Uitzendingen EK u23

Ondanks dat het roeiseizoen in Nederland vanaf maart volledig is geannuleerd, hebben onze roeiers niet stilgezeten. Gedurende de quarantaine tijd hebben zij thuis op de ergometer in de tuin en met gewichten op het balkon toch de trainingen voortgezet. De hoeveelheid kilometers op de fiets zijn nog nooit zo hoog geweest. Met volle inzet zijn zij doorgegaan en met resultaat. Maar liefst 6 van onze roeiers zullen dit najaar deel gaan

nemen aan het Europeeskampioenschap onder 23 jaar en daarmee zijn wij één van de hofleveranciers van de onder 23 equipe. Iets waar wij erg trots op zijn.

Het Europeeskampioenschap onder 23 jaar zal op 5 en 6 september plaats vinden in Duisburg. De omstandigheden zullen dit jaar anders zijn dan we gewend zijn. Er zal bijvoorbeeld geen publiek aanwezig zijn. Ondanks de bijzondere omstandigheden willen wij jullie allen laten weten hoe jullie de roeiers kunnen volgen en aanmoedigen.

Allereerst zullen Eli Brouwer en Jelmer Bennema plaats nemen in de mannenacht. Zij zullen starten samen met Koen de Koningh (Laga), Joost Schwarz (Skøll), Douwe Smits (Nereus), Willem Stoop (Skøll), Kimo Berenschot (Gyas), Robert Tiemeijer (Thêta) en gestuurd worden door Carien Upmeijer (Nereus).

In de lichte vrouwen skiff zal Femke van de Vliet starten. Op dit moment is zij hard aan het trainen om op tijd weer fit te zijn na haar blessureleed.

Na een lang selectieproces nemen Ben van Brussel en Max Gompel plaats in de lichte mannen dubbelvier. Zij zullen samen aan de start liggen met Tom van der Sande (Proteus-Eretes en Stefan Slagter (Gyas).

Tot slot zal Pieter van Veen in de Zware viermet starten, samen met Jasper van der Gaag (Vidar), Wouter van der Meer (Laga) en Ies Wiersma (Nereus).

Alle informatie over het EK onder 23 is hier te volgen. We wensen alle roeiers heel veel succes op deze toernooien!