Koninklijke Holland Beker

Afgelopen weekend vond de Koninklijke Holland Beker plaats, de meest prestigieuze roeiwedstrijd van Nederland met bovendien internationale allure. Helaas werkte het weer dit weekend een keertje niet mee, echter mocht dit de pret niet drukken want Triton heeft met een aantal prachtige races zich weer van haar beste kant laten zien.

Zaterdag

Jacob van de Kerkhof wist wederom met zijn SB-kameraden van Nereus en Laga een blik binnen te slepen. In een gemakkelijke race wonnen zijn van Sydney RC en RIC/Viking/Roosendaalse het BM4- veld in een tijd van 5:54.78!

Willeke Vossen en Marleen Verburgh verschenen aan de start van het W8+ veld in hun kersverse KNRB-combi. In de eerste 1000m van de wedstrijd wisten de dames van SilVia nog enige tegenstand te bieden, maar daarna denderden onze dames ervandoor en wonnen zij de race in een tijd van 6:05.29. Gefeliciteerd dames!

Naast mooie prestaties op het water gebeurde er afgelopen weekend ook wat op de kant. 4 coaches van Triton ontvingen namelijk hun roeicoach diploma, Allison Krijnen behaalden haar RC4 diploma en Phebe Berben, Koen Bongers en Nick Jansen behaalde hun RC3 diploma. Goed gedaan allemaal!

Zondag

In een genadeloze race in de twee liet Monica Lanz alle tegenstanders uit Duitsland, Tsjechië en Amerika eens zien waar het hardst geroeid wordt. Ze veroverde de winst in een tijd van 7:10.79 en scherpte hiermee het Triton record van Marleen (de dag ervoor gezet) met zeven tiende aan. Knap gedaan Monica!

Waar Jacob op de zaterdag nog relatief gemakkelijk wist te winnen in het BM4- veld moest hij het op de zondag opnemen tegen de Holland Vier met aan boord niemand minder dan Harold Langen. Er volgde een mooie race waar de talenten het opnamen tegen de gevestigde orde. Harold liet zijn klasse wederom zien en veroverde in een tijd van 5:51.55 de winst in het M4-. Gefeliciteerd Harold!

Er vonden afgelopen weekend veel spannende races plaats, maar het LM1x veld sloeg toch wel alles. Onze Stijn Kanters nam het in de voorwedstrijd al op tegen zijn geduchte tegenstander Luke Epain van Cerle de l’Aviron de Nantes(FRA). In deze voorwedstrijd voeren ze een heuse Deadheat zelfs op de fotofinish kwamen ze exact tegelijk over de streep. Dit zijn natuurlijk perfecte ingrediënten voor een mooie finale. En een mooie finale dat werd het zeker, in een snelle start wist Stijn meteen de voorsprong te pakken, deze voorsprong wist hij vast te houden tot ongeveer 100 meter voor de finish. Op dit punt kwam de Fransman met een formidabele einsprint opzetten en schoof Stijn zelfs net een stukje voorbij. Stijn gaf zich echter niet zomaar gewonnen en perste elk greintje energie uit zijn lichaam. Met een tijd van 7:10.91 wist Stijn een tiende voor de Fransman te eindigen. Hulde!

Het slotakkoord van het weekend was voor Triton het W8+ veld. En ik kan u vertellen dames en heren dat de startlijst van dit veld uw CWL1 gelukkig stemt. Aan deze start verschenen namelijk Marleen en Willeke in de KNRB-combi 1, Monica in de KNRB-combi 2 en Eva, Eline en Soraya in een Aegir/Triton combinatie. Kortom Triton was vertegenwoordigd in de helft van de deelnemende boten. De KNRB-combi 1 van Marleen en Willeke liet in een spannende race tegen de KNRB-combi 2 van Monica zien vandaag de beste te zijn. Gefeliciteerd dames!

Verbeterde records

Lichte SB 1x 7:10.60 – Stijn Kanters

Damesch SB 2- 7:24.44 – Eva Simkens & Eline van Marle

Damesch combinatie 2- 7:11.49 – Marleen Verburgh

Damesch combinatie 2- 7:10.79 – Monica Lanz

Bekijk hier alle records.