Maatschappelijk Triton


Rowing Blind Utrecht

Rowing Blind is een concept vanuit leden van de U.S.R. “Triton”, naar het idee van Running Blind. Het doel van dit traject is om de roeisport voor iedereen toegankelijk te maken, en iedereen, dus ook blinden en slechtzienden, een kans te geven om te ervaren wat deze sport te bieden heeft. Een unieke kans! Samen met een roeimaatje, een roeier van Triton, zal het roeien in 8 trainingen aangeleerd worden, waarna we afsluiten met een gezellige BBQ. Tussen de trainingen door zal er ook een roeimaatjes evenement zijn, zo leren de roeiers en roeimaatjes elkaar extra goed kennen. Roeien is immers een teamsport, en zeker in deze vorm is vertrouwen van groot belang.

Ga naar website

Goededoelenweek

Elk jaar organiseert Triton zijn eigen Goededoelenweek. Tijdens deze week staat de vereniging in het teken van geld ophalen voor dit goede doel. Goede doelen uit afgelopen jaren waren Stichting BestBuddies Nederland en Fitkids. Hiernaast is er tijdens deze week voor veel andere goede doelen de mogelijkheid om zich te presenteren tijdens onze goededoelenmarkt.


Ringvaart

Elk jaar nemen ploegen van Triton en externen deel aan de Ringvaart Regatta. Vaak wordt er met deze tocht van 100 kilometer geld opgehaald voor goede doelen zoals Stichting KiKa, Stichting DidIt en het WKZ Kindersportcentrum.


Stichting MOVE

Kinderen kunnen meer bereiken in de maatschappij als ze hun mogelijkheden ontdekken. Dat is helaas niet vanzelfsprekend voor alle kinderen. Daarom organiseert Triton al jaren wijkprojecten in samenwerking met Stichting MOVE.


Schoolroeien

Al sinds jaren organiseert Triton schoolroeien. Hiermee enthousiasmeren we jongeren en kinderen voor de roeisport en lichamelijke beweging in het algemeen.