Foto: Quirine Roché

Over competitieroeien

Het competitieroeien is de vorm van roeien die op Triton het meest wordt bedreven. Het biedt leden de mogelijkheid om zowel op het water op eigen niveau te presteren. Het competitieroeien beslaat een heel arsenaal aan mogelijkheden. Het kan zo intensief worden gemaakt als gewenst. Voor competitieroeiers worden veel wedstrijden georganiseerd van verschillende aard en door het gehele land. Het competitieseizoen loopt van maart tot eind juli. Wil je meer informatie over competitieroeien? Neem contact op met de Commissaris Werkende Leeden II via cwl2@usrtriton.nl.

EERSTEJAARS

Na de afroeiperiode begint de wedstrijd- en TopC4+ selectie. Als je niet geselecteerd wordt voor deze ploegen ga je zelf een ploeg samenstellen. Hierbij let je er vooral op dat je een ploeg vormt met eerstejaars die net zo fanatiek zijn als jij.

De TopC4+ is een ploeg met fanatieke roei(st)ers, een vaste stuur en ervaren coaches. Samen ga je er écht voor en train je vier keer per week om het beste uit jezelf en uit je ploeg te halen op competitive niveau.

In het eerste jaar start je de NOOC C4+ Competitie of de Okeanos Sprintbokaal. Je start het hele jaar wedstrijden tegen de andere eerstejaars competitieroeiers van studentenroeiverenigingen. Deze wedstrijden zijn door het hele land.

Binnen Triton start je maandelijks een sparavond waarbij je met alle andere eerstejaars strijd voor de sparladder. Aan het einde van het jaar is er de mogelijkheid om te selecteren voor de Talenten8+ met wie je een paar weken hard gaat trainen om op de NSRF Slotwedstrijden je eerste 2k te starten in een 8+.

OUDEREJAARS

Er zijn voor ouderejaars heel veel mogelijkheden. Als je de benodigde materiaal examens gehaald hebt mag je in gladde boten roeien en daarmee wedstrijden starten. Je kan bijvoorbeeld de Vlietbokaal starten in een 4+. Je zou ook kunnen gaan scullen om wedstrijden te starten in een 2*.

Als ouderejaars kom je ook in aanmerking voor de Club8+ selectie. Met acht fanatieke roei(st)ers, een enthousiaste stuur en coaches start je de Kruithuisbokaal. Binnen deze bokaal start je wedstrijden zoals de Head of the River Amstel, de Heineken Roeivierkamp en verschillende competitiewedstrijden.

Binnen de vereniging kan je deelnemen aan de Triton Bokaal. In een C4+, 4+ of 8+ kan je hieraan meedoen en start je verschillende sparavonden, een bumping en twee zaalstrijden. Binnen deze bokaal zijn er dames, heren en mix-boten dus je kan ook met je commissie, huis of combinatie ploegen starten.