Foto: Ellen de Monchy

Zilver voor Femke van de Vliet op het EK onder 23

Afgelopen weekend vond het EK onder 23 plaats in Duisburg. Hier werden maar liefst zes Tritonezen naar uitgezonden om voor Nederland uit te komen.

Zaterdagochtend begon Pieter van Veen als eerste Tritonees met de voorwedstrijd in de zware gestuurde vier. Zij werden hierin vierde en kregen in de middag nog een kans om de A-finale te halen. Dit lukte helaas niet, maar uiteindelijk hebben ze nog een mooie 1e plaats in de B-finale weten te behalen.

Vlak daarna startte Femke van de Vliet de voorwedstrijd in de lichte dames skiff. In een spannende race waarin zij grotendeels 2e lag, wist ze in de laatste 500m hard terug te komen en finishte ze als 1e, waarmee ze direct een plaats in de A-finale veilig stelde. In een opnieuw ontzettend spannende maar goede race bleek alleen Griekenland te sterk, waarmee Femke een prachtige zilveren medaille in de wacht wist te slepen. Wij zijn trots op haar!

Even daarna waren Max Gompel en Ben van Brussel aan de beurt in de lichte dubbelvier. Hun tweede plaats in de voorwedstrijd was net niet genoeg voor directe plaatsing in de A-finale. In de herkansing wisten ze die plaatsing alsnog te behalen en uiteindelijk zijn zij als 6e gefinisht in de A-finale op zondag.

De zware mannenacht van Eli Brouwer en Jelmer Bennema was de laatste op het programma. Ook zij wisten de 1e plaats in de voorwedstrijd net niet te behalen, maar wisten via de herkansing alsnog de A-finale te bereiken. In een mooie race kwamen zij de Italianen net niet meer voorbij en finishten uiteindelijk als 4e.