Professionele coaching

BEGELEIDING OP HET WATER…
Natuurlijk is goede coaching van enorm belang voor het succes op de roeiwateren. Naast de opleidingsstructuur binnen de eigen vereniging investeert de U.S.R. Triton ook in professionele coaching. Sinds seizoen 2012-2013 is Coen Eggenkamp aangesteld als profcoach bij Triton. De eerste jaren heeft hij zich beziggehouden met de eerstejaarsploegen en vanaf seizoen 2014-2015 is hij als overkoepelend Hoofdcoach (HC) aangesteld. Coen is verantwoordelijk voor de gehele wedstrijdsectie en houdt zich, naast het coachen zelf, ook bezig met het maken van trainingsschema’s en andere zaken om het roeien heen, zoals het eerstejaars- en middengroepenplan en de selectieperiode.

Coen heeft veel ervaring als roeier én als coach. Hij ging als junior naar de Coupe de la Jeunesse en naar het junioren WK in de skiff. Als student is hij twee keer uitgezonden naar het WK in een lichte dubbelvier. Daarna startte hij zijn coachcarrière bij Nereus. In 2005 werd hij betaalde hoofdcoach van de gehele damessectie en onder zijn hoede wonnen de eerstejaars dames drie maal achtereen het klassement. Ook coachte hij diverse ouderejaars naar een uitzending en zelfs een aantal naar de Olympische Spelen. Hierna werd hij bondscoach U23/Talentontwikkeling bij de KNRB en werden er meerdere medailles gehaald op de WKU23. Met de ouderejaars zware heren op Nereus heeft hij de Head en de Heineken gewonnen, de finale van the Henley Royal Regatta behaald en een uitzending naar het EK verdiend.

Vanaf dit seizoen is ook een tweede profcoach aangesteld, Erik Mus, die onder begeleiding van Coen als Hoofdcoach Eerstejaars Ploegen (HEP) verantwoordelijk is voor onze vier eerstejaarsboten.

… EN OP DE WAL
Krachttraining is een belangrijk onderdeel in het trainingsschema. Naast de coaches geeft Tjalling Knijff, voormalig Tritonroeier, sinds oktober 2013 krachttraining bij Triton. Hij begeleidt de middengroepen (tweede- en derdejaars) bij de krachttraining en is verantwoordelijk voor het kracht- en stabilisatieschema dat de ploegen volgen. Ook de ouderejaars roeiers die in het Regionaal Talent Centrum roeien, worden begeleid door Tjalling.