Foto: Allison Krijnen

Head of the Charles Regatta

Op 21 en 22 oktober vond in Boston de Head of the Charles Regatta plaats. Aan deze wedstrijd over 4800 meter (3 mijl) doen meer dan 10.000 roeiers mee. De prachtige omgeving van de Charles River door Boston en de deelname van topploegen maakt het een waar roeispektakel dat jaarlijks veel toeschouwers trekt.

Dit jaar werd weer een 8+ van R.V. Minerva uitgezonden, bestaande uit een combinatie van talentvolle roeisters van K.N.S.R.B. verenigingen. Names Triton wisten Eline van Marle en Eva Simkens een plek te veroveren in de boot, evenals Carlijn Hutter die vorig jaar voor Triton roeide en nu uitkwam voor Skadi. Na een laatste trainingsweekend inclusief uitzwaaiborrel op Triton en een uitgestelde vlucht door orkaan Ophelia vertrokken zij afgelopen week naar Boston. Zondag roeiden zij een strakke race en wisten in een tijd van 16:03,79  een 24e plek te bemachtigen in het sterk bezette veld. Een knappe prestatie en bovenal een hele mooie ervaring!

In de Women’s Youth Doubles startte Femke van de Vliet in combinatie met Ilse Feenstra van de Maas. Zij wisten in een tijd van 18:30,82 een knappe tweede plaats te behalen. Een heel mooi resultaat!