Foto: Halter Rowing

Nabeschouwing 53e Novembervieren

Afgelopen zondag kwamen de Triton ploegen in actie in Amsterdam op de Amstel. Het donkerblauw startten deze wedstrijd met ontzettend veel boten. Veertien in totaal. Veel combinaties met andere verenigingen en tussen de ouderejaars en middengroep roeiers. Wat bijzonder was dit jaar, was het aantal blikken. Een zondag met een ware blikkenregen. Nooit eerder won Triton in zoveel velden als dit jaar. Bijna de helft van alle startende ploegen won. Een unicum wat misschien wel laat zien dat de prestaties van Triton ook in aanloop naar volgend seizoen direct van niveau zijn.

De dag werd afgetrapt met een blik voor de Middengroep Damesch die in actie kwamen in het Gevorderde 4+ veld. In deze boot zaten Lauren van Rijswijck, Julia Lenselink, Lotta Tavernier, Nina Burgering en stuurvrouwe Hanne Gielliet. Een grote kanshebber in dit veld, het alombekende grijs-rood van de buren, bleek niet sterk genoeg voor de Tritonploeg die als onverwachte winnaar uit de hoge hoed kwam. Een erg mooi blik!

Daarna volgde blok twee: de blikkenpiek van de dag. Met vier blikken in één blok spande Triton de kroon. Hanne Gielliet trok in dit blok haar tweede Novembervierenblik van de dag in de boot van Middengroep Licht (MGL). MGL had dit blok twee boten op het water. Één van deze boten startte in het Licht Heren Gevorderde 4* veld , met daarin Georg Vasiliev, Max Rikmenspoel, Cas van den Bergh en Max Gompel. De andere boot startte in het Lichte Heren Beginnelingen 4* veld. Deze trokken ook een blik in dit veld. In deze boot roeiden een Triton/Argo combinatie met Sander Eradus (Argo), Pim Griep, Alexander Bijman en Bjarne van der Mark met stuurvrouwe Anna Mayer. Ook het alombekende Triton Lichte Damesch roeiteam (TLDRT) heeft vandaag twee blikken getrokken. De eerste in het Lichte Damesch Gevorderden veld 4* met in de boot Ilse Koop, Hanna Matser (Orca), Bente van Kernebeek en Eline in ’t Velt onder leiding van Ellen Bijkerk. Een selectie aan Lichte Damesch welke al eerder onder de noemer van “vegen het veld aan” genoemd zijn in voorgaande mails. Het tweede blik van het TLDRT werd getrokken in het Damesch Beginnelingen 4* veld. De Damesch in deze boot (Elin de Boer, Gudine Neijens, Francine van Oostveen, Anne-Sophie Serrarens, o.l.v. Abbey Dijkgraaf) zouden initieel in actie komen in het Lichte Damesch Beginnelingen 4* wat wegens een tekort aan inschrijvingen samen werd gevoegd met het Damesch Beginnelingen 4* veld. Een Triton/Vidar combi welke ondanks een ziekte geval ook nog in actie kwamen op de Novembervieren roeiden verdienstelijk naar een tweede plek.

Nadat de coaches van de Lichte en (Lichte) Damesch ploegen in de eerste twee blokken meermaals door de regen en de wind langs de Amstel waren geploegd, was het nu aan de Zware sectie om in actie te komen. Middengroep en Ouderejaars hadden beide een boot de Amstel op gestuurd. MGZ kwam in actie in het Heren Beginngelingen en Heren Gevorderden 4+ veld. OJZ kwam in actie in het Heren Elite 4+ veld. De MGZ boot trok blik en met aan boord: Mirko de Pagter, Thijn van Vliet, e.t. Praeses Koen van der Boog en Hugo Versteeg onder leiding van Anna Mayer. Anna Mayer trok hiermee ook haar tweede blik op de Novembervieren van de dag. 

Daarnaast nog een bijzondere vermelding voor de Heren Elite vier-met die met een tweede plek een bijzondere prestatie neerzette. De mannen in deze boot (Steven Bos, Bart Lauwers, Pieter van Veen, Eli Brouwer, o.l.v. Ellen Bijkerk) finishten vijf seconden voor een KNRB selectieploeg en zette daarmee een ontzettend goede prestatie neer als verenigingsploeg.

Een Novembervieren waar Triton dus al met al een ontzettend goede prestatie heeft neergezet. Gefeliciteerd aan de roeiers, en een mooie opmaat naar een wederom succesvol seizoen voor het Donkerblauw!

Foto door: @halterrowing