TRITON WINT DE 140STE VARSITY!

Voor de tweede maal op rij en voor de 18e keer in totaal! Het gouden blik wordt opnieuw mee naar Utrecht genomen vanwege de winst van de Oude Vier op de 140ste ‘Varsity! Voor Triton lagen aan de start Pieter van Veen, Steven Bos, Bart Lauwers, Casper van der Steen. De boot werd gestuurd door stuurvrouwe Ellen Bijkerk. Het is een ongelooflijk bijzondere prestatie na vorig jaar ook al het gouden blik mee te nemen naar Utrecht. 

Na een bijzonder spannende race kwam Triton als eerste over de finishlijn. Vanaf de start, waar Triton in baan drie lag, was het spannend. Vanaf een derde plek na 1500 meter hebben de mannen zich steeds verder naar voren gewerkt in het veld. Het gat met Skøll werd steeds kleiner en met 2500 meter in de benen legden de mannen de boot langs de vier van Skøll. In een tijd van 09:52,13 werd het Hoofdnummer uiteindelijk gewonnen door Triton. Wat volgde was de traditionele duik door vele (oud-)Tritonezen in het Amsterdam-Rijnkanaal om de Oude Vier te feliciteren: het moment waar menig Utrechtse student en roeier zo gretig naar uitkeek.

Twee van de vier roeiers konden, na hun succes van afgelopen jaar, opnieuw in actie komen in de Race der Oude Vieren. Ook stuurvrouwe Ellen Bijkerk kon haar ervaring van vorig jaar gebruiken om de ploeg ook dit jaar naar de winst te sturen. Pieter van Veen, tevens TeamNL roeier, en Steven Bos waren nieuw in de ploeg. Na de overwinning in 2019 en die van afgelopen jaar is dit de derde overwinning in een periode van vijf jaar voor Triton op het hoofdnummer van de Varsity. We zijn als Triton ontzettend trots dat de mannen en stuurvrouwe Varsitygoud hebben behaald.

Naast de overwinning van de Oude Vier heeft de Damesch Vier ook een ontzettend bijzondere prestatie neergezet. Zij zijn als tweede geëindigd na een bloedstollende race met in de boot Rianne Prins, Eleonore Veldman, Isis Meruma en Anna Leerink. De Damesch kwamen fantastisch uit de start en voeren vanaf moment één nek aan nek met de andere ploeg uit Utrecht: de Damesch van Orca. Na een ontzettend spannende laatste kilometer trokken de Damesch helaas net aan het kortste eind.