Triton tijdens de UIT

Over U.S.R. “Triton”

In de afgelopen 139 jaar is Triton uitgegroeid tot een van de grootste studentenverenigingen van Utrecht. Bovendien is Triton een van de oudste studentenroeiverenigingen van Nederland. Roeien staat bij Triton voorop, daarnaast biedt het brede verenigingsleven veel mogelijkheden voor leden om zich in te zetten en te ontwikkelen. Aan ons water – het Merwedekanaal – ligt onze loods, vol goede boten, een krachthonk en een indoor roeibak. Bovendien lopen er professionele coaches rond. Kortom, we hebben alles wat er nodig is om van jou een toproeier te maken! Sportiviteit, gezelligheid en tradities maken de sfeer op Triton zo uniek.

Waarom roeien?

Roeien is een echte studentensport. Hierdoor start bijna iedereen op hetzelfde niveau. Daarnaast is roeien een sport waarbij je snel kunt doorstromen naar de top, als je die ambitie hebt. Veel Tritonezen gingen je voor en wisten binnen een paar jaar de Nederlandse Kampioenschappen, de Wereldkampioenschappen en zelfs de Olympische Spelen te bereiken! Neem bijvoorbeeld Kaj Hendriks en Monica Lanz, die in hun studententijd lid werden van Triton en respectievelijk een bronzen en een zilveren medaille in de wacht sleepten op de Olympische Spelen in Rio 2016. Recenter is er Jacob van de Kerkhof, die binnen 3 jaar een plek op het WK in Luzern wist te bemachtigen. Met veel trainen en de juiste inzet kun je dus snel doorgroeien naar internationaal niveau. Ook als je geen topsportambitie hebt, heeft Triton je veel te bieden. Wil je fit blijven tijdens je studententijd, nieuwe vrienden maken en jezelf uitdagen en ontwikkelen? Dan is Triton de vereniging voor jou.

Lid worden

Inschrijven bij Triton kan tijdens de UIT van 12 t/m 16 augustus 2019. De UIT is het belangrijkste moment waarop Triton nieuwe leden werft. Er worden ongeveer 300 nieuwe leden toegelaten. Van dinsdag t/m donderdag wordt iedere dag een gedeelte van deze plekken opgevuld op basis van de mensen die zich tot dan toe hebben aangemeld. Als je je inschrijft, maak je automatisch kans tijdens alle resterende toelatingsmomenten. Je hoeft je dus maar één keer in te schrijven en hoe eerder je je inschrijft, hoe groter de kans dat je wordt toegelaten! De lijst met toegelaten nieuwe leden wordt op dinsdagavond opgehangen op Triton en op woensdag- en donderdagavond in Café De Vrienden en de daaropvolgende ochtend op de Triton website geplaatst. Van maandag t/m donderdag vinden reguliere inschrijvingen plaats. Op vrijdag bestaat eveneens de mogelijkheid om je in te schrijven, maar dan kom je op een reservelijst terecht en is de kans dat je wordt toegelaten aanzienlijk kleiner. Wacht dus niet te lang met inschrijven! N.B. je kunt je ook inschrijven als je geen UIT-loper bent.

Waar schrijf ik me in?

Triton Janskerkhof Sportmarkt (Olympos)
Maandag 14:00 – 20:00
Dinsdag 13:00 – 17:00 13:00 – 17:00
Woensdag 11:00 – 17:00 11:00 – 17:00
Donderdag 11:00 – 17:00 11:00 – 17:00
Vrijdag 11:00 – 13:00