Update Coronaregels

Waarde leden,

We hadden u oneindig veel liever bericht over Sinterklaas: die met z’n donkerblauwe mijter en pieten vanuit Sevilla naar Nederland aan het roeien is. Maar helaas bracht de persconferentie gisteravond verdere maatregelen, nu ook met vergaande gevolgen voor de roeisport.

In het volgende bericht brengen we u op de hoogte van wat de nieuwe maatregelen zullen betekenen voor de U.S.R. “Triton”.
Wees erop vertrouwd dat er vanuit NOC*NSF, KNRB en de U.S.R. “Triton” zelf constant gekeken wordt naar mogelijke versoepelingen. Zodra deze er zijn, zullen we deze communiceren.

Tot nader bericht zijn wij genoodzaakt de volgende maatregelen te implementeren. Deze komen boven op de al geldende maatregelen van het vorige bericht.

Coronamaatregelen n.a.v. de Persconferentie 26 november:

Roeien

Tussen 07:00 en 16:45 is roeien mogelijk.
Bij het begeven op het vlot, voor- en nabespreken dient u zich zoveel als mogelijk te houden aan de verplichte 1.5-meter afstand. Coaches dienen zich altijd te houden aan de verplichte 1.5-meter afstand.
De DrieWerf sluit als sportlocatie om 17:00, dit betekent dat u niet meer op het terrein dient te zijn vanaf 17:00.

Krachthonk

Binnensport blijft mogelijk tussen 07:00 en 16:45. U hoeft tijdens het trainen geen 1.5-meter afstand te houden, of een mondkap te dragen. Als u niet aan het sporten bent, moet u 1.5-meter afstand houden en bent u wel verplicht een mondkap te dragen. Dit geldt dus specifiek voor als u aan het lopen of coachen bent. Het aantal coaches per ergometer shift is beperkt tot twee.

Driewerf

Naast dat u een geldig CTB moet kunnen tonen bij het betreden van de DrieWerf, geldt er ook plicht tot het dragen van een mondkap overal binnen de DrieWerf.

Zaal

In de zaal geldt, net zoals de rest van de DrieWerf, een mondkap-plicht, eveneens als een 1.5-meter-plicht. Er zal aangegeven zijn waar stoelen en tafels mogen staan om aan deze maatregel te voldoen. U dient niet af te wijken van deze indeling.
De borrels zoals afgelopen week zijn helaas niet meer mogelijk. We zijn bezig met het organiseren van een gezamenlijke lunch/borrel in het weekend. Deze zullen op inschrijving zijn. Hierover volgt binnenkort bericht.

Commissiehokken

In de commissiehokken gelden dezelfde regels als in de zaal. Vanwege de beperkte ruimte zal het aantal personen in deze hokken begrensd worden op 4 mensen in het oude commissiehok, en 6 mensen in het nieuwe commissiehok.

Coronabesmettingen

Wij zouden u graag verzoeken als u besmet bent geraakt met het Coronavirus om ons op de hoogte te stellen. Dit maakt het voor ons inzichtelijk wat de actuele situatie is op Triton, en dit kunnen wij meenemen in onze overleggen en onze besluiten.

Afgelopen weken hebben we vaak gezegd dat we zoveel als kan moeten genieten van zoveel als kan. We moedigen wederom iedereen aan om naar Triton te komen binnen de kaders dat dat mogelijk is. Laten we optimistisch blijven in ons denken, maar grijp elke kans dat u naar de loods kunt komen, als mogelijk de laatste,
Wij zijn hard bezig met het bedenken van wijzen waarop het Donkerblauw tijdens deze donkere dagen u verlichting kan brengen.
Besef vooral ook dat we samen een vereniging zijn van gelijkgestemden, en dat we samen deze tijd gaan doorkomen.

Vivat, Crescat, Floreat, Triton in Aeternum! Met donkerblauwe groet,
Het 141ste Bestuur der U.S.R. “Triton