Lid worden bij Triton

Waarom roeien?

Roeien is een echte studentensport, omdat de meesten er pas in hun studententijd mee beginnen. Hierdoor start iedereen op hetzelfde niveau. Daarnaast is roeien een sport waarbij je – met veel trainen, de juiste inzet en ambitie – snel kunt doorstromen naar de top.

Vele Tritonezen gingen je voor en wisten binnen een paar jaar de Nederlandse Kampioenschappen, de Wereldkampioenschappen en zelfs de Olympische Spelen te bereiken! Ook als je geen topsportambitie hebt, heeft Triton je veel te bieden. Wil je fit blijven tijdens je studententijd, nieuwe vrienden maken en jezelf uitdagen en ontwikkelen? Dan is Triton de vereniging voor jou!

De vereniging

Aan ons water – het Merwedekanaal – ligt onze loods. Daar vind je de beste boten, een groot krachthonk en een binnen roeibak. Het belangrijkste doel van Triton is het faciliteren van de roeisport voor studenten. Dit kan op verschillende niveaus. Van enkele keren, tot wel negen keer roeien per week.

Professionele en ervaren coaching maakt Triton de perfecte plek om van jou een toproeier te maken. Uiteraard is er naast het sporten ook voldoende ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Dit kan in de vorm van borrels, diners of andere evenementen. Al in je eerste jaar zijn er commissies die je kan doen en die goed te combineren zijn met het roeien. Het is de combinatie van (top)sport, tradities en gezelligheid die de sfeer op Triton zo uniek maakt.

Geschiedenis

De Utrechtsche Studenten Roeivereeniging “Triton” is 140 jaar geleden, op 5 oktober 1880 opgericht. Triton begon als subvereniging van het USC, het Utrechtsch Studenten Corps, maar staat al geruime tijd op eigen benen. Triton is een van de oudste roeiverenigingen van Nederland en daarmee gaat heel wat ervaring gemoeid.

Heb je vragen? Stuur ons een bericht via intro@usrtriton.nl.

Instagram
Instagram USRTriton
Facebook
Facebook TritonRoeien

Heb je vragen over de vereniging?

Kom tijdens de UIT bij ons langs, bekijk onze Instagram of stuur ons een mailtje.

1000+ LEDEN

In de afgelopen 140 jaar is Triton uitgegroeid tot een van de grootste studenten- verenigingen van Utrecht.

4 EERSTEJAARS
WEDSTRIJD-
PLOEGEN

Roeien op nationaal niveau onder professionele begeleiding. Zijn dit jouw eerste stappen naar de Olympische Spelen?

29 EERSTEJAARS
COMPETITIE-
PLOEGEN

Vorm zelf je ploeg en bepaal met je ploeggenoten hoe vaak jullie trainen. Blijf je daarna hangen voor de borrel?

140 JAAR OUD

Aankomend jaar vieren we ons 28ste lustrum. Het lustrumjaar staat bol van activiteiten. Zoals de lustrumwedstrijden, de wielerronde, het toneel en met als klap op de vuurpijl de lustrumweek in juli 2021.

Impressie van onze vereniging

Een korte sfeerimpressie van onze donkerblauwe vereniging!
Iedere zomer organiseert Triton het Donkerblauwe Deuntjes Festival! Bekijk hier de aftermovie van 2019.
Triton wint de Varsity! Ieder jaar in april wordt de grootste Nationale Studenten Roeiwedstrijd van het jaar geroeid: de Varsity! Deze prachtige wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd door de U.S.R. "Triton". Bekijk hier de aftermovie van 2019 en zie hoe Triton de winst binnen haalde!

Beachborrel 2019

Bekijk album

Feestje UIT 2019

Bekijk album