Triton Carrièredagen

MAANDAG 13 FEBRUARI

OPENINGSCEREMONIE 'CRISIS'

Maandag 13 februari, in het oudste deel van het Academiegebouw, zal de zesde editie van de Triton Carrièredagen officieel geopend worden.

Er zullen een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn, dus zorg ervoor dat u zich snel inschrijft. Na afloop zal er ter ere van deze baanbrekende openingsceremonie een borrel plaatsvinden bij Bar Josefien (Voorstraat 96, Utrecht).

Links: Laurens Dassen, fractievoorzitter Volt in de Tweede Kamer.

Rechts: Selma Poutsma, Olympisch shorttrackster.

Lees meer Bekijk programma
Sprekers/bedrijven
 • Thijs Suijten - Hack the Planet
 • Selma Poutsma - Olympisch shorttrackster
 • Laurens Dassen - Fractievoorzitter Volt
 • Breeze - CEO Marsha Goei
 • OrangeOnly - CFO Alex Buis

Openingsceremonie 'crisis'

Thijs Suijten – Hack the planet:

Doormiddel van digitale kracht werkt Hack the Planet – samen met WWF en Greenpeace – aan globale crises als ontbossing en stroperij. Één van hun veelbelovende innovaties is de Repeller, een ontwerp dat door middel van geluid en lichtflitsen olifanten verjaagd. De Repeller werkt samen met een smart-camera-trap die olifanten detecteert in gebieden waar regelmatig conflicten zijn tussen olifanten en de mens, met doden of grote schade aan de omgeving als gevolg. Dankzij deze nieuwe technologie blijven er levens van zowel olifanten als de mens bespaard. Hack the Planet werkt met pragmatische bouwkunde aan reusachtige digitale producten met een enorme impact.

Selma Poutsma:

Selma Poutsma is een Nederlandse shorttrackster en langebaanschaatster. Afgelopen Olympische Winterspelen in Peking won ze goud op de 3000m aflossing. Op de Openingsceremonie vertelt ze over veerkracht binnen de topsport, en hoe je doorheen een crisis kan blijven rechtstaan.

Laurens Dassen – Fractievoorzitter Volt in de Tweede Kamer:

In 2018 zei Laurens Dassen zijn baan op om fulltime aan de slag te gaan voor de pan-Europese partij Volt. Sinds de verkiezingen van 2021 is hij fractievoorzitter van Volt in de Tweede Kamer, waar hij zich dagelijks inzet voor o.a. democratische versterking & vernieuwing, de klimaattransitie en Europese samenwerking. De grootste zorgen maakt hij zich over crises als het groeiend populisme en klimaatverandering, maar hij heeft ook hoop: hij vertelt jullie er graag over tijdens de Carrièredagen! Kom langs om met Laurens Dassen te spreken over waarom het tijd is voor een nieuwe generatie in de politiek!

Breeze:

Elke student is wel bekend met (online) daten. Om het eindeloze chatten te omzeilen werd de bekende applicatie ‘Breeze’ ontwikkeld door Delftse studenten. Marsha Goei, CEO van Breeze, komt langs om te vertellen over ondernemerschap tijdens haar studententijd. Ze vertelt over een veilige werkomgeving, de valkuilen van een nieuwe onderneming en leiderschap. Met haar ervaring bij Dragons’ Den weet Marsha hoe het is om onder hoge druk te moeten presenteren.

OrangeOnly:

Hoofdsponsor OrangeOnly is dé kickstart voor ambitieuze studenten. Het bedrijf richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van Young Financials door op maat gemaakte en uitdagende traineeships. Ethiek binnen de huidige maatschappij is van steeds groter belang. Daarom geeft Orange Only een lezing over de footprint die bedrijven achter laten langs de assen van de volgende drie P’s: People, Planet en Profit. Kom langs om jouw vragen te stellen aan de CFO Alex Buis!

Programma Openingsceremonie 'crisis'

maandag 13 februari

18:30 - 18:45
Inloop (18:45 deuren sluiten)
18:45 - 19:00
Welkomstwoord
19:00 - 19:20
Thijs Suijten - Hack the Planet
19:25 - 19:50
Selma Poutsma - Olympisch shorttrackster
20:00 - 20:45
Laurens Dassen - Fractievoorzitter Volt
20:50 - 21:10
Pauze
21:10 - 21:35
Breeze - CEO Marsha Goei
21:40 - 22:25
OrangeOnly - CFO Alex Buis

DINSDAG 14 FEBRUARI

MEDISCH EN DUURZAAMHEID

Het programma van vanavond richt zich op de toekomst: door een samenspel van duurzaamheid, technologie en de medische wereld kunnen bedrijven wereldwijde crises bestrijden. De noodzakelijke rol van wetenschap in ons dagelijks leven zal worden ontbloot.

Florian Dirkse, co-founder van de Ocean CleanUp.

Lees meer Bekijk programma
Sprekers/bedrijven
 • Gupta Strategists
 • Prof. dr. Marc Bonten
 • Florian Dirkse (Co-founder Ocean CleanUp)
 • GenDx - CEO Wietse Mulder

Medisch en Duurzaamheid

Gupta Strategists:

Gupta Strategists is een onafhankelijk adviesbureau voor organisaties in de zorgsector, van ziekenhuizen tot farmaceuten en investeerders. Door complexe vraagstukken te analyseren leveren zij innovatieve ideeën en nieuwe strategieën. Hun team bestaat uit mensen met een grote verscheidenheid aan achtergronden, met studies zoals geneeskunde, natuurkunde en wiskunde, tot economie en bedrijfskunde. Door hun inhoudelijke en diepgaande kennis op creatieve wijze te combineren leveren zij praktische oplossingen. Tijdens de lezing wordt, naast de projecten van Gupta, ingegaan op de crisis binnen de verduurzaming van de Nederlandse zorgsector. Hierbij vertellen ze over de ecologische voetafdruk van de zorgsector en de ambities en realiteit in het verduurzamen hiervan. Ook wordt er gesproken over noodzaak en belofte van medische technologie in de aanpak van personeelstekort in de zorg en onderzoek naar de toekomst van de consolidatie in de ziekenhuissector.

Prof. dr. Marc Bonten:

Prof. dr. Marc Bonten is een internist, klinisch microbioloog en professor Moleculaire Epidemiologie van Infectieziekten. Hij is tevens Wetenschappelijk Directeur ‘Tackling Antimicrobial Resistance’ van de Netherlands Centre for One Health, hoofd van de onderzoeksgroep Infectious Disease Epidemiology van het Julius Center of Health Sciences and Primary Care en voorzitter van het Infection and Immunity programma aan het UMC Utrecht. Hij is betrokken geweest in vele grootschalige epidemiologische studies en studies naar de preventie en behandeling van infectieziekten. Met zijn kennis en expertise is hij als lid van het Outbreak Management Team (OMT) nauw betrokken geweest bij de COVID-19 pandemie. In zijn lezing ‘Over bacteriën, virussen en de media’ zal hij ingaan op zijn betrokkenheid bij coronacrisis, de epidemiologie en resistentie van bacteriën en de mogelijke toekomstige crisis hiervan.

Florian Dirkse – Co-founder Ocean CleanUp:

The Ocean CleanUp is een baanbrekend project met wereldverbeterende impact. 2.000.000 kg plastic uit oceanen en riviermondingen vissen in 2022, de Ocean CleanUp heeft het gedaan! Om dit te bewerkstelligen is er een combinatie nodig tussen het sluiten van de stroom plasticvervuiling vanuit riviermonden én het opruimen van het plastic dat zich heeft opgehoopt in de oceaan. Als co-founder van het non-profit bedrijf de Ocean CleanUp, draagt Florian Dirkse een inspirerend verhaal met zich mee. Als gerenommeerd spreker en ervaringsdeskundige vertelt hij over de huidige plastic crisis.

GenDx – CEO Wietse Mulder:

GenDx is een innovatief, snel groeiend Life Sciences bedrijf en marktleider op het gebied van moleculaire diagnostiek. De producten van GenDx worden wereldwijd gebruikt in diagnostische laboratoria om de beste match te kunnen vinden tussen donor en patiënt, en het succes van de transplantatie te kunnen monitoren. Middels het leveren van excellente diagnostische producten en toonaangevende support en educatie, draagt het GenDx team bij aan de overlevingskansen en kwaliteit van leven van transplantatiepatiënten.

Programma Medisch en Duurzaamheid

dinsdag 14 februari

18:30 - 18:45
Inloop (18:45 deuren sluiten)
18:45 - 19:00
Introductie
19:00 - 19:45
Gupta Strategists
19:50 - 20:15
Prof. dr. Marc Bonten
20:20 - 20:40
Pauze
20:40 - 21:25
Florian Dirkse (Co-founder Ocean CleanUp)
21:30 - 22:15
GenDx - CEO Wietse Mulder

WOENSDAG 15 FEBRUARI

SOCIAAL & MAATSCHAPPIJ

Afgelopen edities ontbrak een scala aan sociaal-maatschappelijke onderwerpen, waardoor deze aankomend jaar groots zullen worden uitgelicht. Denk mentaal welzijn, diversiteit en inclusie binnenin de topsport, sociale ongelijkheid in de professionele wereld en nog veel meer. Verschillende actuele crises over het basisinkomen, persoonlijke ontwikkeling en de toekomst van studenten worden in kaart gebracht.

Lees meer Bekijk programma
Sprekers/bedrijven
 • Defensity College
 • Instituut voor Sport- en Prestatiepsychologie
 • 3310 School for Millennials

Sociaal & Maatschappij

Defensity College:

Wil jij met een bijbaan het beste uit je studententijd halen én bijdragen aan crisisbestrijding? Kom luisteren naar het boeiende verhaal van Defensity College, steek jouw studiekennis in een uniform en word militair werkstudent. Een lezing relevant voor verschillende studiegebieden, zoals industrieel ontwerpers, psychologen, historici en ICT’ers. Leer over analytische denkkracht en maak het verschil.

Instituut voor Sport- en PrestatiePsychologie:

Er nog niet uit wat je wil doen na je studie psychologie of bewegingswetenschappen? De visie van ISPP is dat een sport- en prestatiepsycholoog de vaardigheden en handvatten heeft om mensen te helpen om hun prestatieniveau te verhogen, in balans te blijven en plezier aan hun activiteiten te ontlenen. Instituut Sport en Prestatie Psychologie neemt je mee en vertelt je meer over de sportpsychologie en waarom dit zo belangrijk is.

3310 – School for Millennials:

Rondkomen van je bijbaan, je CV opvullen met vele stages of activiteiten en hiernaast ook nog op zoek naar de perfecte werk/privé balans: kom je nog wel toe aan studeren? Daarnaast hoor je er natuurlijk niet bij als je ‘socials’ niet up to date zijn om het perfecte leven naar de buitenwereld te laten zien. Als student worden we vaak geleefd door alles wat op ons afkomt en moeten we dus enorm veel. Benieuwd hoe je om kan gaan met de hoge druk? Kom dan naar deze dag!

Programma Sociaal & Maatschappij

woensdag 15 februari

18:30 - 18:45
Inloop (18:45 deuren sluiten)
18:45 - 19:00
Introductie
19:00 - 19:40
Defensity College
19:45 - 20:15
Instituut voor Sport- en PrestatiePsychologie
20:20 - 20:40
Pauze
20:40 - 21:40
3310 School for Millennials

DONDERDAG 16 FEBRUARI

JURIDISCH EN BUSINESS

Op de vierde dag van de Triton Carrièredagen 2023 begint het juridisch en bedrijfsgerelateerde deel van de week. Relevante sprekers belichten gespreksthema’s voor toekomstige juristen, ondernemers, bedrijfskundigen en alles wat daartussen zit.

Cor Jansen, CEO Utrecht Marketing – La Vuelta, Giro d’Italia.

Lees meer Bekijk programma
Sprekers/bedrijven
 • Van Benthem & Keulen
 • Cor Jansen
 • BDO
 • OrangeOnly - CFO Alex Buis

Juridisch en Business

Van Benthem & Keulen:

Van Benthem & Keulen is hét ambitieuze fullservice kantoor in zowel advocatuur als notariaat en behoort tot de top 20 grootste kantoren van Nederland. Het toegankelijke en enorm vernieuwende kantoor verleent juridisch advies aan middelgrote en grote ondernemingen en instellingen en heeft een sterke aanwezigheid in retail, zorg, finance, onderwijs, energie en overheid. Als onderdeel van een wereldwijd netwerk van internationale diensten, is Van Benthem & Keulen lid van de gerespecteerde SCG Legal-groep met meer dan 120 partnerkantoren in ruim 60 landen. Legal en business worden met elkaar verbonden door eerst mee te denken vanuit een businessuitdaging, om pas daarna de juridische uitdaging aan te gaan.

Cor Jansen – Utrecht Marketing:

Utrecht Marketing positioneert Utrecht via bezoekersmarketing, de promotie van het cultuuraanbod, het aantrekken van (internationaal) talent en het ondersteunen van nieuwe bedrijven. Ook bevordert de organisatie Utrechtse trots onder bewoners en speelt ze een meer strategische rol op thema’s als inclusiviteit, duurzaamheid en de balans tussen groei en leefbaarheid. CEO Cor Jansen komt langs om te vertellen over zijn ervaringen in duurzame organisatiewetenschap, inclusiviteit en het organiseren van evenementen als de Giro d’Italia en de Vuelta.

BDO:

In de nieuwe economie doen kansen zich sneller voor dan ooit. BDO is een gerenommeerd accountants- en advieskantoor met als missie ‘het toevoegen van zekerheid aan organisaties, ondernemers en aan de maatschappij door het leveren van topkwaliteit’. Een interdisciplinair bedrijf met onderwerpen als ’tax’, ‘legal’ en ‘assurance’ in branches als zorg, vastgoed, horeca en de overheid. BDO is een professionele organisatie waarin pro-activiteit het verschil maakt, met door data en technologie gedreven ondernemende mensen met verschillende achtergronden. Dankzij hun unieke combinatie van lokale marktkennis en een internationaal netwerk is BDO enorm interessant voor studenten met een juridische en economische/bedrijfskundige achtergrond.

OrangeOnly:

Hoofdsponsor OrangeOnly is dé kickstart voor ambitieuze studenten. Het bedrijf richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van Young Financials door op maat gemaakte en uitdagende traineeships. Orange Only geeft een workshop over hoe bedrijven zowel crisis- als future proof te maken. Dit thema sluit aan bij zowel legal als finance studenten. Kom langs om (interactief) mee te doen en vragen te stellen over hoe je een bedrijf de juiste richting kan wijzen.

Programma Juridisch en Business

donderdag 16 februari

18:30 - 18:45
Inloop (18:45 deuren sluiten)
18:45 - 19:00
Introductie
19:00 - 19:45
Van Benthem & Keulen
19:50 - 20:20
Cor Janssen (Utrecht Marketing)
20:25 - 20:45
Pauze
20:45 - 21:30
BDO
21:35 - 22:20
OrangeOnly - CFO Alex Buis

VRIJDAG 17 FEBRUARI

RECRUITMENTDINER

Het recruitmentdiner biedt u een unieke kans om met diverse potentiële werkgevers en inspirerende individuen in contact te komen. Grijp deze kans om vooraanstaande bedrijven persoonlijk te leren kennen.

Lees meer
Sprekers/bedrijven
 • Van Benthem & Keulen
 • OrangeOnly
 • BDO
 • GenDX
 • Risketeers
 • Monitor Deloitte

Recruitmentdiner

Tijdens het Recruitmentdiner zal u de mogelijkheid hebben om met verschillende bedrijven te praten onder het genot van een meergangen menu dat georganiseerd zal worden op ‘de Punt’.

Partners:

Van Benthem en Keulen

Van Benthem & Keulen is hét ambitieuze fullservice kantoor in zowel advocatuur als notariaat en behoort tot de top 20 grootste kantoren van Nederland. Het toegankelijke en enorm vernieuwende kantoor verleent juridisch advies aan middelgrote en grote ondernemingen en instellingen en heeft een sterke aanwezigheid in retail, zorg, finance, onderwijs, energie en overheid. Als onderdeel van een wereldwijde netwerk van internationale diensten, is Van Benthem & Keulen lid van de gerespecteerde SCG Legal-groep met meer dan 120 partnerkantoren in ruim 60 landen. Legal en business worden met elkaar verbonden door eerst mee te denken vanuit een businessuitdaging, om pas daarna de juridische uitdaging aan te gaan.

Orange Only

OrangeOnly is dé kickstart voor ambitieuze finance, economie en bedrijfskunde studenten. Het bedrijf richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van Young Financials door op maat gemaakte en uitdagende traineeships .

BDO

BDO is een gerenommeerd accountants- en advieskantoor met als missie ‘het toevoegen van zekerheid aan organisaties, ondernemers en aan de maatschappij door het leveren van topkwaliteit’. Een interdisciplinair bedrijf met onderwerpen als ’tax’, ‘legal’ en ‘assurance’ in branches als zorg, vastgoed, horeca en de overheid. BDO is een professionele organisatie waarin pro-activiteit het verschil maakt, met door data en technologie gedreven ondernemende mensen met verschillende achtergronden. Dankzij hun unieke combinatie van lokale marktkennis en een internationaal netwerk is BDO enorm interessant voor studenten met een juridische en economische/bedrijfskundige achtergrond.

GenDx

GenDx is een innovatief, snel groeiend Life Sciences bedrijf en marktleider op het gebied van moleculaire diagnostiek. De producten van GenDx worden wereldwijd gebruikt in diagnostische laboratoria om de beste match te kunnen vinden tussen donor en patiënt, en het succes van de transplantatie te kunnen monitoren. Middels het leveren van excellente diagnostische producten en toonaangevende support en educatie, draagt het GenDx team bij aan de overlevingskansen en kwaliteit van leven van transplantatiepatiënten.

Risketeers

Risketeers richt zich op het opleiden en detacheren van jonge professionals in en naar het domein van risk, compliance en datamanagement in de financiële sector. Dit jonge bedrijf is gebouwd op de fundamenten van twee succesvolle organisaties die hun sporen in de financiële sector al hebben verdiend.

Monitor Deloitte

Monitor Deloitte is de strategische adviestak van Deloitte en helpt de grootste ondernemingen met hun vraagstukken. Het team van circa 150 consultants werkt in drie verschillende subteams: Strategy & Business Design, M&A Strategy en Customer Strategy. Bij Monitor werken mensen met verschillende (studie)achtergronden, waardoor het voor elke studierichting interessant is om kennis te maken met dit bedrijf.