Foto: Yasmin Apeldoorn

Winterwedstrijden

In het weekend van 15 en 16 februari zijn de Winterwedstrijden verroeid op de Delftse Schie. Deze wedstrijd van 5km is de eerste nationale roeiwedstrijd van het seizoen. Daarnaast is deze wedstrijd ook de start van het Eerstejaars Klassement. Voor dat het weekend van start ging was al bekend dat de zondag niet door zal gaan, dit in verband met de harde wind die was voorspeld. Gelukkig kon op zaterdag wel geroeid worden en zijn er toch nog veertien Triton boten gestart.

Eerstejaars

Zaterdag was een spannend moment voor de eerstejaars. Na een lange periode selecteren en trainen, mochten zij zich voor het eerst bewijzen in de boot. De eerste nationale klassementswedstrijd van het seizoen stond op de planning en daarbij moesten ze het opnemen tegen de eerstejaars wedstrijdploegen van andere verenigingen.

Dames

De damesploegen mochten in het eerste blok het spits afbijten. Eerstejaars Dames hadden een zeer spannende race. Al snel roeide zij hard richting Skadi, de ploeg die voor hen was gestart. Helaas maakten de stuur van Skadi het de dames erg moeilijk en liet weinig ruimte over om in te halen. Gelukkig is het de dames toch gelukt om Skadi te passeren en een achtste plek te behalen op de Winterwedstrijden. Met deze achtste plek hebben zij hun eerste twee punten voor het klassement binnengehaald.

Lichte Dames

In hetzelfde blok ging Eerstejaars Lichte Dames van start. In een dubbel vier met scheurden zij de Schie over. Met strakke lijnen van stuurvrouw Stalenhoef wisten zij net als de eerstejaars dames een achtste plek te bemachtigen. Ook voor de lichte dames de eerste twee punten voor het klassement.

Licht

In het tweede blok mocht Eerstejaars Licht laten zien wat ze waard waren. Inmiddels waren de windstoten toegenomen en waren de golven nog net niet zo hoog dat ze over de boordrand sloegen. Voor de lichte mannen was het zaterdag helaas niet genoeg om punten in het klassement te pakken, zij eindigden op een elfde plek.

Zwaar

In het tweede blok kwam ook de acht van Eerstejaars Zwaar in actie. Waar het nog ruwe halen zijn, kan er over de inzet van deze jongens niet getwijfeld worden. Voorgeslagen door Bart Lauwers roeide de mannen naar een zesde plek. Hiermee hebben zij vier punten voor het klassement behaald.

Voor alle eerstejaars roeiers was het daarnaast een extra bijzonder weekend, omdat ze hun wedstrijddas hebben mogen ontvangen.

Middengroepen

Lichte dames skiff

Naast de eerstejaars kwam ook de middengroepen in actie. In het eerste blok waren het Femke van Vliet en Sinie van der Ben die in de skiff zijn gestart. Voor Sinie was het haar eerste wedstrijd in de skiff en wist zij haar raceplan goed uit te voeren. Femke van Vliet kwam als lichte dame uit in het zware elite skiff veld, met bijna anderhalve minuut voor op de nummer twee, sleepte zij hier het eerste blik van de dag binnen!

Lichte heren skiff

Tijdens het tweede blok zijn achter de eerstejaars achten ook de lichte mannen skiffs gestart. Hier kwam Stijn Kanters als lichte roeier uit in het zware veld en wist hier een vierde plek te behalen. Max van Gompel was in een mooie strijd verwikkeld met een aantal andere skiffs die halverwege de race allemaal naast elkaar roeiden. Ben van Brussel heeft tot het einde gestreden om de eerste plek te behalen, helaas was het net niet genoeg en eindigde Ben op een tweede plaats.

Viermetten

De vier met van Middengroep Dames was de eerste vier met die van start ging op de zaterdag. Op het allerlaatste moment zijn zij nog van het beginnelingenveld overgeschreven naar het gevorderdenveld om toch te kunnen starten afgelopen weekend. Ondanks de wijziging van veld wisten de dames toch naar een derde plek te roeien.

In het laatste blok kwamen de zware en lichte middengroepen in actie. Vanuit de zware mannen lagen er twee viermetten aan de start. Een spannende strijd onderling bleek achteraf, met een verschil van slechts twee seconde, werden zij zevende en negende.

Dan als allerlaatste Triton boot van de dag, middengroep Licht. Waar we halverwege de race allemaal nog dachten dat het spannend zou worden tot op de eindstreep, bleken zij met een ruime tien seconde marge de winst naar zich toe te trekken. Middengroep Licht wint het LHG4+-veld!

Foto’s: Triton Fotocommissie – Yasmin Apeldoorn