Foto: Michael Boutkan

Lid worden

Roeien bij Triton!

Ben jij een leuke, ambitieuze en bovenal sportieve student? Kom dan roeien bij Triton! Roeien is een echte studentensport, omdat de meeste roeiers er pas in hun studententijd mee beginnen. Hierdoor start bijna iedereen op hetzelfde niveau. Daarnaast is roeien een sport waarbij je snel kunt doorstromen naar de top, als je die ambitie hebt. Veel Tritonezen gingen je voor en wisten binnen een paar jaar de Nederlandse Kampioenschappen, de Wereldkampioenschappen en zelfs de Olympische Spelen te bereiken! Neem bijvoorbeeld Kaj Hendriks, die in zijn studententijd lid werd van Triton en inmiddels een bronzen medaille heeft behaald bij de Olympische Spelen in Rio in 2016. Ook als je geen topsportambitie hebt, heeft Triton je veel te bieden. Wil je fit blijven tijdens je studententijd, nieuwe vrienden maken en jezelf uitdagen en ontwikkelen? Dan is Triton de vereniging voor jou.

Lentelid worden

De jaarlijkse Lente Introductieperiode is één van de twee momenten in het jaar waarop de U.S.R. “Triton” nieuwe leden toelaat. Anders dan tijdens de UIT-week, ligt de focus tijdens de Lenteperiode veel meer op het werven van fanatieke roeiers en zullen er geen 300, maar een kleinere groep nieuwe leden aangenomen worden. Na de inschrijfdagen word je als potentieel Lentelid ingedeeld in een ploegje en leer je elkaar, de vereniging en de roeimogelijkheden beter kennen. Na deze kennismakingsperiode word je op basis van roeitalent, enthousiasme en kracht toegelaten en mag je jezelf officieel Lentelid noemen!

In 2021 zullen de inschrijfdagen online plaatsvinden op 21 tot en met 24 maart. De Lenteperiode zal vormgegeven worden binnen de door de overheid gestelde maatregelen. Je wordt ingedeeld in een Lenteploeg en gaat onder leiding van jouw coachkader je eerste roeihalen maken en hard trainen op de ergometer en tijdens de outdoor. Daarnaast leer je elkaar en de vereniging beter kennen tijdens leuke activiteiten en evenementen zoals borrels (in het park), bootje varen door de gracht, de online Lentebokaal en het Lentediner. Je zult merken dat Triton al snel als thuis begint te voelen en dat het Lente lidmaatschap je perfect voorbereidt op de daaropvolgende afroeiperiode en wedstrijdselecties in het nieuwe studiejaar.

Wil je op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen wat betreft de invulling van de Lenteperiode, stuur een mailtje naar lic@usrtriton.nl.

U kunt zich inschrijven via de volgende link https://inschrijven.usrtriton.nl/.

Inschrijven tijdens de UIT

Inschrijven bij Triton kan tijdens de UIT (Utrechtse Introductie Tijd). De UIT is het belangrijkste moment waarop Triton nieuwe leden werft. Tijdens de UIT worden ongeveer 300 nieuwe leden toegelaten. Van maandag t/m vrijdag wordt iedere dag een gedeelte van deze 300 plekken opgevuld op basis van de mensen die zich tot dan toe hebben aangemeld. Als je je inschrijft, maak je automatisch kans tijdens alle resterende toelatingsmomenten. Je hoeft je dus maar één keer in te schrijven en hoe eerder je je inschrijft, hoe groter de kans dat je wordt toegelaten! Als je bent ingeloot krijg je uiterlijk vrijdag middag een mail. Heb je geen mail ontvangen dan betekend dat helaas dat je bent uitgeloot.

Aan het eind van de UIT krijgen alle nieuwe leden direct de mogelijkheid om elkaar en de rest van de vereniging beter te leren kennen tijdens de eerstejaars borrel. Aansluitend vindt dan de definitieve inschrijving plaats, waar je tevens de laatste nodige informatie krijgt over jouw tijd bij je nieuwe vereniging: Triton!

Houd de sociale media in de gaten!
N.B. je kunt je ook inschrijven als je geen UIT-loper bent.

Voor vragen kan je altijd mailen naar intro@usrtriton.nl.

Meer informatie over Triton tijdens de UIT

De afroeiperiode

Ben je toegelaten tot Triton? Dan begin je eind augustus aan de vijf weken durende afroeiperiode, een periode waarin je alle facetten van de vereniging leert kennen. Zo maak je tijdens de afroeiperiode je eerste halen in een roeiboot. Je traint dan in een afroeiploeg onder begeleiding van een coachkader drie keer per week, zowel op het water tijdens de boottrainingen, als op het land tijdens de outdoor. Daarnaast kan je op maandag, woensdag en donderdag een vers bordje krachtvoer eten om aan te sterken na je training. Ook wordt er op maandag en woensdag op Triton geborreld, waar je onder het genot van een biertje je jaargenoten beter leert kennen. Tijdens de afroeiperiode vindt ook het Afroeikamp plaats. In het weekend van 11, 12 en 13 september zal je drie dagen lang kennis maken met de vereniging en de band met je jaargenoten versterken in een afwisseling van leuke spellen en fysieke en mentale uitdagingen. De afroeiperiode wordt afgesloten met de Afroeiwedstrijden: de kans om je met je ploeg te bewijzen op het water en je krachten te meten met de andere afroeiploegen. Na afloop zal de afroeiperiode feestelijk worden afgesloten met een diner en feest.

Door het Corona virus zal deze periode iets worden ingekort en aangepast qua omvang en activiteiten. Desondanks gaan we er een onwijs mooie periode van maken waarin de leden kennis zullen maken met de roeisport en de vereniging.