Northwave NK Roeien

Graag informeert de U.S.R. “Triton” u over de ontwikkelingen die afgelopen maand hebben plaatsgevonden rondom het Northwave NK Roeien. Tijdens dit Northwave NK Roeien zal de TeamNL equipe zichtbaar zijn voor het nationale publiek, waardoor de andere deelnemers hun krachten kunnen meten aan het niveau van de bondsroeiers. De U.S.R. “Triton” is erg enthousiast over dit wedstrijdconcept, en ondersteunt deze dan ook als zodanig. 

De bekendmaking van het NK heeft de afgelopen tijd het een en ander teweeggebracht. Door de keuze van de KNRB om het evenement een weekend voor de Varsity te organiseren, komt dit in de knel met het belangrijkste fundament van het studentenroeien waar Triton onderdeel van is. 

Triton ziet bovenstaande kwestie als een probleem in de relatie met de KNRB. Dit betekent ten eerste dat Triton zich distantieert van het artikel van NLRoei waarin wordt gesteld dat “het evenement volgens de zeven oudste studentenroeiverenigingen de plank finaal mis slaat”. Wij onderschrijven dit niet. Ten tweede, tevens concluderend, stelt Triton dat zij zeer tevreden is en blijft met Northwave als uiterst betrokken sponsor voor de roeisport.