Foto: Michael Boutkan

Lid worden

Roeien bij Triton!

Ben jij een leuke, ambitieuze en bovenal sportieve student? Kom dan roeien bij Triton! Roeien is een echte studentensport, omdat de meeste roeiers er pas in hun studententijd mee beginnen. Hierdoor start bijna iedereen op hetzelfde niveau. Daarnaast is roeien een sport waarbij je snel kunt doorstromen naar de top, als je die ambitie hebt. Veel Tritonezen gingen je voor en wisten binnen een paar jaar de Nederlandse Kampioenschappen, de Wereldkampioenschappen en zelfs de Olympische Spelen te bereiken! Neem bijvoorbeeld Kaj Hendriks, die in zijn studententijd lid werd van Triton en inmiddels een bronzen medaille heeft behaald bij de Olympische Spelen in Rio in 2016. Ook als je geen topsportambitie hebt, heeft Triton je veel te bieden. Wil je fit blijven tijdens je studententijd, nieuwe vrienden maken en jezelf uitdagen en ontwikkelen? Dan is Triton de vereniging voor jou.

Inschrijven tijdens de UIT

Inschrijven bij Triton kan tijdens de UIT (Utrechtse Introductie Tijd) van 13 t/m 17 augustus 2018. De UIT is het belangrijkste moment waarop Triton nieuwe leden werft. Tijdens de UIT worden ongeveer 300 nieuwe leden toegelaten. Van dinsdag t/m donderdag wordt iedere dag een gedeelte van deze 300 plekken opgevuld op basis van de mensen die zich tot dan toe hebben aangemeld. Als je je inschrijft, maak je automatisch kans tijdens alle resterende toelatingsmomenten. Je hoeft je dus maar één keer in te schrijven en hoe eerder je je inschrijft, hoe groter de kans dat je wordt toegelaten! De lijst met toegelaten nieuwe leden wordt op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond opgehangen in café De Vrienden en de daaropvolgende ochtend op de Triton website geplaatst. Van maandag t/m donderdag vinden reguliere inschrijvingen plaats. Op vrijdag bestaat eveneens de mogelijkheid om je in te schrijven, maar dan kom je op een reservelijst terecht en is de kans dat je wordt toegelaten aanzienlijk kleiner. Wacht dus niet te lang met inschrijven. Aan het eind van de UIT krijgen alle nieuwe leden direct de mogelijkheid om elkaar en de rest van de vereniging beter te leren kennen. Op vrijdag vindt namelijk de eerstejaars barbecue plaats. Aansluitend vindt op maandag 20 en dinsdag 21 augustus de definitieve inschrijving plaats.

Houd het UIT-programma in de gaten voor de specifieke inschrijftijden en –locaties.

Voor vragen kan je altijd mailen naar intro@usrtriton.nl.

Meer informatie over Triton tijdens de UIT

Slapen in een Tritonhuis tijdens de UIT

Overweeg je om lid te worden bij Triton, wil je alvast beter kennis maken met de vereniging en zoek je nog een slaapplaats tijdens de UIT? Meld je dan aan om in een Triton huis te slapen. Aanmelden kan door te mailen naar intro@usrtriton.nl. Let op: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op!

De afroeiperiode

Ben je toegelaten tot Triton? Dan begin je op maandag 27 augustus aan de vijf weken durende afroeiperiode. Tijdens de afroeiperiode maak je je eerste halen in een roeiboot. In je afroeiploeg train je onder begeleiding van een coachkader drie keer per week, zowel op het water tijdens de boottrainingen als op het land tijdens de outdoor. Daarnaast kan je op maandag, woensdag en donderdag een bord krachtvoer eten om aan te sterken na je training. Op maandag en woensdag wordt er op Triton geborreld en kan je onder het genot van een biertje je jaargenoten en de rest van de vereniging beter kennen. Tijdens de afroeiperiode vindt ook het Afroeikamp plaats. Op 14, 15 en 16 september zal je een weekend lang kennis maken met de vereniging en de band met je jaargenoten versterken in een afwisseling van leuke spellen en fysieke en mentale uitdagingen. De afroeiperiode wordt afgesloten met de Afroeiwedstrijden: de kans om je met je ploeg te bewijzen op het water en je krachten te meten met de andere afroeiploegen. Na afloop zal de afroeiperiode feestelijk worden afgesloten met een diner en feest.

Lentelid worden

Heb je je niet ingeschreven tijdens de UIT, maar wil je toch graag lid worden van Triton? Niet getreurd! In de lente van 2019 krijg je opnieuw de kans om je in te schrijven. Anders dan tijdens de UIT, ligt de focus in de lenteperiode meer op het werven van fanatieke roeiers en zullen er geen 300, maar 64 leden worden aangenomen, die vervolgens een selectieperiode van twee weken ingaan alvorens 42-48 van hen definitief worden toegelaten tot Triton en zich officieel lentelid mogen noemen. De selectie wordt gemaakt op basis van roeitalent, enthousiasme en fysieke kracht.

Mail voor vragen over de lenteperiode naar lic@usrtriton.nl.