Wereldkampioenschappen U23

Afgelopen weekend vond in Plovdiv, Bulgarije het SB-WK plaats. Maar liefst 3 Tritonezen verschenen aan de start, Anna Verkuil startte in de lichte vrouwen dubbel vier, Jacob van de Kerkhof startte in de mannen vier en Jakub Grabmüller startte namens Tsjechië in de mannen acht.

Anna

Anna vaarde in haar combinatie met Martine en Marike Veldhuis van Nereus en Iris Hochstenbach van Gyas een sterke voorwedstrijd, hiermee plaatsen zij zich direct voor de A-finale. In deze A-finale gingen ze sterk van start en namen daarmee meteen de leiding. Na een paar honderd meter kwam echter Italië opdraven die de eerste plaats toe-eigende, deze gaven ze tot aan de finish niet meer weg. Om de tweede en derde plek was het nog erg lang spannend tussen Nederland en Duitsland. Onze dames bleken sterker en veroverde een zilveren medaille. Gefeliciteerd allemaal!

De finale is hier terug te zien.

Jacob

Ook Jacob vaarde een sterke voorwedstrijd en wist deze zelfs te winnen. Hiermee had hij meteen een mooie uitgangspositie in de halve finale. Dat het zware vieren veld geen veld voor slappelingen is maakte de Australiërs in deze halve finale even goed duidelijk, in een bijzonder snelle tijd van 5:44.38 kwamen zij over de finish. Dat het in de A-finale lastig ging worden voor Jacob en zijn ploeggenoten was dus wel duidelijk. In deze finale hielden ze prima stand maar belanden helaas net naast het podium op de vierde plaats.

De finale is hier terug te zien.

Jakub

Jakub startte in de Tsjechische mannen acht. De voorwedstrijd wist hij helaas niet te winnen aangezien de Nederlandse mannen daar een waanzinnig snelle tijd van 5:23.75 op de klok zette. Waar het ook in de herkansing nog niet helemaal wist te lukken hadden ze elkaar teruggevonden in de B-finale, hier kwam Jakub met zijn Tsjechische kameraden als 2e over de finish en troefde de Polen Italianen en Russen af.