Overlijden Lid van Verdienste Marius Buiting

Wij hebben als Triton helaas afscheid moeten nemen van Lid van Verdienste Marius Buiting, die op 18 september op 64-jarige leeftijd plotseling is overleden.

Marius Buiting was lid en Erelid van de A.U.S.R. “Orca”. Gezien zijn inzet voor het roeiwater en de verbouwing van de Driewerf in 1995, is hij in datzelfde jaar benoemd tot Lid van Verdienste van Triton. Marius was een verbinder en sportliefhebber die niet alleen voor de Driewerf, maar ook voor de sport in Utrecht in het algemeen veel heeft betekend. Hij was voorzitter van Mesa Cosa en heeft bijgedragen aan het realiseren van de nieuwbouwplannen van de Driewerf in 1995. Tot 2011 was hij senior adviseur bij het  CBO/ Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg en van 2011-2024 directeur van het NVTZ. Van 2017 tot 2020 was hij actief betrokken bij de plannen om roeien in Rijnenburg mogelijk te maken. Wie ooit in Sportcomplex Olympos is geweest, kent de naam Marius Buiting dankzij de naar hem vernoemde zaal. Zijn inzet voor de samenleving was sportoverstijgend. Marius was enkele jaren voorzitter van de Beweging van Barmhartigheid en zat in de Provinciale Staten van Utrecht namens het CDA.

Ons medeleven gaat uit naar de naasten en geliefden van Marius. Wij bedanken Marius Buiting voor alles wat hij voor Triton heeft betekend.