfeld geen onbekende. Hij heeft meerdere keren brons en zilver behaald op EK’s, WK’s en verschillende wereldbekers. Daarnaast heeft hij tweemaal Varsity winst met de A.S.R. Nereus op zijn naam staan en heeft hij deelgenomen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016, waar hij in het mannen vier-zonder veld, met onder andere Harold Langen, vijfde werd.

Echter, de top is niet voor iedereen weggelegd. Wat als je niet de perfecte lengte hebt? Of als de kansen je niet aan komen waaien? Govert neemt je mee in zijn verhaal, waar hij niet de beste papieren had om een toproeier te worden. Er zit maar een ding op als je de beste ter wereld wilt worden, en dat is keihard werken, uren maken en jezelf continu blijven verbeteren en uitdagen.

Naast het vertellen van zijn verhaal, zal Govert ook de brug slaan naar jullie. Hoe weet je wat je passie is en je dromen zijn? Hoe weet je wat je later wilt doen? Waar krijg je nú kippenvel van als je denkt aan later? Hoe grijp je je kansen om je dromen letterlijk na te jagen. Deze, en andere vragen zullen aan bod komen tijdens de inspirerende en prikkelende lezing die Govert gaat geven op vrijdag 14 februari.

Programma Kroegcollege

vrijdag 14 februari

15:30 - 16:30
Inloop
16:30 - 17:30
Lezing
17:30 - 19:00
Borrel