Foto: Anja Roeifoto's

Hel van het Noorden

Afgelopen zondag werd op het Eemskanaal te Groningen de ‘Hel van het Noorden’ verroeid. Deze zes kilometer lange wedstrijd staat enkel open voor kleine boottypes: skiffs, twee-zonders en ter gelegenheid van het lustrum van de wedstrijd en van Aegir dit jaar ook twee-metten. De 10 kilometer die nog vóór de zware beproeving van zes kilometer racen moet worden opgeroeid en de vaak barre weersomstandigheden maken duidelijk waar de naamgeving vandaan komt. Ook dit jaar werd, ondanks dat echte winterse kou uitbleef, door het strenge herfstweer met een harde wind recht tegen en regelmatige stortbuien ‘de Hel’ weer eer aangedaan. Maar liefst elf boten van Triton maakten dit jaar de tocht naar Groningen om de strijd met de omstandigheden en zichzelf aan te gaan. De harde wind strafte elke fout af en maakte het een zware race, maar er werden mooie resultaten geboekt met als hoogtepunten maar liefst twee overwinningen!

Ochtendblok

Het ochtendblok werd afgetrapt door zware mannen Bas Thijssen en Jacob van de Kerkhof, Wessel Boosman en Jeroen Haesenbos en Pieter van Veen en Daan van Herwaarden in de H2-. Bas en Jacob kwamen tekort voor de winst in dit veld, maar pakten een mooie tweede plek op grote afstand van de nummer drie. Na het geweld van de zware mannen was het de beurt aan de lichte dames in de skiff. Femke van de Vliet, Anna Verkuil en Inez den Hond roeiden in het LDSB1x-veld, Linda van den Goor in de open klasse (LD1x). Femke roeide in een tijd van 33:00,2 naar de overwinning in het SB-veld! Ook wist maar één dame uit de open klasse haar voor te blijven, een knappe prestatie! Zij werd gevolgd door Anna op een tweede plek in het SB-veld.

Middagblok

‘s Middags roeiden Ben van Brussel en Stijn Kanters naar een respectievelijk derde en vierde plek in de LSB1x en eindigden hiermee ook boven alle roeiers in het open LH1x-veld. In de D2- roeide Willeke Vossen in combinatie met Okeanos naar een derde plek. De dag werd glansrijk afgesloten door Eva Simkens en Eline van Marle die met een tijd van 27:49,8 de overwinning in het DSB2-veld wisten binnen te slepen en het bovendien ook niet onverdienstelijk deden tussen de boten uit de open klasse! Van harte gefeliciteerd!

Anna Verkuil op weg naar de tweede plek in de LDSB1x. Foto: Anja’s Roeifoto’s.

Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien

Het volgende belangrijke moment voor onze wedstrijdroeiers en de TopC4+ en Club-selecties is het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien (NKIR) op 9 december in de Sporthallen Zuid te Amsterdam. Aan deze wedstrijd doen niet alleen onze ouderejaars mee, maar ook de Nederlandse top én de eerstejaarsploegen van komend seizoen zullen zich hier voor het eerst meten met de concurrentie. Bovendien wordt er dit jaar niet alleen gestreden om de Nederlandse titels, maar is het ook het Europees Kampioenschap! Een aanrader om te komen kijken dus. Meer informatie is hier te vinden.

Foto’s door Anja Roeifoto’s.