Foto: Ellen de Monchy

Nabeschouwing 137ste Varsity

Afgelopen weekend vond na twee jaar dan eindelijk de 137ste Varsity plaats op het Amsterdam-Rijnkanaal. Dit nadat de Varsitycommissie maandenlang alles op alles heeft gezet om de Varsity doorgang te kunnen laten vinden, waarvoor hulde! Ondanks alle moeite was een geheel normale Varsity binnen de huidige maatregelen helaas nog geen mogelijkheid. Zodoende lagen dit jaar enkel de Dames Vieren en Oude Vieren aan de start en kon er helaas geen publiek op het terrein aanwezig zijn. Studentenroeiend Nederland heeft de Varsity echter via een uitgebreide livestream alsnog kunnen volgen.

En er was zeker wat te volgen. De dag startte met de voorwedstrijden voor het Hoofdnummer voor de Dames. Triton werd in een pittige tweede voorwedstrijd geloot naast kanshebbers Laga en Nereus. Na de finish bleek dat Laga grotendeels in de baan van Triton had gevaren, waardoor Laga uiteindelijk werd uitgesloten van deelname aan de finale. Na kort opgeroeid te hebben startte Triton dus enigszins onverwacht toch de finale, waarin zij een mooie 5e plek wisten te behalen. De beste prestatie van een Triton Dames Vier tot dusver, gefeliciteerd!

Terwijl er door de jury druk werd overlegd over de al verroeide Dames Vier voorwedstrijd, vonden de voorwedstrijden voor de Oude Vieren plaats. Deze loting was iets gunstiger uitgepakt, maar dat betekent uiteraard nog geen garantie op een plek in de finale. Toch wisten de mannen van Triton als eerste over de eindstreep te komen en daarmee een plek in de finale te bemachtigen. Vervolgens vond als afsluiting van de dag de finale der Oude Vieren plaats. Triton kwam volgens plan hard uit de start en wist favorieten Nereus en Laga goed bij te blijven. Deze ploegen bleken hen uiteindelijk toch te sterk af en Triton ging – na vrijwel de gehele race derde te hebben gelegen – naar huis met een prachtige derde plek. Gefeliciteerd mannen!

Opdat we elkaar volgend jaar april weer fysiek mogen begroeten bij de 138ste Varsity!