Triton op de World Cup III

Van 13 tot 15 juli wordt in Luzern de derde en laatste Wereldbeker van het seizoen verroeid. Hieraan doen namens Nederland Tritonezen Harold Langen, Kaj Hendriks, Jacob van de Kerkhof en Monica Lanz mee. Tritonees Jakub Grabmüller start namens de Tsjechische roeibond in de vierzonder.

Mannen tweezonder (Kaj Hendriks & Harold Langen)

Na het succes van Kaj en Harold op het Nederlands Kampioenschap hebben de mannen beiden een tijd in verschillende nummers geroeid, maar sinds de Koninklijke Hollandbeker bemannen ze weer samen een compleet donkerblauwe tweezonder. Met de Nederlandse titel op zak hebben ze goede papieren voor een mooi resultaat, maar door de wisselingen van opstellingen zullen ze het waarschijnlijk met een iets geringere voorbereiding dan de tegenstand moeten gaan doen. Erg spannend dus in een sterkbezet veld! Vrijdagochtend om 09:55 starten ze de voorwedstrijd. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de kwartfinale dezelfde middag om 15:45. Vervolgens volgt, afhankelijk van het resultaat zaterdag om 13:14 de halve finale en zondag om 10:16 de A-finale. Hun uitslagen zijn hier te vinden.

Vrouwenacht (Monica Lanz)

Met winst op de vorige twee Wereldbekers zal er met hoge verwachtingen naar de Nederlandse vrouwenacht worden gekeken. De boot, voorgeslagen door Monica, roeit echter in een iets andere opstelling en moet het tegen een aantal nieuwe tegenstanders opnemen waaronder het altijd sterke Amerika en Canada. Vrijdag roeit de boot om 13:40 hun voorwedstrijd tegen China en Nieuw-Zeeland. De snelste ploeg plaatst zich direct voor de A-finale op zondag om 14:14, de overige ploegen varen zaterdag om 15:39 de herkansing. Het schema en de uitslagen staan hier.

Mannenacht (Jacob van de Kerkhof)

Net als op de tweede World Cup zal de grote mannengroep weer met twee achten aan de start verschijnen. Jacob neemt weer plaats in de tweede acht, die in Linz wist te verrassen door op slechts 0,3 seconden van de eerste acht op een vierde plek te eindigen. De boot heeft een aantal wisselingen ondergaan en ook zij zullen het nu op gaan nemen tegen een aantal toplanden. Vrijdag om 13:45 staat de voorwedstrijd op het programma, waaruit de beste twee ploegen zich plaatsen voor de A-finale zondag om 09:50. De overige ploegen varen zaterdag om 15:46 de herkansing. Uitslagen zijn hier te vinden.

Mannenvierzonder (Jakub Grabmüller)

Jakub start namens de Tsjechische bond in de vierzonder. Vrijdag om 11:20 vaart hij zijn voorwedstrijd. De beste drie ploegen gaan naar de halve finale, de overige ploegen varen dezelfde middag om 16:15 een herkansing. Vervolgens staat op zaterdag de halve finale (14:07) en op zondag de finale op het programma (13:44, 09:20 Finale B). Zijn resultaten staan hier.

Wij wensen alle roeiers heel veel succes! Via deze site is het toernooi te volgen. Op zondag zullen alle races via livestream te volgen zijn.