Internationale uitzendingen deze zomer!

Het roeiseizoen in Nederland is inmiddels ten einde, maar het internationale seizoen is nog in volle gang! De mooie resultaten van onze toproeiers zijn dit seizoen niet onopgemerkt gebleven en hebben geresulteerd in een aantal mooie uitzendingen!

WK U23 – Poznan, 25 t/m 29 juli
Van 25 tot 29 juli zullen in Poznan, Polen, de Wereldkampioenschappen voor roeiers onder 23 jaar verroeid worden. Na een lang selectieproces hebben twee lichte dames een plekje in twee van de boten verdiend! Anna Verkuil zal samen met Floor van Lieshout en Martine en Marike Veldhuis (allen Nereus) in de Lichte Dames dubbelvier starten. Vorig jaar wist Anna in bijna dezelfde combinatie al zilver te halen op het toernooi. Femke van de Vliet, pas net de juniorenleeftijd ontgroeid, start in de Lichte Dames dubbeltwee met Iris Hochstenbach (Gyas). Meer informatie over het toernooi is te vinden via http://www.worldrowing.com/events/2018-world-rowing-under-23-championships.

Europees Kampioenschap – Glasgow, 2 t/m 5 augustus
Pas net weer in de boot gestapt na een lange periode van blessureleed, heeft Willeke Vossen zich direct een plek in de vierzonder voor het EK weten te roeien. Monica Lanz neemt weer plaats in de vrouwenacht en Harold Langen zal skiffen. Jakub Grabmüller start namens de Tsjechische bond in dezelfde vierzonder als op de derde World Cup. Daarnaast zal Jacob van de Kerkhof racen voor een startplek in de tweezonder, tegen vier andere koppels. Hier is het toernooi te volgen.

FISU World University Championships – Shanghai, 10 t/m 12 augustus
Voor het FISU studenten-WK zullen dit jaar vier Tritonezen afreizen naar het verre Shanghai. Eva Simkens en Eline van Marle zullen in de vierzonder starten, samen met Kim Jansen (Nereus) en Eline Feitsma (Gyas). Ook Melle le Fevre komt op dit toernooi uit. Hij start samen met Thomas van Tussenbroek (Vidar), Tijmen van Rietbergen (Argo) en Ruben Houkes (Amstel) in de lichte vierzonder, gecoacht door Tritonees Marten Bus.

Eva en Eline roeien vrijdag 10 augustus om 04:28 Nederlandse tijd hun voorwedstrijd. Zondag om 05:15 Nederlandse tijd zal (hopelijk) de finale volgen). Melle roeit Vrijdag om 05:20 een race for lanes, zondag om 06:30 is zijn finale.

We wensen alle roeiers heel veel succes op deze toernooien!