ZRB

Afgelopen weekend vond in Hilvarenbeek de ZRB plaats. Een wedstrijd gekenmerkt door zijn 4 ploegenbaan heerlijk in de bossen gelegen. Met het 1000m knock-out systeem voor de klassementen beloofde de wedstrijd weer veel spektakel op te leveren. Met maar liefst 5 overwinningen voor Triton gebeurde dat dan ook zeker.

Bas Thijssen, Coen Rozema, Jacob van de Kerkhof en Thomas van Olderen beten het spits af in de eerste wedstrijd van de dag. Dit gebeurde zeker niet onverdienstelijk want wederom lieten zij zien wie dit jaar de sterkte zware mannen zijn. In een tijd van 6:12,67 kwamen in het G4- veld als eerste over de finish! Hoewel Thomas dit jaar al aardig wat blikken heeft getrokken was dit toch echt de eerste klasserende, hiermee is ook Thomas eindelijk beginneling af geworden. Woensdag om 21:00 op de ‘Punt’ zullen dan bij het blikkentikken ook de gepaste maatregelen worden getroffen. Gefeliciteerd mannen!

Na een zeer sterke voorwedstrijd liet Nienke van Hoogenhuyze ook in de finale zien veruit de sterkste te zijn in het LDE1x veld. Met een tijd van 7:55,08 bleef ze de tegenstand uit Eindhoven maar liefst 18 seconden voor. Knap gedaan Nienke!

Na aardig wat wisselingen afgelopen seizoen besloten de dames uit de middengroep op de ZRB in tweetjes te stappen. Een slimme zet kunnen we nu wel zeggen, Eva Simkens en Eline van Marle schoten de competitie voorbij in het DE2- veld, ze eindigden in een snelle tijd van 7:32,71 op de eerste plaats! Gefeliciteerd dames!

Nadat Eva en Eline op de zaterdag de smaak te pakken hadden was het op zondag wederom raak! Ditmaal startte zij in het DG2- veld, ze voeren een enorm spannende race tegen de dames van Aegir ze lagen zelfs tot aan de 1500m puntje puntje. Gelukkig lieten onze dames op dit punt zien over meer inhoud te beschikken en stormde ze ervandoor naar de finish. Proficiat Dames!

Voor onze lichte mannen in de dubbel, Melle le Fevre en Stijn Kanters, stond er een belangrijke klassementswedstrijd op het programma. In een serie 1000meters lieten ze zien ook over de sterkste sprintbenen te beschikken. Door wederom 10 punten te behalen in het klassement ligt de totale klassementswinst voor het grijpen op de NSRF slot! Gefeliciteerd heren!