Merwedekanaal debat

Op 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Een belangrijk moment, want gemeentelijke beslissingen hebben grote invloed op de bevaarbaarheid van Utrechts enige roeiwater: het Merwedekanaal. Utrecht groeit en de geplande stedelijke ontwikkelingen maken het sluipenderwijs moeilijker om goed te trainen. Zo staan er veel nieuwe bruggen over het kanaal ingetekend, zal het doortrekken van de Leidse Rijn pleziervaart in de zomer stimuleren en zal naar verwachting ook het aantal zwemmers toenemen. Veel politieke partijen hebben iets over het Merwedekanaal opgenomen in hun verkiezingsprogramma, maar hun visie is geregeld vaag en soms zelfs tegenstrijdig.

Op 7 maart vindt daarom het grote Merwedekanaaldebat plaats. Wat willen de partijen de komende collegeperiode met het kanaal? En hoe ziet het kanaal er in 2030 uit? Het debat richt zich op alle gebruikers van het kanaal (woonbootbewoners, zeeverkenners, omwonenden, roeiers), maar andere geïnteresseerden zijn natuurlijk ook van harte welkom. Alle politieke partijen die nu in de gemeenteraad zitten zijn bij het debat aanwezig, dus het belooft een mooie avond te worden. Eerste Kamerlid Frits Lintmeijer zal het debat leiden.

Praktische informatie

Datum: woensdag 7 maart
Inloop: 19:30u
Start debat: 20:00u
Locatie: URV Viking

Toegang is gratis en na afloop is er de mogelijkheid om na te praten met de kandidaat-raadsleden. Blijf op de hoogte via het Facebook evenement.