Opening roeiloods Vianen

Afgelopen zondag 12 november is de roeiloods van onze dependance in Vianen officieel geopend. Onder belangstelling van roeiers, oud-leden, plaatselijke pers en omwonenden werd de loods feestelijk ingewijd en was er plaats voor een meer dan verdiend dankwoord aan iedereen die in de afgelopen jaren heeft bijgedragen aan het tot stand komen van deze alternatieve trainingslocatie.

Op het steeds drukker wordende Merwedekanaal moeten onze roeiers hun training vaak onderbreken om stil te liggen voor bruggen, pleziervaart en andere roeiboten waardoor de trainingsefficiëntie flink is gedaald. Om die reden hebben leden van Orca en Triton de handen ineengeslagen en met de Stichting ‘Roeien in Vianen’ een zoektocht opgezet naar alternatief roeiwater om onze talenten te kans te blijven geven zich een weg naar de top van het Nederlandse roeien te trainen. Deze zoektocht bracht ons bij het meer zuidelijk gelegen deel van het Merwedekanaal en het sluiseiland in Vianen.

Wat begon met een leeg stuk grond en zonder middelen, is na vele uren promotie, crowdfunding, kluswerk en met dank aan de inzet van vele mensen geworden tot een heuse roeiloods op het sluiseiland. Daarnaast heeft de stichting een busje aangeschaft om roeiers van de Driewerf naar Vianen te kunnen rijden, zijn er door leden van Triton trappen gebouwd om boten veilig naar het water te tillen en zullen er binnenkort stellingen in de loods geplaatst worden om optimaal gebruik te maken van de ruimte. De loods zal de komende seizoenen als dependance fungeren voor onze (sub-)toppers. Het grootste gedeelte van de Tritonezen zal gewoon op het Merwedekanaal in Utrecht blijven trainen waar wij uiteraard ook het liefst blijven met de ongestuurde boten, maar voor nu zijn wij erg blij met onze loods in Vianen waar op het brede en rustigere kanaal hard getraind zal gaan worden!

De trappen die met dank aan Ries Knigge, Bas Thijssen, Pieter Mol en Arend Roks zijn geplaatst.

Meer informatie over het project ‘Roeien in Vianen’ is te vinden op de website en te volgen via de facebookpagina. Ondanks de vorderingen zijn we nog steeds hard op zoek naar middelen om het trainen in Vianen aangenamer te maken. Heeft u ideeën of wilt u helpen? Laat het ons weten via info@roeieninvianen.nl!