Hel van het Noorden

De Hel van het Noorden staat bekend als een van de zwaarste roeiwedstrijden in Nederland. Deze wedstrijd wordt ieder jaar door G.S.R. Aegir georganiseerd in Groningen. De Hel van het Noorden ontstond in 1975, toen roeiers van Aegir onderling wilden uitmaken wie onder de meest gure omstandigheden de beste roeier was. De Hel van het Noorden heeft zijn naam niet alleen te danken aan het natte koude weer of de harde wind op de wedstrijd. De Hel is een 6 km lange roeiwedstrijd op het Eemskanaal, een lang recht leeg kanaal met aan weerzijden rechte kaders die veel golven veroorzaken. Bij het starten van de race dient er eerst 10km te worden opgeroeid en achteraf 4 km te worden uitgeroeid.
De Hel van het Noorden was dit jaar echter Hemels: een waterig zonnetje en een lichte wind mee zorgde voor uitstekende condities.

Op de Hel werd Triton dit jaar goed vertegenwoordigd. In de ochtend startte Middengroep Zwaar de Hel met twee tweezonders in het Heeren Senioren B/Elite veld. De ploeg Van Veen/Brouwer kwamen na een rustige start en een constante race uit op een nette derde plek in het Elite veld en zodoende een tweede plek in het SB veld. De ploeg Le Fevre /Van der Steen vlogen snel uit de start en lagen na de eerste kilometer op een 2e plek, maar bij een inhaalpoging belandden ze in de kant, waardoor ze opschoven naar plek 11. Desalniettemin lukte het ze met een ferme eindsprint een zesde plek in het Elite veld en een derde plek in het SB veld te behalen.
Bij Middengroep Lichte Damesch roeiden Inez den Hond, Emma de Fraiture en Agnes Lanooij in het Lichte Damesch skiffveld. Den Hond en Lanooij eindigden met een verschil van 1 seconde vlak achter elkaar en behaalden de 13/14e plek in het Licht Damesch Elite veld en 7/8e in het Lichte Damesch SBveld. De Fraiture eindigde daarachter met een 22ste plek in het Elite veld en een 15e plek in het SB veld.
MGD werd vertegenwoordigd door Rian en Lis Verouden in de Damesch tweezonder en zij behaalden een gedeelde 7e plek.
Het MGL/OJL eskader bestaande uit skiffeurs Ben van Brussel, Stijn Kkanters, Olivier Deen en Max Gompel deed het erg goed in het Lichte mannen skiffveld. Van Gompel bleek de snelste Triton skiffeur te zijn door met een snelle eindsprint de 9e plek te behalen in het Elite veld. Gevolgd door Van Brussel die na een constante race als 10e eindigde. Kanters eindigde 16e en Deen sloot de dag af met een 20ste plek.