Foto: Anish Bhatoe

Novembervieren

De Novembervieren

Traditiegetrouw vindt in het eerste weekend van november de wedstrijd Novembervieren plaats. De organisatie is in handen van KARZV de Hoop en de deelnemers starten allemaal in gestuurde vieren. Dit jaar, op 4 november 2018, was het prachtig weer, de Amstel lag er mooi bij en ook Triton was uiteraard van de partij.

Blok 1

Het eerste blok was een rustig blok voor Triton. Alleen de boot van middengroep dames kwam in actie in het DG4+-veld. Ze lieten veel vooruitgang zien ten opzichte van de Tromp Boat Races die een aantal weken eerder verroeid werden en eindigden op een 10e plaats.

Blok 2

Het tweede blok van de dag stond in het teken van scullboten. Als eerste kwamen de jongens van ouderejaars licht in actie in combinatie met Leander Geschiere van Skadi. Zij startten in het HG4*-veld en wisten hier onder leiding van stuurvrouwe Fiep Warmerdam te winnen met een mooie tijd van 13:07.0.

Dit goede voorbeeld werd gevolgd door de volgende Tritonploeg die in actie kwam, namelijk de lichte dames. De middengroep startte in combinatie met Anna Verkuil van ouderejaars lichte dames. Ondanks de wisselvallige race, wisten zij de rest van het veld te snel af te zijn. Ze wonnen met een tijd van 14:46.5. Gefeliciteerd beide ploegen!

Als laatste in dit blok kwam een combinatie van de beginnelingen van middengroep lichte dames van Triton en Theta in actie. Zij waren de enigen in hun veld, maar roeiden een leerzame en leuke race.

Blok 3

In het laatste blok gingen vijf Tritonploegen van start. De eerste ploeg die dit blok in actie kwam was de Oude Vier. Het was spannend hoe dit ging uitpakken, want het was een experiment om te zien hoe de vier zou varen met Jakub Grabmüller op de slagpositie. Helaas eindigde de ploeg niet als eerste, maar de race heeft wel voor inzichten gezorgd die meegenomen kunnen worden in de voorbereiding voor de Varsity.

De volgende ploeg die in actie kwam was ook een erg nieuwe opstelling. Een combinatie van ouderejaars zwaar en middengroep zwaar kwam in actie in het HG4+veld. Zij werden met een kleine 10 seconden achter de winnaars vierde in het veld. In hetzelfde veld deed nog een Triton ploeg mee. Dit was een combinatie van middengroep zwaar en ouderejaars licht. Zij werden 9e in het HG4+veld met 35 inschrijvingen.

Er startte ook een ploeg in het HB4+-veld. Deze ploeg bestond uit jongens die vorig jaar in de eerstejaars zware acht hebben geroeid. Zij wisten op een nette tweede plek te eindigden.

Als laatste van het veld kwamen de lichte jongens in actie. Er startte een vier van de middengroep in het LHG4+-veld. Zij lieten zich prima zien door een vierde plek te bemachtigen. Olivier Deen, ook uit middengroep licht, wist op het laatste moment aan te sluiten bij een ploeg van Argo in de LB4+. Een goede zet, want hij wist met deze combinatie te winnen! Gefeliciteerd!