Hel van het Noorden

Afgelopen weekend startten er 11 Triton ploegen op de Hel van het Noorden in Groningen. Deze wedstrijd doet zijn naam ieder jaar weer eer aan. Eind november is het vaak guur en de afstand liegt er niet om. De race wordt namelijk over 6km verroeid. Maar dit is nog niet alles. Er moet 10km geroeid worden richting de start en na de finish nog 4km om weer terug bij de organiserende vereniging, G.S.R. “Aegir” te komen. Ondanks dit alles, was de 41e editie dit jaar ‘mild’ te noemen en het windje mee zorgde voor hele snelle tijden.

Blok 1

Mannen tweezonders

De eerste ploeg die voor Triton in actie kwam, was de HSB2- met Thomas van Olderen en Wessel Boosman. Op de Tromp Boat Races waren deze mannen als succesvol in de HSB2- categorie, maar ook op deze wedstrijd was het weer raak. In een tijd van 22:07,4 wisten zij het veld te winnen! Gefeliciteerd! De andere deelnemers van middengroep zwaar, Eli Brouwer en Willem de Bruijn, eindigden slechts 5 seconden hierachter. Dit was goed voor een tweede plek in het H2-veld. Een knappe prestatie! Melle le Fevre kwam samen met Thomas van Tussenbroek (Vidar) in actie in het LHSB2-veld. Zij eindigden als tweede.

Vrouwen skiffs

Na de mannen was het de beurt aan de vrouwen in de skiff. In de D1x deed Florentine Timmenga mee. Zij heeft een goede race neergezet en heeft duidelijk stappen gezet sinds de Tromp Boat Races. In het LDSB1x-veld kwam Femke van de Vliet in actie. Zij liet zien over ontzettend veel snelheid te beschikken en eindigde op een tweede plek met slechts 3 seconden achter voormalig wereldkampioene in deze klasse, Marieke Keijser! Met haar tijd van 24:42,8 zette ze zelfs de vijfde tijd van alle dames die in de skiff raceten neer. Een hele knappe prestatie van deze jonge roeister.

Blok 2

Lichte heren skiffs

In het middagblok kwam de lichte mannen skiffs als eerst voor Triton uit. Lay de Jong mocht als eerste weg. Helaas speelde een oude blessure weer op en was het resultaat minder dan hij had gewild. Hetzelfde was van toepassing op Stijn Kanters, die vlak na Lay in actie kwam. Voor Ben van Brussel in de LHSB1x pakte de race beter uit. Hij eindigde op een nette derde plek in zijn categorie.

Dames tweezonders

Als laatste kwamen de dames tweezonders met roeisters van Triton in actie. Zij startten allen in combinaties met andere verenigingen, omdat hun deelname onderdeel was van het programma bij het ANRT. Monica Lanz roeide met Ellen Hogerwerf (Proteus-Eretes). Zij wisten afgelopen seizoen nog een bronzen medaille te bemachtigen op het NK Klein, maar moesten op de Hel van het Noorden genoegen nemen met een negende plek. Willeke Vossen werd samen met Hermijntje Drenth (Okeanos) vijfde en Eva Simkens eindigde op de dertiende plek samen met haar nieuwe partner Minke Hollenboom (Euros). In de DSB categorie was de prestatie van Eva en Minke goed voor een vierde plaats.

Al met al kunnen we terugkijken op goede resultaten en dat zorgt voor tevreden coaches.