Zilver op WK <23 jaar

Van 25 tot en met 29 juli werden in het Poolse Poznan de Wereldkampioenschappen voor roeiers onder 23 jaar verroeid. Twee Tritonezen, beide lichte dames, namen deel aan dit toernooi. Anna Verkuil nam net als vorig jaar plaats in de dubbelvier en wist toen zilver mee naar huis te nemen. Zij roeit samen met Floor van Lieshout en Marike en Martine Veldhuis (allen Nereus), waarmee de ploeg op slechts één positie gewijzigd was ten opzichte van vorig jaar. Femke van de Vliet heeft pas dit jaar de seniorenleeftijd bereikt maar wist zich al knap een plek in de lichte dames dubbeltwee te racen. Zij roeide hierin met Iris Hochstenbach van Gyas.

In hun voorwedstrijd waren de Nederlandse dames ruimschoots de snelsten, waarmee ze zich direct plaatsten voor de eindstrijd. De Italianen, die er vorig jaar goud wonnen op dit onderdeel, deden in de andere voorwedstrijd hetzelfde en waren dan ook de grootste concurrent in de strijd voor de eerste plaats. In deze finale schoot Italië er uit de start hard vandoor en pakte direct een voorsprong. De Nederlandse vier wisselde in het eerste kwart van de race nog stuivertje met de Fransen om de tweede plek, maar had halverwege de race een kleine voorsprong opgebouwd. Het gat met de Italianen was inmiddels echter een ruime bootlengte. Zij bleken de rest van de race ongrijpbaar en gingen er met het goud vandoor. De Nederlandse dubbelvier had hun positie ten opzichte van Frankrijk alleen maar verder uitgebouwd en bemachtigde daarmee de zilveren plak. Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd!

Ook Femke begon het toernooi met een eerste plek in de voorwedstrijd. Gezien het aantal inschrijvingen volgde hierna de halve finale. Helaas greep de dubbeltwee hierin met een ruime seconde naast een startplek in de A-finale. In de B-finale werd de ploeg derde, wat een negende plek overall betekent.