Damen Raceroei Regatta

Op 5 en 6 mei vond op de Willem-Alexanderbaan te Zevenhuizen de Damen Raceroei Regatta plaats. Aan deze wedstrijd deden 39 ploegen van Triton mee. Het weekend begon zaterdag rustig met de eerstejaars- en developmentklassementsvelden. Daarnaast werd er tweemaal blik getrokken! Eva Simkens en Eline van Marle starten in de DG2- en bleken al snel een tandje te sterk voor hun tegenstanders en wonnen met overmacht hun race. Bas Thijssen en Jacob van de Kerkhof roeiden samen met Ralf en Rik Rienks (Laga/Nereus) in de Elite 4-. Deze combinatie bleek al snel oppermachtig te zijn en kwam met een ruime voorsprong van maar liefst 18 seconden als eerste over de finish te komen.

Eva Simkens en Eline van Marle

Zondag

De tweede wedstrijddag was een bijzonder succesvolle dag met veel blikken voor Triton! Het spits werd afgebeten door Thomas van Olderen die in combinatie met Nereus blikte in de HG4- . Hierna was het de beurt aan Bas Thijssen en Jacob van de Kerkhof. Hun succesvolle samenwerking in de 4- met Ralf en Rik Rienks werd omgezet in een mooie strijd tegen elkaar in de 2-. Zowel de Triton-twee van Bas en Jacob als de Laga/Nereus-combinatie wisten met groot gemak hun voorwedstrijden te winnen. Het beloofde dus een mooie tweestrijd te worden. Na een wat moeizame start wisten zij in het middenstuk een comfortabele voorsprong uit te bouwen. De gebroeders Rienks maakten het in de laatste meters nog ontzettend spannend met een sterke eindsprint, maar Bas en Jacob wisten hun voorsprong te behouden en de boot als eerste over de finishlijn te drukken. Met deze overwinning behaalde Jacob de SA-status, een hele knappe prestatie in zijn derde jaar! Terwijl hun coaches de boot veilig terugroeiden vanaf het erevlot, stapten de roeiers weer in voor de volgende race van de dag: de Elite 8+. Hoewel de ploeg het moest stellen zonder Harold Langen die op trainingskamp was met de bond, smaakte de mooie race op de Hollandia naar meer. De ploeg, op het laatste moment versterkt door Jelle Algie van Njord, roeide een moeizame voorwedstrijd. In de finale kwamen zij echter verrassend goed uit de startblokken en nadat het 500 meter erg gelijk op was gegaan, schoot Triton hierna hard weg van de rest van het veld. De voorsprong werd steeds verder uitgebouwd en de donkerblauwe acht wist formidabel als eerste over de finish te komen. Wat een fantastische prestatie! Voor Bas Thijssen een extra bijzondere overwinning: door zijn derde blik in dit weekend wist ook hij de SA-status te bereiken. Gefeliciteerd!

Met deze overwinningen werd een ware blikkenregen ingezet. Het waren de Lichte Dames Merel Kraak, Willemijn Winters, Claire Walchenbach en Linda van den Goor die vijf minuten later naast de 8+ mochten aanleggen bij het erevlot om hun blik in de LDE4x op te halen. Hoewel het begin van de race spannend was, wisten de dames in het middenstuk van de race de strijd te beslissen en haalden ook zij de overwinning binnen. Niet veel later was het Eerstejaars Licht die in de LHB4+ als eerste over de finish kwam. Hiermee verloren de jongens ook hun beginnelingenstatus! De laatste Tritonezen die de baan over gingen waren Melle le Fevre en Stijn Kanters in een combinatie-acht het Lichte Heren Elite 8+ veld startten. Zij wisten met ruime voorsprong als eersten de eindstreep te bereiken, waarmee Melle ook de overgangsstatus in het boordroeien bereikte. Deze achtste overwinning was een mooie afsluiting van een blikrijk weekend op de WAB. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

De LDE4x

Windermere Cup

Niet alleen op de Willem-Alexanderbaan, maar ook overzees werd er door Triton geroeid! Monica Lanz was met de vrouwenacht afgereisd naar Seattle om hier de prestigieuze Windermere Cup te starten. In een spannende race wisten zij de sterke universiteitsacht van Washington voor te blijven en wonnen hiermee de Women’s Windermere Cup!

Komende wedstrijden

De internationale ambities van onze wedstrijdroeiers houden niet op bij afgelopen weekend, komend weekend zullen er namelijk zowel op de Ghent May Regatta als de Hügelregatta in Essen roeiers van Triton starten. In Gent zal wederom de ploeg van Merel Kraak, Willemijn Winters, Claire Walchenbach en Linda van den Goor aan de start verschijnen in de LW4x, evenals Nienke van Hoogenhuyze in de W1x. In Essen starten maar liefst acht roeiers van Triton, namelijk Eva Simkens en Eline van Marle in de 2-, Bas Thijssen en Jacob van de Kerkhof in de 2- en in de 4- met Ralf en Rik Rienks (Laga/Nereus), Anna Verkuil in de skiff, Lay de Jong en Stijn Kanters in zowel de 2x als de skiff en ook Ben van Brussel zal in de skiff racen. Ook zal Jakub Grabmüller namens de Tsjechische bond beide dagen in de 2- starten. Een groot deel van het Duitse nationale team en meerdere Nederlandse en buitenlandse (sub-)topploegen zullen hier starten, een mooie wedstrijd dus! Volg hier de races in Gent en Essen. De volgende wedstrijd in Nederland is de Westelijke Regatta, op 19 en 20 mei op de Willem-Alexanderbaan.

Stijn Kanters en Melle le Fevre op het erevlot