Taart op de Gyas Hunze Race!

Afgelopen weekend vroor het een goed aantal graden in het hoge Noorden. Dat weerhield de Club4’en er niet van hun boot in het water te leggen om een flinke eerste indruk te maken. In Groningen vond de Gyas Hunze Race plaats, de eerste wedstrijd van de Vlietbokaal. Op zaterdag startten de Club4’en daar hun eerste officiële wedstrijd: 2500 meter achtervolging door de ijskoude binnenstad van Groningen. Het spits werd afgebeten door de Heren Club4+, onder de bezielende leiding van hun coach Franka. Het halve uur vertraging aan de start ging de heren niet in de koude kleren zetten en met een vliegende start lieten ze de rest van het veld schrikken. De race was prachtig. Met een ruime afstand op de nummer twee wonnen zij de wedstrijd met een tijd van 08:35,9 minuten. De eerste taart van het seizoen! Wij zijn trots!

Later die middag daalde de temperatuur nog verder en vertraagde de wedstrijd nog meer. Dat weerhield de Dames Club4+ er niet van om na een felle start met een prachtige baanhaal niet één, maar twee boten te bumpen! Binnen een keurige 09:55,5 minuten schreeuwen van coaches Janneke en Inge, veroverden de dames een stevige derde plaats in categorie A van de Vlietbokaal. Een plaats waarmee de eerste punten voor de Vlietbokaal binnen geharkt zijn en die flinke potentie biedt voor de rest van het seizoen.

De Dames Club4+ voor de start van de 2500 meter achtervolging, waar zij een stevige derde plaats veroverden!

Tot slot heeft onze eerstejaars Paul een dapper debuut gemaakt in het Onervaren C4+ veld in een Triton/Njord combinatie boot. Daarmee was zaterdag een ongelofelijk geslaagde dag. We zien reikhalzend uit naar de rest van het seizoen!