Nabeschouwing WK

Van 24 september tot en met 1 oktober vond het Wereldkampioenschap Roeien in Sarasota, Florida plaats. Drie Tritonezen hebben op dit toernooi de Nederlandse en donkerblauwe eer verdedigd: Monica Lanz in de W8+ én de W4-, Kaj Hendriks in de M8+ en Harold Langen in de M4-.

Monica Lanz
Monica Lanz startte dubbel: zowel in de vrouwenacht als in de vier. Een zware opgave, aangezien dit betekende dat een aantal roeisters maar liefst zes keer de baan over moesten dit toernooi. Beide boten wisten zich te plaatsen voor de A-finale. In de vier schoten de Nederlanders in de finale uit de startblokken en pakten gedurfd de leiding in de eerste driekwart van de race. Helaas  en moesten zij in de slotfase van de race genoegen nemen met een vijfde plek in een tijd van 06:36,44. Ook de vrouwenacht voer een spannende finale. Lange tijd bleven de verschillen in het veld klein en gingen de boten nagenoeg gelijk op. In de eindsprint lukte het helaas niet om bij de top van het veld te blijven en kwam de boot als zesde over de finish (06:10,83).

Kaj Hendriks
In de herkansing om een plek in de A-finale voer de mannenacht met daarin Kaj Hendriks een prachtige race, waarin zij na een goede start direct de leiding namen en overtuigend wonnen. In de finale wisten ze een achterstand ondanks een fantastische eindsprint net niet om te buigen in een podiumplaats en eindigden met een tijd van 5:29,23 nipt op de vierde plek.

Harold Langen
Ook de vier met Harold Langen bereikte dankzij een mooie race met een ontzettend spannende eindsprint de A-finale. Helaas grepen zij, ondanks een goede race, net naast het brons en haalden een vierde plek (05:58,53).

Hoewel er door de Tritonezen geen podiumplaatsen zijn behaald, was het een mooi toernooi waarin spannende en gedurfde races zijn gevaren!