Foto: Anish Bhatoe

Amstelwedstrijden 2019

Heineken Roeivierkamp

Vorig weekend vond de Heineken Roeivierkamp plaats, althans, het had een roeivierkamp horen te zijn. Door de wind werden op zaterdag de blokken afgelast en nam de wedstrijd die normaliter bestaat uit een 2500m, een 250m, een 5000m en een 750m een andere vorm aan. Op zaterdag is slechts de 750m doorgegaan voor het laatste blok, waarin de mannenploegen van de wedstrijdvelden in actie kwamen. Op de zondag zijn de afstanden verroeid die voor zaterdag op de planning stonden, namelijk de 2500m en de 250m. Voor de clubvelden bestond de wedstrijd uit slechts één afstand op de zondag, namelijk de 2500m.

Eerstejaars

Bij de eerstejaars kwamen de mannen op zaterdag al in actie met een 750m. Voor Eerstejaar Licht beloofde dit veel goeds, want op de 750m wisten ze een derde tijd te varen! De zondag hebben ze helaas iets moeten inleveren, maar ze wisten uiteindelijk op een 7e plaats te eindigen. Eerstejaars Zwaar viel buiten de punten en eindigde na het weekend op een 13e plaats. Sylvester Majoor kwam uit in een combinatieacht in het Ej8+-veld. Zij eindigden vlak achter de Tritonacht.

De damesploegen roeiden alleen twee afstanden op zondag. Eerstejaars Dames liet zien goed bezig te zijn en wist met een vijfde tijd overall drie plekken te stijgen ten opzichte van hun achtste plek op de Winterwedstrijden. Ook de Eerstejaars Lichte Dames deden weer goede zaken door op een derde plek te eindigen na een nipte vierde plaats op de Winterwedstrijden. In het LDEj4*-veld startten Tritonezen Esmee Houbiers en Angelique Savelberg (stuur) ook in combinatie met roeisters van Njord en Laga. Zij wisten een derde tijd neer te zetten op de 2500m. Hiermee waren ze sneller dan veel ploegen die al lange tijd samen trainen, wat een uitzonderlijke prestatie is! Op de 250m sprint kwam wel naar voren dat de ploegen die langer samen roeiden hier beter in waren, waardoor ze uiteindelijk op een 10e plaats overall eindigden. Al met al erg goede resultaten van de damesploegen!

Middengroepen

Bij de middengroepen kwam drie Tritonboten in actie en twee combinatieboten. Vier jongens van Middengroep Licht stapten in de boot met de jongens van Ouderejaar Licht. Dit bleek een succesvolle combinatie. Zij wisten de snelsten te zijn op de 2500m en een knappe tweede plek in totaal te bemachtigen. Joshua Zacharioudakis roeide in hetzelfde veld in een Orca-combinatie. Hij wist 5e te eindigen. Middengroep zwaar kwam uit in een heel groot HG8+-veld. Zij zijn uiteindelijk 18e geworden van de 54 boten. Middengroep Lichte Dames en Anna Verkuil startten in het LDG4*-veld. Zij lieten met hun 2500m zien dat ze over goede halen beschikken en werden op deze afstand eerste! Na de 250m wisten ze deze positie echter niet te behouden en ze eindigden op een nette 3e plek in totaal. Emma de Fraiture en Agnès Lanooy startten in combinatie met Laga in hetzelfde veld en konden qua resultaten geen aansluiting vinden bij de meer ervaren ploegen.

Ouderejaars

De dames die niet van start konden in een Tritonboot, hebben gecombineerd met andere verenigingen. Eva Simkens heeft een combinatie met een roeister van Okeanos, met wie zij ook op het FISU WK in Shanghai een Zilveren Medaille heeft behaald, en talentvolle roeisters van Nereus voorgeslagen in de DG8+. Hiermee wist zij te laten zien over goede slagkwaliteiten te beschikken en heeft de ploeg naar een knappe tweede plaats geleid! Ook Monica Lanz kwam in actie als importslag. Zij werd vierde in het DE8+-veld in combinatie met Skøll en Okeanos.

Head of the River Amstel

Helaas werd ook de Head of the River Amstel dit jaar getekend door de harde wind. Op zaterdag zijn alle velden afgelast. Hierdoor konden onze EJD en EJLD niet starten, hoewel we ze na de mooie resultaten op de Heineken Roeivierkamp graag in actie hadden zien komen. Ook de HCl8+ kon niet starten. Op zondag ging de 8km race van Oudekerk aan de Amstel richting Amsterdam wel gewoon door.

In het eerste blok startte de EJL. Zij wisten met hun 10e plaats helaas geen punten voor het klassement mee naar Utrecht te nemen. Het verschil dat zij moesten maken voor punten was echter niet groot. Ook startten Jaap van Trijp, Gijs Bartholomeus en Cas van Leeuwen (stuur) in het LHEj8+-veld. Zij hebben hier nuttige ervaring opgedaan. Daarnaast startte stuurvrouwe Ellen Bijkerk in een LHG8+ boot van Proteus-Eretes. Zij wist in deze combinatie te winnen, gefeliciteerd!

In het tweede blok ging EJZ van start. Zij hadden helaas niet hun beste dag en wisten ook geen punten te veroveren. Er zal de komende weken hard worden getraind om op de Varsity een beter resultaat te behalen. De dames club acht roeide een nette race en zal de komende tijd aan meer kracht gaan werken om de boot nog meer te verplaatsen. Daarnaast kwam een bijzondere acht in dit blok in actie. Roline Repelaer van Driel startte met haar acht waarmee ze op de Olympische Spelen een zilveren medaille heeft behaald in 2008 in het veteranenveld. Zij wist met deze combinatie ruim de snelste te zijn van alle dames veteranen achten. Gefeliciteerd! Wij zijn trots dat zij op deze manier voor Triton in actie is gekomen.