Foto: Erik Mus

Viermaal blik op de Novembervieren!

Zondag 5 november vonden in Amsterdam de Novembervieren plaats, een vier kilometer lange achtervolgingsrace over de Amstel in de 4+ of 4*. Hoewel de dag een stuk zonniger begon dan hij eindigde, maakte de vier blikken die Triton wist binnen te slepen het tot een prachtige dag!

Nadat het eerste blok, met twee boten van middengroep Damesch in het DG4+ veld helaas zonder overwinning werd afgesloten, kwam daar in het tweede blok verandering in. Dit tijdslot stond voor Triton in het teken van de scullboten. Ouderejaars Licht (Stijn Kanters, Ben van Brussel, Lay de Jong, Melle le Fevre en stuurvrouw Fiep Warmerdam) won met een ruime voorsprong van 20 seconden het LG4* veld en sleepte daarmee de eerste donkerblauwe overwinning van de dag binnen! Jakub Grabmüller roeide in een gelegenheidscombinatie met Orca, Proteus en Saurus naar een erg knappe derde plek in het Elite 4* veld, op nog geen anderhalve seconde achter de winnaar. Middengroep Lichte Damesch roeide met twee boten in het LDG4* veld. Ondanks dat een overwinning uitbleef, draaiden ze goed mee in het sterk gevulde veld.

Het derde blok werd voor Triton de meest succesvolle ronde. De Elite 4+ met daarin Kaj Hendriks, Harold Langen, Jacob van de Kerkhof, Bas Thijssen en stuurvrouw Merle Steggink opende het veld. In een strakke race roeiden zij in een tijd van 12:41,01 naar de overwinning! Hierna was het de zware B4+ met Pieter van Veen, Eli Brouwer (Viking), Daan van Herwaarden, Casper van Luyken en stuurvrouw Heleen Gierveld die een ijzersterke race roeide waarin zij maar liefst twee boten wisten te bumpen en daarmee dikverdiend de overwinning binnenhaalde. Ook de LB4+ van middengroep Licht met Luuk van den Boomen, Marijn Valk, Malte Stuhlmacher, Maarten Lanooy en stuurman Samir Farhan was de snelste van hun veld. Voor de mannen hun eerste blik, gefeliciteerd!

Ook veel van de boten die niet wonnen, hebben met goed roeien laten zien dat zij zich met de rest van hun veld kunnen meten. Al met al een hele geslaagde wedstrijd voor Triton!

Alle uitslagen zijn hier te vinden.