Triton op het WK

Van zondag 24 september tot en met zondag 1 oktober vindt in Sarasota, VS, het Wereldkampioenschap roeien plaats. De organisatie werd tijdens haar voorbereidingen opgeschrikt door orkaan Irma, maar de schade bleef gelukkig beperkt en dus kan het evenement doorgaan als gepland. Maar liefst drie Tritonezen zullen tijdens dit WK aan de start verschijnen. Kaj Hendriks, Harold Langen en Monica Lanz zullen niet alleen de Nederlandse, maar ook de donkerblauwe eer verdedigen.

Kaj start in de M8+. Afhankelijk van de loting roeien zij dinsdag om 19:38 uur Nederlandse tijd de voorronde. Harold roeit zijn eerste wedstrijd met de M4- zondag om 18:21 uur. Monica start zowel in de W8+ als in de W4-. In de vier start zij haar eerste race maandag om 16:53, de acht roeit de voorronde dinsdag om 19:28. Het complete tijdschema is hier te vinden, evenals de uitslagen. De halve finales en finales worden live gestreamd en zijn ook op “de Punt” te zien!

Wij zijn ontzettend trots op onze roeiers en wensen ze veel succes!