Foto: Michael Boutkan

Lid worden

Roeien bij Triton!

Ben jij een leuke, ambitieuze en bovenal sportieve student? Kom dan roeien bij Triton! Roeien is een echte studentensport, omdat de meeste roeiers er pas in hun studententijd mee beginnen. Hierdoor start bijna iedereen op hetzelfde niveau. Daarnaast is roeien een sport waarbij je snel kunt doorstromen naar de top, als je die ambitie hebt. Veel Tritonezen gingen je voor en wisten binnen een paar jaar de Nederlandse Kampioenschappen, de Wereldkampioenschappen en zelfs de Olympische Spelen te bereiken! Neem bijvoorbeeld Kaj Hendriks, die in zijn studententijd lid werd van Triton en inmiddels een bronzen medaille heeft behaald bij de Olympische Spelen in Rio in 2016. Ook als je geen topsportambitie hebt, heeft Triton je veel te bieden. Wil je fit blijven tijdens je studententijd, nieuwe vrienden maken en jezelf uitdagen en ontwikkelen? Dan is Triton de vereniging voor jou.

Lentelid worden

Inschrijven voor de Lenteperiode van Triton kan dit jaar via een online inschrijving vanwege de omstandigheden door het Corona Virus. Meer informatie hierover en de precieze data hiervan zullen bekend worden gemaakt op 28 april. Wil je hier graag van op de hoogte worden gehouden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief over de Lenteperiode via de onderstaande link:

De jaarlijkse lente introductieperiode is één van de twee momenten in het jaar waarop de U.S.R. “Triton” nieuwe leden werft. Anders dan tijdens de UIT-week, ligt de focus tijdens de lenteperiode veel meer op het werven van fanatieke roeiers en zullen er geen 300, maar 56 mensen aangenomen worden. Tijdens de eerste twee weken wordt je als potentieel lentelid ingedeeld in ploegjes en draai je volledig mee op de vereniging. Zo ben je van harte welkom bij o.a. borrels en evenementen, en worden er speciaal voor jouw ploeg roeitrainingen georganiseerd, die onder leiding staan van een enthousiast en bekwaam coachkader. Na deze twee weken wordt je op basis van roeitalent, enthousiasme en fysieke kracht toegelaten met ongeveer 40 anderen, en mogen jullie je officieel lentelid noemen!

Gedurende het vervolg van de lenteperiode ga je hard trainen om tijdens de Orca Slotwedstrijden (27 & 28 Juni op de Bosbaan) de donkerblauwe eer te verdedigen tegen andere Lenteleden uit heel Nederland. Dit betekent dat je al na tien weken je eerste wedstrijd start! Tijdens deze tien weken zul je de vereniging, haar leden en elkaar nog beter leren kennen. Je zult merken dat Triton al snel als thuis begint te voelen en dat het lente lidmaatschap je perfect voorbereid voor de daaropvolgende afroeiperiode in het nieuwe studiejaar.

Door het Corona virus zal deze periode iets worden ingekort en aangepast qua omvang en activiteiten. Desondanks gaan we er een onwijs mooie periode van maken waarin de Lenteleden kennis zullen maken met de roeisport in de zon. Tijdens de zomer zullen er extra activiteiten worden georganiseerd en blijven we fanatiek bezig met het roeien. 

Mail voor vragen over de lenteperiode naar lic@usrtriton.nl.


Inschrijven tijdens de UIT

Inschrijven bij Triton kan tijdens de UIT (Utrechtse Introductie Tijd) van 12 t/m 15 augustus 2019. De UIT is het belangrijkste moment waarop Triton nieuwe leden werft. Tijdens de UIT worden ongeveer 300 nieuwe leden toegelaten. Van dinsdag t/m donderdag wordt iedere dag een gedeelte van deze 300 plekken opgevuld op basis van de mensen die zich tot dan toe hebben aangemeld. Als je je inschrijft, maak je automatisch kans tijdens alle resterende toelatingsmomenten. Je hoeft je dus maar één keer in te schrijven en hoe eerder je je inschrijft, hoe groter de kans dat je wordt toegelaten! De lijst met toegelaten nieuwe leden wordt op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond opgehangen in café De Vrienden en de daaropvolgende ochtend op de Triton website geplaatst. Van maandag t/m donderdag vinden reguliere inschrijvingen plaats. Op vrijdag bestaat eveneens de mogelijkheid om je in te schrijven, maar dan kom je op een reservelijst terecht en is de kans dat je wordt toegelaten aanzienlijk kleiner. Wacht dus niet te lang met inschrijven. Aan het eind van de UIT krijgen alle nieuwe leden direct de mogelijkheid om elkaar en de rest van de vereniging beter te leren kennen. Op vrijdag vindt namelijk de eerstejaars barbecue plaats. Aansluitend vindt dan op maandag 20 en dinsdag 21 augustus de definitieve inschrijving plaats, waar je tevens de laatste nodige informatie krijgt over jouw tijd bij je nieuwe vereniging: Triton!

Houd het UIT-programma in de gaten voor de specifieke inschrijftijden en –locaties. N.B. je kunt je ook inschrijven als je geen UIT-loper bent.

Voor vragen kan je altijd mailen naar intro@usrtriton.nl.

Meer informatie over Triton tijdens de UIT

Slapen in een Tritonhuis tijdens de UIT

Wegens een overweldigende hoeveelheid berichten van enthousiaste UIT-lopers moeten we helaas melden dat het niet meer mogelijk is om via Triton een overnachting te vinden voor de UIT. Tot 12 Augustus op ‘’de Punt’’.

De afroeiperiode

Ben je toegelaten tot Triton? Dan begin je op maandag 26 augustus aan de vijf weken durende afroeiperiode, een periode waarin je alle facetten van de vereniging leert kennen. Zo maak je tijdens de afroeiperiode je eerste halen in een roeiboot. Je traint dan in een afroeiploeg onder begeleiding van een coachkader drie keer per week, zowel op het water tijdens de boottrainingen, als op het land tijdens de outdoor. Daarnaast kan je op maandag, woensdag en donderdag een vers bordje krachtvoer eten om aan te sterken na je training. Ook wordt er op maandag en woensdag op Triton geborreld, waar je onder het genot van een biertje je jaargenoten beter leert kennen. Tijdens de afroeiperiode vindt ook het Afroeikamp plaats. In het weekend van 13, 14 en 15 september zal je drie dagen lang kennis maken met de vereniging en de band met je jaargenoten versterken in een afwisseling van leuke spellen en fysieke en mentale uitdagingen. De afroeiperiode wordt afgesloten met de Afroeiwedstrijden: de kans om je met je ploeg te bewijzen op het water en je krachten te meten met de andere afroeiploegen. Na afloop zal de afroeiperiode feestelijk worden afgesloten met een diner en feest.