NSRF Slotwedstrijden

Wat een fantastische afsluiting van het nationale roeiseizoen tijdens de NSRF Slotwedstrijden. In dit laatste wedstrijdweekend van het jaar stond de druk er nog goed op voor Triton. Klassementen konden nog alle kanten op en beginnelingen statussen moesten nog worden afgeschud. Na een weekend hard roeien zijn er weer veel successen geboekt.

Zaterdag

Middengroep licht

Voor het veiligstellen van het LDev2x klassement moest er minimaal een 4e plaats worden behaald door Melle le Fevre en Stijn Kanters. Waar dit op de ZRB door de beperkte inschrijvingen nog en kwestie van inwegen was moest er afgelopen weekend wel degelijk hard geroeid worden. Gelukkig hebben onze lichte pikken afgelopen seizoen laten zien wel te weten hoe dat moet. Wederom winnen zij met overmacht het LDev2x veld en zetten hiermee in het klassement een perfecte score neer van 5 overwinningen en 1 keer geen deelname. Melle Wessel en Stijn, gefeliciteerd!

Middengroep dames

Na op de ZRB de smaak te pakken te hebben gekregen verschenen Eva Simkens en Eline van Marle weer in de twee zonder aan de start van het DG2- veld. Na in de voorwedstrijd gemakkelijk te winnen bood in de finale de andere Triton twee van Soraya en Marthe het meeste tegenstand. Eva en Eline lieten zien over meer ervaring te beschikken en wonnen het DG2- veld. Proficiat!

Middengroep zwaar

Bij de zware mannen was de laatste wedstrijd van het klassement nog extreem spannend. Waar het al het gehele jaar een strijd tegen de boot van Nereus was zou de NSRF beslissen wie er met de eindwinst vandoor zou gaan, degene die de wedstrijd zou winnen zou het gehele klassement winnen. Nereus spoot er meteen vanaf de start op hoge snelheid vandoor, ze bouwde een voorsprong op en vervolgens ook uit. Rond de 800m lagen ze anderhalve bootlengte voor en moest er echt wat gaan gebeuren in de Triton boot. Gelukkig hielden onze mannen vertrouwen en raakte ze niet in paniek, rond de 900m begon de snelheid erin te komen en kwamen ze in hoog tempo dichterbij de boot van Nereus. Ze schoven er rond de 1200m langs en bouwde de voorsprong als maar uit. Met een tijd van 6:10,20 wonnen Bas Thijssen, Coen Rozema, Jacob van de Kerkhof en Thomas van Olderen de race en het development klassement. Hulde!

Eerstejaars lichte dames

Bij de eerstejaars lichte dames kon het nog alle kanten op afgelopen weekend. Indien alles goed zou vallen zou het zelfs nog mogelijk zijn het klassement te winnen, echter wist iedereen dat deze kans niet heel groot zou zijn. Onze dames eindigde in de finale op de 3e plaats, doordat ze de dames van Vidar voor zich moesten dulden schoven ze helaas in het klassement nog één plekje naar beneden. In het genadeloos spannend klassement behaalde ze in de eindklassering een mooie 3e plaats. Gefeliciteerd dames!

Middengroep lichte dames

In het sterke lichte dames development klassement voeren Robin Meester en Renée Klein Schaarsberg afgelopen weekend hun laatste race. In een spannende race wisten ze de dames van Proteus in de laatste 500m van het seizoen nog af te troeven, hiermee werden ze 3e in de finale en ook 3e in het eindklassement. Proficiat dames!

Zondag

Eerstejaars dames

Na op de zaterdag al een sterke race te hebben laten zien in het klassementsveld verschenen de eerstejaars dames vol vertrouwen aan de start van het DB8+ veld. Het allerlaatste moment om dat felbegeerde beginnelingen blik te behalen. Vanaf moment 1 namen ze de leiding en tot aan de finish gaven ze deze niet meer weg. Hier barstte iedereen zowel op het water als langs de kant uit in vreugde waarna een heel leger aan Tritonezen op het erevlot aanwezig was om ze te feliciteren. Hartstikke knap gedaan dames en nogmaals gefeliciteerd!

Nadat Stijn Kanters vorige week op de Holland Beker had laten zien een potje te kunnen skiffen waagde hij zich op de NSRF aan het Nederlands Studenten Kampioenschap. Zijn voornaamste tegenstander hier was Vincent Goris van Orca, tot en met aan de streep bleef het genadeloos spannend zoals we van Stijn inmiddels gewend zijn. Wederom moest er een fotofinish aan te pas komen en wederom sleepte Stijn de overwinning in de wacht. Met een tijd van 7:10,19 won Stijn het NSK met 0,16 seconden voorsprong op de competitie. Proficiat!