ARB

Na afgelopen maand voornamelijk op de WAB te hebben vertoefd stond er dit weekend weer een vertrouwde Bosbaan wedstrijd op het programma. Op een regenbui op de zaterdag na was het weer een prachtig weekend met mooie successen voor Triton.

Net terug van het EK in Tsjechië verscheen Harold Langen met zijn ploeggenoten van de Skadi en Nereus aan de start van het E4- veld. Uiteraard was Harold zijn ploeg favoriet voor de winst maar een rustig baantje varen werd het zeker niet. De mannen van Nereus met aan boord Dirk Uittenboogaard bleven tot aan de finishlijn aandringen, ze bleven elkaar opjagen waardoor Harold in een bijzonder snelle tijd van 5:51,39 over de finish kwam, nieuw Triton record! Ook was deze tijd snel genoeg om er met de winst mee vandoor te gaan! Door dit blik te trekken behaalde Harold zijn SA-status in het boordroeien. Gefeliciteerd Harold!

Nadat Harold het voorbeeld had gegeven was het aan Bas Thijssen, Coen Rozema, Jacob van de Kerkhof en Thomas van Olderen dit te imiteren in het Dev4- veld. De eerste 500m lukte dit zeker niet, onze jongens van MGZ kwamen op de 500m als 4e door. Nu weten we gelukkig dat ze niet de snelste starters zijn en dus hielden we hoop. In een genadeloze inhaalrace wisten ze elke 500m weer een bootje te pakken waardoor ze op de finishlijn keurig eerste lagen. Met een zeer snelle tijd van 6:00,17 wisten ze ook nog een Triton record neer te zetten. Goed gedaan mannen!

Stijn Kanters en Melle le Fevre deden ook op de ARB weer goede zaken voor het klassement. Met een ruime voorsprong van 6,37 seconden kwamen zij over de finish waardoor ze wederom de 10 punten mee naar Utrecht namen. Gefeliciteerd heren!

Lisette Quirijns, Robin Meester, Roos Janssen & Renée Klein Schaarsberg lieten op de ARB in het LDE4x veld maar weer eens zien dat het goed gaat met de lichte dames op Triton. In een sterke race kwamen zij met een tijd van 7:03,47 als eerste de finish over en zetten daarmee ook een Triton record neer. Bravo Dames!

Jacob van de Kerkhof zat ook op de ARB weer met zijn SB-kameraden van Nereus en Laga in de boot. Wederom wisten zij het G4- veld op hun naam te schrijven en ditmaal wel in een erg snelle tijd van 5:55,75. Knap gedaan jongens!

Anna Verkuil stapte op de ARB in de 4x met de gezusters Veldhuis van Nereus en Iris Hochstenbach van Gyas. Voor SB-WK selecties moesten zij het opnemen tegen de zware SB dubbel vier en een boot met verscheidene bondsdames erin. Door de bondsdames voor te blijven en vlak achter de zware SB-dames te eindigen wist Anna de uitzending voor het SB-WK in de wacht te slepen. Harstikke knap gedaan Anna en alvast heel veel succes in Plovdiv, Bulgarije!

Aan de andere kant van Europa werd er dit weekend ook door een Tritonees hard geroeid. Onze Jakub Grabmüller deed mee aan de 104e Primátorky regatta dwars door het centrum van Praag. De regatta krijgt in Tsjechië veel aandacht en wordt zelfs live uitgezonden op de staatstelevisie. Jakub heeft een uitstekende race neergezet en is maar liefst derde geworden in het sterke skiff veld.

De overige uitslagen van de ARB zijn hier te vinden.

Update:

Zojuist is ook voor Jacob van de Kerkhof duidelijk geworden dat hij zal worden uitgezonden naar het SB-WK. Hij zal gaan deelnemen in het M4- veld met Ralf Rienks en Haye Dijkstra van Nereus en met Rik Rienks van Laga. Gefeliciteerd Jacob, en veel succes in Plovdiv!