Foto: Michael Boutkan

Lid worden

WAAROM ROEIEN?

Roeien is een echte studentensport. De meeste roeiers beginnen pas in hun studententijd. Iedereen start daardoor op hetzelfde niveau en je kunt als je wilt ook snel naar de top doorgroeien. Veel Tritonen gingen je voor door binnen een paar jaar de Nederlandse Kampioenschappen, Wereldkampioenschappen en sommigen zelfs de Olympische Spelen te bereiken! Met roeien train je niet alleen je armen, maar ook je buik, rug en benen. Een perfecte manier om fit en in vorm te blijven tijdens je studentenleven!

INSCHRIJVEN TIJDENS DE UIT

Inschrijven voor Triton kan tijdens de UIT van 14 t/m 18 augustus 2017. De eerstvolgende mogelijkheid om je daarna in te schrijven is gedurende de lente in 2018.

LENTELID WORDEN

De jaarlijkse lente introductieperiode is één van de twee momenten in het jaar waarop de U.S.R. “Triton” nieuwe leden werft. Anders dan tijdens de UIT-week, ligt de focus tijdens de lenteperiode veel meer op het werven van fanatieke roeiers en zullen er geen 300, maar 64 mensen aangenomen worden. Tijdens de eerste twee weken worden de potentiële lenteleden ingedeeld in ploegjes en draaien zij volledig mee op de vereniging. Zo zijn zij van harte welkom bij o.a. borrels en feestjes, en worden er speciaal voor iedere ploeg roeitrainingen georganiseerd, die onder leiding staan van een enthousiast en bekwaam coachkader. Na deze twee weken wordt o.a. op basis van roeitalent, enthousiasme en fysieke kracht een definitieve selectie van 42-48 man gemaakt, die zich vervolgens officieel lentelid mogen noemen.

Gedurende het vervolg van de lenteperiode ga je hard trainen om tijdens de Orca Slotwedstrijden (23 & 24 Juni op de Bosbaan) de donkerblauwe eer te verdedigen. Dit betekent dat je al na negen weken je eerste wedstrijd start! Tijdens deze negen weken zul je de vereniging, haar leden en elkaar nog beter leren kennen. Je zult merken dat Triton al snel als thuis begint te voelen en dat het lente lidmaatschap je perfect voorbereidt voor de daaropvolgende afroeiperiode in het nieuwe studiejaar.

Ben jij een leuke, ambitieuze en bovenal sportieve student? Word dan lentelid bij Triton! De inschrijfdagen zullen dit jaar plaatsvinden op:

  • maandag 26 maart & dinsdag 27 maart van 10.00 tot 15.00 op de Uithof
  • woensdag 28 maart van 17.00 – 19.00 op Triton

Tot snel! Mail voor vragen naar lic@usrtriton.nl.