Dionne Houtzager nieuwe hoofdcoach eerstejaars wedstrijdploegen!

Met veel enthousiasme kunnen we u vertellen dat Dionne Houtzager met ingang van seizoen 2018-2019 als hoofdcoach voor onze eerstejaars wedstrijdploegen aan de slag zal gaan!

Na een aantal jaar als roeier en ploegcoach op Triton te hebben rondgelopen, ging Erik Mus in seizoen 2014-2015 aan de slag als profcoach in opleiding waarbij hij de leiding had over onze eerstejaarsploegen. In de afgelopen jaren groeide hij uit tot volwaardige profcoach met volledige verantwoordelijkheid over de eerstejaars wedstrijdroeiers. Hij nam hierin met veel inzet en toewijding de vier ploegen en hun coachkaders onder zijn hoede en wist met deze groepen een aantal mooie resultaten neer te zetten en succesvolle roeiers door te laten stromen. In studie en werk zette hij de afgelopen jaren echter ook veel stappen en de tijd en toewijding die het coachen en zijn andere werkzaamheden vroegen, zijn in de toekomst niet meer te combineren. Hij heeft hierin gekozen voor het laatste en zal daarom zijn taken als hoofdcoach neerleggen. Wij kijken terug op een erg prettige samenwerking en zijn dan ook erg blij dat we hem nog regelmatig op de Driewerf zullen zien.

Een nieuwe, enthousiaste en toegewijde coach hebben we gevonden in Dionne Houtzager. Dionne begon in de jaren ‘90 met coachen op Proteus. Hier heeft ze verscheidene (sub)toproeiers gecoacht en is een aantal keer betrokken geweest bij ontwikkelingsprojecten van de roeibond. Na een pauze is ze een aantal jaar geleden het coachen weer ingerold. Het plezier en de voldoening die zij hieruit haalt, samen met de toewijding die ze hierin legt, hebben doen besluiten dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging: per augustus 2018 zal ze als hoofdcoach de eerstejaarsploegen van Triton onder haar hoede nemen.

“Ik heb er enorm veel zin in om bij Triton aan de slag te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en met hen dingen te creëren. Het is een vereniging met een prachtige historie en staat van dienst. Je eerste jaar wedstrijdroeien is er een die sowieso onvergetelijk is en banden voor het leven schept en hoe dit beter te doen dan door hard te roeien. Hard (lees snel) roeien is zeker niet makkelijk maar uiteindelijk is het alle aandacht en energie waard. De intensiteit en de gratie van de sport heeft een aantrekkingskracht die een enorme voldoening kan geven. Grenzen op zoeken en verschuiven, verantwoordelijk worden voor eigen – en ploeg resultaten en rekenschap houden met elkaar zijn zaken die ik belangrijk vind. Passie en plezier volgen hieruit dan vanzelf. Ik hoop op veel mensen die niet bang zijn en dit avontuur met mij durven aangaan om sterke eerstejaars ploegen te bouwen! Het wordt een mooi jaar!”

Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking en hebben er veel vertrouwen in. Haar lange ervaring en frisse blik komen op een mooi moment om een nieuwe impuls te geven aan het eerstejaarsroeien op Triton. Hiermee kunnen er nieuwe stappen gezet worden in het roeien in alle secties en kan zij een belangrijke steen bijdragen aan onze ambities uit het meerjarenplan. Een mooie kans voor Triton, maar vooral ook voor de huidige en toekomstige coaches en roeiers om samen verder te bouwen aan onze doelen en het roeien op Triton te blijven ontwikkelen.

De komende tijd zullen we samen met Dionne aan de slag gaan om de plannen voor komend seizoen vorm te geven. Ze is dan ook deze zomer al regelmatig op de loods te vinden. Schroom niet om haar aan te schieten voor een praatje! Mocht je haar niet tegen het lijf lopen maar wel graag in contact willen komen, mail dan naar cwl1@usrtriton.nl.