World Cup III, Luzern

Afgelopen weekend vond in het prachtige Luzern traditiegetrouw de 3e World Cup van het seizoen plaats. Op de Rotsee ook wel het “meer van de goden” genoemd, verschenen afgelopen weekend maar liefst 6 Tritonezen aan de start.

Harold

Na een zeer sterke halve finale plaatste Harold Langen zich met de Holland Vier voor de A-finale. En wat een fantastische finale werd het, tot aan de streep deden vijf ploegen nog mee om de medailles en de nummers 2 t/m 4 kwamen zelfs binnen 0.35 seconden over de finish. In een ijzersterke race behaalde Harold een bronzen medaille, gefeliciteerd!

Kijk hier de race terug.

Kaj

In het zware achten veld moest onze Kaj Hendriks het met de Holland Acht opnemen tegen de Duitsers, Australiërs, Roemenen, Nederlandse <23 acht en de Britten. De Nederlandse <23 acht neemt in de finale brutaal de leiding t.o.v. de Holland Acht. Echter laat de Holland Acht wederom zien een uitstekende tweede kilometer te kunnen roeien. Hier doen ze dan ook een flinke inhaalslag om uiteindelijk op een 3e plaats te eindigen. Brons voor Kaj!

Monica

Met een pas zeer kort geformeerde Dames Vier verschijnt Monica Lanz aan de start van het dit jaar kers verse olympische nummer. Gerucht gaat dat ze bij de finale pas voor de 6e keer samen in de boot zitten, desalniettemin weten ze een mooie 4e plaats in de A-finale te behalen.

Marleen & Willeke

Marleen Verburgh en Willeke Vossen namen deel aan het W8+ veld met een boot vol aanstormend talent. Er stond ze een zware klus voor de boeg gezien ze het moesten opnemen tegen een aantal gevestigde landen. Helaas bleken de altijd sterke Roemenen, de Nieuw-Zeelanders en de Britten voor nu nog te sterk. Marleen en Willeke behaalde een 4e plaats in  de A-finale.

Jacob

Jacob van de Kerkhof startte ter voorbereiding op het SB-WK ook in Luzern met zijn SB 4-. Helaas liep hij in een ongelofelijk spannende herkansing een ticket voor de halve finales mis, de eerste 4 boten kwamen hier binnen minder dan een seconde van elkaar over de lijn. In de C-finale deden ze goede zaken door in een sterke race als eerste over de finish te komen.