Damen Raceroei Regatta

Dames, mijnheren, wat was het een fantastisch weekend voor Triton. Op 6 en 7 mei stond de Damen Raceroei Regatta op de wedstrijdkalender, een wedstrijd gekenmerkt door zijn uitstekende faciliteiten voor zowel roeier als toeschouwer.

Op de zaterdag kregen we een zonovergoten dag cadeau met maar liefst vier blikken voor Triton!

De eerstejaars lichte dames deden uitstekende zaken in het klassement. Door een keurige invalbeurt van Willemijn Winters bij de dames van Okeanos werden de koplopers in het klassement naar de B-finale verwezen. Vervolgens wisten onze dames de A-finale op hun naam te schrijven en de tien punten mee naar Utrecht te nemen. Hiermee nemen zij de leiding in het klassement over. Knap gedaan dames!

Op de Hollandia waren onze jongens van middengroep zwaar nog afwezig bij het development veld in verband met NK-verplichtingen. Op de Damen verschenen zij daarom voor het eerst aan de start voor de klassementswedstrijd. In een genadeloos spannende race voeren zijn in een tweestrijd tegen de sterke vier van Nereus naar de finish. In de laatste 500 meter lieten onze mannen zien de sterkste te zijn en behaalde zij de volle 10 punten!

De finale van het LG1x veld werd een Triton onderonsje, in een veld met maar liefst 20 inschrijvingen wisten maar liefst drie Tritonezen (Lay de Jong, Stijn Kanters en Melle le Fevre) een plek in de A-finale te bemachtigen. In deze donkerblauwe finale heeft Lay laten zien de sterkste te zijn. Klasse!

Jan Schalij was voor de Damen met IJsbrand Daleboudt van Viking in de dubbel twee gestapt. In een bloedstollende tweedstrijd tussen hen en het tweetje van WillemIII/Sköll lieten zij zien over de betere vorm te beschikken en wonnen zij in het B2x veld.

Na een prachtige zaterdag had ook de zondag nog veel moois in petto voor Triton.

Jan Schalij, Jeroen Haesenbos, Tim Thijssen, IJsbrand Daleboudt (Viking) en stuurman Erik Haandrikman lieten in het G4+ veld een prima race zien met een uitzonderlijk sterke tweede kilometer. In deze tweede kilometer troefde zij de tegenstand af en namen het blik mee naar Utrecht.

In de grote mannen finale van de 2- moesten Jacob van de Kerkhof en Bas Thijssen het opnemen tegen de gebroeders Rienks en een sterke twee van Sköll met aan boord NK winnaar Lennart van Lierop. Jacob en Bas hadden na de winst op zaterdag de smaak te pakken en lieten wederom zien de sterkste te zijn. Goed gedaan mannen!

Na de winst op de zaterdag stond de druk er voor de eerstejaars lichte dames goed op. Indien je op zaterdag de klassementswedstrijd weet te winnen (met meestal net wat sterkere tegenstand) zou het op zondag toch mogelijk moeten zijn beginneling af te worden? Een ogenschijnlijk logische gedachtegang waarvan al vaak het tegendeel bewezen is. Maar gelukkig afgelopen zondag niet, onze lichte dames wisten hun hoofd koel te houden en in een enorm spannende race. Pas op het allerlaatste moment namen zij de leiding over en sleepte de winst naar binnen. Gefeliciteerd dames!

De overige uitslagen zijn hier te vinden.