Nabeschouwing Tromp Boat Races

Op 14 en 15 oktober vonden de Tromp Boat Races plaats. Deze wedstrijd over 5250m in Hilversum was voor veel ouderejaars wedstrijdroeiers de eerste krachtmeting van het seizoen. Triton was met een delegatie van 20 boten goed vertegenwoordigd.

De zaterdag begon met de lichte dames dubbeltwee, waar maar liefst drie Triton-boten en een Triton/Orca combinatie meededen. Helaas wist geen van de boten winst te behalen, maar de dames lieten wel zien goed mee te doen in dit sterk bezette veld. ‘s Middags volgden zowel de zware als lichte mannen in de skiffs. In het zware SB-veld startten Jacob van de Kerkhof en Jakub Grabmüller. Jakub was met een mooie tijd van 19:45,5 niet alleen de snelste van het SB1x-veld, maar ook sneller dan het SA veld. Een hele mooie prestatie én Jakubs eerste overwinning in Nederland. Van harte gefeliciteerd!

In de lichte categorie deden Ben van Brussel, Lay de Jong en Stijn Kanters mee. Stijn roeide hier naar een knappe tweede plaats. In het laatste blok moest de kansrijke SB2- met Thomas van Olderen en Coen Rozema helaas vanwege een blessure afhaken, maar kon daarvoor nog wel laten zien over een goede baansnelheid te beschikken.

Zondag werd het spits afgebeten door lichte skiffeuzes Linda van den Goor in de open klasse en Inez den Hond, Anna Verkuil en Femke van de Vliet in het SB-veld. Linda roeide na een jaar van afwezigheid naar een knappe tweede plek. Femke, weliswaar in Viking-tenue, trok blik in een tijd van 22:44,1. Een hele mooie prestatie!

De overige uitslagen zijn hier te vinden.