Westelijke Regatta

Afgelopen weekend vond op de Willem Alexander Baan de Westelijke Regatta plaats. Waar op de WAB de roeiers vaak door de wind geteisterd zijn viel dat dit jaar een keertje mee. Voornamelijk op de zondag waren de omstandigheden uitstekend, waardoor de baan eens volledig tot zijn recht kwam. Zonde dat de organisatie niet meer wedstrijden had uitgeschreven.

Na een gemakkelijke voorwedstrijd van onze zware development vier-zonder verschenen Bas Thijssen, Coen Rozema, Jacob van de Kerkhof en Thomas van Olderen vastberaden aan de start voor de A-finale. De geduchte tegenstander was wederom de ploeg van Nereus. Maar waar op de Damen het een ware tweestrijd werd hadden vandaag meer ploegen hun zinnen op de winst gezet. Tot en met de 1000m lagen de ploegen van Nereus, Skoll, Njord en Triton nog zo goed als op een lijn. Echter liet onze ploeg in de tweede kilometer duidelijk zien dat zij de sterkste waren, met een tijd van 06:05,62 scherpten zij het G4- record aan en namen wederom de 10 punten mee naar Utrecht!

In verband met een blessure bij Wessel van Dam verscheen Melle le Fevre met Stijn Kanters aan de start van het lichte dubbel development klassement. Veel samen trainen had er afgelopen week niet ingezeten maar desalniettemin bleek het gemakkelijk te klikken tussen onze jongens en spoten ze over de baan. De concurrentie uit Delft werd halverwege de race achter gelaten waardoor de volledige 10 punten mee naar Utrecht gingen. Gefeliciteerd heren!

Voor de selectie van het SB-WK wilde de roeibond een aantal combinaties proberen op de Westelijke. Onze Jacob van de Kerkhof zat daarom op de zondag in de boot met de gebroeders Rienks en Haye Dijkstra van Nereus. Naast deze combi was er ook nog een andere SB-combi gevormd tussen Skadi Vidar en Theta. Waar de Skadi combi ontzettend veel vermogen aan boord had moest onze combi het voornamelijk hebben van goed roeien. Dit tweede bleek wederom toch wel weer de belangrijkste factor te zijn en zo won Jacob met zijn Combi overtuigend het G4- veld.