Foto: by_sop_photography

Eli Brouwer en Jacob van de Kerkhof naar de Olympische Spelen in Parijs

We beginnen het nieuwe jaar met zeer goed nieuws! Op 5 januari deelde de bond de Olympische ploegen voor 2024. Daarin stonden twee namen die al enige tijd op Triton als voorbeeld dienen voor vele roeiers: Eli Brouwer en Jacob van de Kerkhof. Heugelijk nieuws waar wij als Triton bijzonder trots op zijn, want naast successen op nationale wateren en het afleveren van talent op wereldbekers, Europese- en wereldkampioenschappen wordt er door het donkerblauw ook geroeid op de Olympische Spelen.

Jacob van de Kerkhof heeft eerder dit jaar de Holland Acht gekwalificeerd voor een plek op de spelen (lees meer) bij het WK in Belgrado. Hier behaalde hij zilver. Dit is echter geen zekerheid tot een plek in de boot voor de Spelen, die werden vergeven op basis van een selectietraject bij de bond wat zich ontvouwde over de afgelopen maanden. Op basis van de uitkomsten van dit traject krijgt ook Eli Brouwer een plek in de mannen vier-zonder. De Telegraaf heeft een leuk stuk geschreven over hierover dat hier te lezen is. Ook Pieter van Veen maakte onderdeel uit van deze selecties. Hij is geselecteerd als reserve en zal dus ook meereizen naar Parijs. We kijken uit naar de prestaties van de roeiers in de aankomende maanden en zullen met een vertegenwoordiging van Triton afreizen naar het Vaires-sur-Marne Nautical Stadium in Parijs om de wedstrijden langs de kant mee te maken.

Foto door: @by_sop_photography