ARB Bosbaanwedstrijden / Thetis Sprint

Afgelopen weekend zijn wedstrijdroeiers voor de laatste keer dit seizoen afgereisd naar de de Bosbaan in Amsterdam voor de ARB Bosbaanwedstrijden. Het was goed weer en er zijn snelle tijden neergezet. Op zondag liep de temperatuur tegen de 30 graden, maar dat hield de roeiers niet tegen om goed te presteren.

Ouderejaars

Lichte Dames

Op zaterdag kwam Femke van de Vliet in combinatie met Iris Hochstenbach (Gyas) in actie in het DE2x-veld. Ook Anna Verkuil startte dit veld in combinatie met Mette Beugelsdijk (Willem III). Het veld was erg sterk, er deden onder andere combinaties uit de SB4x en een 2x met opkomende talenten van de KNRB mee. Ondanks de sterke tegenstanders die, in tegenstelling tot Anna en Femke geen lichtgewicht roeisters zijn, wisten ze wel de A-finale te halen. Daar eindigde Anna op een knappe 3e plek en werd Femke 6e.

Op zondag combineerde Anna en haar 2x-partner met roeisters van Nereus en Laga in het DE4x-veld. Wederom namen ze het hier voornamelijk op tegen roeisters uit de open gewichtscategorie en werd ze 3e. Femke startte op zondag in de LDE1x en liet hier in de time-trial al zien oppermachtig te zijn. In de finale wist ze dan ook overtuigend naar een eerste plek te roeien!

Femke van de Vliet neemt haar blik in ontvangst

Lichte Heren

Ook bij de lichte heren werd er veel gecombineerd. Op vrijdag kwam de combinatie van Lay de Jong met Mathijs Oggel (Okeanos) al in actie. Hier werden zij tweede.

Op zaterdag startte Ben van Brussel in de HE2x in combinatie met Leander Geschiere (Skadi). Net als in dit veld bij de dames, deden er veel goede zware combinaties mee. Zij behaalden een 5e plek in de A-finale.

Op zondag startte zowel de combinatie van Lay als de combinatie van Ben in het LHG2x-veld. Hier lieten de ploegen zien erg aan elkaar gewaagd te zijn en wonnen Lay en Mathijs de A-finale met slechts 0,4sec verschil op de combinatie van Ben en Leander.

Lay de Jong blij met de winst in de LHG2x

Stijn Kanters pakte op de ARB zijn skiff weer van de stellingen om uit te komen in het LHE1x-veld. Hij werd hier 4e in de A-finale. In dit veld startte hij tegen een aantal roeiers, met wie hij vervolgens in de acht startte in het LHE8+ veld. Ook Lay de Jong en Melle le Fevre stapten in bij deze combinatie, en met succes! De acht wist het veld te winnen. Melle le Fevre wist hierdoor de SA-status in het boordroeien te bereiken. Gefeliciteerd!

De LHE8+-combinatie op het erevlot. Melle le Fevre met Champagne.

Dames

Op zaterdag kwamen Eva Simkens en Florentine Timmenga uit in het DG1x-veld. Voor de relatief onervaren Florentine, was het veld te sterk om de A-finale te behalen. Eva maakte het in de voorwedstrijd erg spannend en wist na een fotofinish op het nippertje de finale te bereiken. Daar liet ze zien daar zeker thuis te horen en werd uiteindelijk 3e met een sterke tweede helft van de race.

Op zondag startte Florentine wederom in de skiff in het DB1x-veld. Helaas lukte het haar in de time-trial niet om de boot genoeg snelheid mee te geven om finale te mogen varen. Eva Simkens kwam in actie in de acht in combinatie met Nereus. De acht roeide een mindere race dan eerdere wedstrijden en werd derde in het veld.

Zwaar

De ouderejaars zware groep was deze wedstrijd weer op oorlogssterkte, doordat zowel Bas Thijssen, Harold Langen en Jakub Grabmüller weer voor het donkerblauw uitkwamen.

Op zaterdag stapten Bas en Jakub in de 4- samen met Thomas van Olderen en Wessel Boosman. Deze nieuwe combinatie werd in de voorwedstrijd 2e achter een sterke Nereus/Laga-combinatie. In de A-finale bleken ze echter nog niet genoeg op elkaar ingespeeld en lukte het niet om een strakke race te varen. Ze moesten genoegen nemen met een 6e plaats. Harold Langen stapte voor deze wedstrijd in de HE2x met Vincent Klaassens (Proteus). Zij werden hier 2e.

Op zondag deed Harold Langen mee in het HE1x-veld in een veld waarin zeer ervaren scullers meededen. Na een begin van de race, waarbij hij nog vooraan in het veld mee deed, eindigde hij uiteindelijk als 4e. Vervolgens stapte hij nog in de HE2- met Bas Thijssen, waarmee hij ook 4e werd op het NK-klein een aantal maanden eerder. Dit roeide gelijk goed weg en met overtuiging wonnen zij de wedstrijd!

Harold Langen en Bas Thijssen feliciteren elkaar na winst in de HE2-

Middengroepen

Lichte Dames

De lichte dames kwamen op vrijdag op de Thetis Sprint al in actie. Hier startten Merel Kraak en Emma de Fraiture allebei afzonderlijk in de skiff, na een tijd in de 2x te hebben geroeid. Merel wist naar een knappe tweede plaats te roeien in het LDG1x-veld en Emma won de LDB1x! Gefeliciteerd!

Op zaterdag kwamen ze beiden in actie in de LDG1x. Vanwege het volle veld moesten ze eerste of tijdsnelste tweede worden in de voorwedstrijd. Helaas, is dit beide roeisters net niet gelukt, maar de strakke races beloofden veel goeds voor de laatste twee wedstrijden die nog op het programma staan. Deze dag kwam de combinatie van Fieke Verhaaf en Inez den Hond uit in het LDE2x-veld en eindigden derde.

De volgende dag startten Emma de Fraiture en Agnes Lanooy in de skiff. Emma werd na een derde plek in de time-trial uiteindelijk vierde in de finale van de LDB1x. Agnes startte het LDE1x-veld, werd in de time-trial achtste en heeft uiteindelijk de finale hier niet gevaren. Ze combineerde ook met Okeanos in de LDE4x en na een snelle time-trial waar ze 4e werd, werd ze in de finale 6e. Ook Fieke Verhaaf en Inez den Hond stapten samen met twee roeisters van Nereus in de LDE4x. Zij wisten zich na een time-trial waar zij zesde werden naar een vijfde plek in de finale te roeien. Ook startten Fieke en Inez in de LDG2x. Ze kwamen hier onder andere de Hoop/Aegir combinatie tegen, die op zaterdag ook al een maatje te groot bleek te zijn. Ze wisten op een nette tweede plaats te eindigen, met een kleiner verschil dan de dag ervoor.

Lichte Heren

Middengroep Licht deed op zaterdag mee aan de developmentvelden. Eerst was het de beurt aan Victor en Olivier in de 2x. Helaas had Olivier een rugblessure en kwam het goede roeien er niet uit en haalden ze niet de finale. Ook de vier zonder lukte het, vanwege een hele sterke voorwedstrijd, niet om de finale te halen.

Op zondag combineerde Victor de Vos uit de 2x met een roeier van Argo in het LHB2x-veld. Zij hadden gelijk finale en werden hier 4e, wat een knappe prestatie is voor dit duo dat samen instapte zonder voorbereiding. De vier zonder kwam uit in de LHGb4-. Al in de time-trial lieten ze zien de snelste te zijn, echter slechts met een minimaal verschil. Maar in de finale maakten ze het meer dan waar, door met een bootlengte van het veld te winnen. Gefeliciteerd met het blik!

Middengroep Licht aan het erevlot

Dames

Bij Middengroep Dames zijn de afgelopen weken veel wissels geweest ivm studieverplichtingen en ziekte. Daarom stapten Mieke van Heeringen en Rianne Prins samen in de 2-. Op vrijdag met de Thetis Sprint draaiden zij al een oefenrondje en werden ze 2e in de finale.

Op zaterdag was de race 4x zo lang. Ze lieten hier zien prima in het DG2-veld te liggen en werden 4e met een nette tijd. Sabien van Vliet roeide in het DDev4-veld in combinatie met Phocas. Zij lieten zien zich goed ontwikkeld te hebben en eindigden op een 5e plek in dit sterke veld.

Op zondag stapten Mieke en Rianne in de DG4+, samen met Tami de Lange (Orca), Eline van Marle en Ellen Bijkerk (stuurvrouw). In dit veld deed ook de combinatie van Phocas met Sabien van Vliet mee. Sabien eindigde als tweede achter de instapcombinatie die eerste werd! Rianne bereikte hierdoor de overgangsstatus. Gefeliciteerd met de overwinning!

Middengroep Dames combinatie blij na de winst

Zwaar

Bij de zware mannen startte net als bij de lichte heren op zaterdag een vier zonder en een dubbel twee in het developmentklassement. De vier, inmiddels met Jasper Joordens (Die Leythe) als vast invaller, kwam goed voor de dag door de voorwedstrijd te winnen. In de finale maakten zij het erg spannend en behaalden ze met slechts 0,04 sec verschil op de nummer drie de tweede plek! De 2x won ook de voorwedstrijd overtuigend en werden 5e in de A-finale.

Op zondag startte de vier in het HG4-veld, nadat dit eerst geschrapt zou worden. Ze roeiden gelijk finale tegen Orca en een ervaren Proteus-ploeg. Helaas verloren zij met een klein verschil van Proteus, maar desondanks een prestatie waar ze tevreden mee mogen zijn! De 2x kwam uit in het heren beginnerveld. Ook in dit veld werd gelijk finale gevaren en Casper van der Steen en Jaap Schenck lieten met een ijzersterke tweede kilometer zien dat zij de besten waren! Gefeliciteerd!

Casper van der Steen en Jaap Schenck aan het erevlot met trotse coaches

Eerstejaars

Lichte Dames

Eerstejaars lichte dames had op de voorgaande wedstrijd, de Westelijke Regatta, het LDB4*-veld gewonnen, waardoor ze nu besloten hadden alleen op zaterdag te starten in het klassement. De race verliep helaas minder dan we van deze constante groep gewend zijn en ze moesten genoegen nemen met een vierde plek in de voorwedstrijd.

Lichte Heren

De lichte heren startte dit weekend weer met twee boten. De vier deed op vrijdag al mee aan de sprint in het HB4+-veld om warm te draaien en werd hier vierde. Op zaterdag startten ze in een andere opstelling, namelijk in combinatie met Theta, in het LHEj4+veld. Ze roeiden hier wederom naar een vierde plek. Op zondag was de opstelling wederom anders en lukte het hen in het volle HB4+-veld niet om een finaleplek te bemachtigen in de time-trial.

De acht van de lichte heren was weer goed bezig op zaterdag! In de voorwedstrijd lagen ze lang op de eerste plaats en gingen ze met een tweede plek op de eindstreep door naar de finale. Hier werden ze vierde en haalden zo 6 punten binnen voor het klassement. Op de zondag lukte het helaas niet om de strakke races van zaterdag over te doen en werden ze 6e in de A-finale van het LHB8+-veld.

Dames

Eerstejaars Dames haalde op zaterdag in het klassementsveld helaas niet de finale in een sterke voorwedstrijd. Gelukkig behaalden ze toch nog punten, aangezien ze wel de 6e tijd hebben gevaren. Op zondag lieten ze zien dat ze de laatste tijd goed bezig zijn en gingen ze met een eerste plek in de time-trial naar de finale in het DB8+-veld. De spanning was hoog, maar helaas lukte het de roeisters niet om een snelle start neer te zetten. De baansnelheid lag echter hoog en uiteindelijk werden ze tweede. Dat belooft veel goeds voor de komende wedstrijden!

Zwaar

De zware mannen lieten zich ook dit weekend weer sterk zien. Op zaterdag roeiden ze naar een 4e plek in de A-finale, waarmee ze 6 punten hebben gekregen. Op zondag in het HB8+-veld scheelde het in de time-trial niet veel met de ploeg van Njord. Met een tweede tijd achter de Leidse ploeg, ging eerstejaars zwaar door naar de finale. In de finale was het tot de 1000m erg spannend en gingen de twee blauwe ploegen nek aan nek. Helaas wist Njord in de derde vijfhonderd meter de nekslag uit te delen en trok zich los van  Triton. Triton eindigde 2e. Net als de dames is dit een ploeg die we goed in de gaten gaan houden de komende wedstrijden!

Blije coaches van Middengroep Licht